Ulubione rzeczy

Okładka książki Ulubione rzeczy autora Sharon Bolton, 9788324176984
Okładka książki Ulubione rzeczy
Sharon Bolton Wydawnictwo: Amber Cykl: Lacey Flint (tom 1) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Lacey Flint (tom 1)
Now You See Me
2022-02-10
2012-08-01
Agnieszka Kabala

Kup Ulubione rzeczy w ulubionej księgarnii

Oceny książki Ulubione rzeczy

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ulubione rzeczy

Nie wiem, co do końca myślę o tej pozycji. Zdecydowanie nie była ona zła, ale wydahe mi się, że nie była dla mnie. Faktycznie zaintrygował mnie wątek Kuby Rozprywacza i wielkim plusem było to, że książka tak mnie wciągnęła, że przeczytałam ją w 2 dni. Pomysł był obiecujący i możliwe, że dla kogoś ta książka była strzałem w dziesiątkę, jednakże w moim odczucia była zbyt chaotyczna, dialogi sztuczne, postacie wydawały się płytkie. I nie chce nic spoilerować, ale jakoś tak od początku udało mi się domyśleć największego plot twistu, więc zakończenie nie poprawiło mojego spojrzenia na tą książkę. Może tobie się spodoba, dla mnie była średniaczkiem, o którym prawdopodobnie szybko zapomnę.

Zamysł ciekawy. Ale moim skromnym zdaniem oceny za wysokie. Choć mamy i suspens na końcu, to fragmenty były przydługawe.

Tu liczył się klimat, przemyślana narracja i sposób jej prowadzenia. Dobrze napisana, żywe postaci. Dość wiarygodny plot twist. Na pewno sięgnę po kolejne.

5131 użytkowników ma tytuł Ulubione rzeczy na półkach głównych
926 użytkowników ma tytuł Ulubione rzeczy na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Ulubione rzeczy

Sharon Bolton
Sharon Bolton
Jest jedną z najbardziej znanych, lubianych i cenionych brytyjskich autorek psychologicznych kryminałów i thrillerów, sprzedanych w ponad milionie egzemplarzy, tłumaczonych na 20 języków Jej powieści znalazły się w finałach konkursów o nagrody literackie, m.in. CWA Gold Dagger, Barry Award, International Thriller Writer's, Best First Novel, Mary Higgins Clark i Prix du Polar. W 2012 otrzymała trzecią nominację do CWA Dagger in the Library – nagrody bibliotekarzy za całokształt twórczości w zakresie powieści kryminalnej. Jest autorką cyklu powieściowego z londyńską policjantką Lacey Flint. Pierwsza część tego cyklu (Ulubione rzeczy) znalazł się w finale nagrody Mary Higgins Clark oraz Barry Awards (2011). Magazyny Kirkus Reviews oraz Library Journal uznały go za jeden z najlepszych kryminałów roku 2011. Druga powieść cyklu (Dead Scared) została uznana przez Publishers Weekly za jeden z najlepszych i najoryginalniejszych kryminałów roku 2012.

Cytaty z książki Ulubione rzeczy