Żelazna zagrywka

- literatura obyczajowa, romans
- Żelazne serca (tom 4)
- 2021-12-29
- 2021-12-29
Nikolai Antonov bardzo nie lubi długów. Szczególnie kiedy ma je wobec takich osób jak Isaac Collins. Gdy mężczyzna mówi, że będą kwita, jeśli ten przyprowadzi mu zbiegłą narzeczoną, Nikolai nie waha się długo nad decyzją. Bo co mogłoby pójść nie tak? Antonov jest bardzo dobry w tropieniu ludzi, zatem złapanie młodej, niedoświadczonej uciekinierki nie powinno stanowić dla niego problemu.
Rosalyn Llwellyn doskonale wie, na czym polega posłuszeństwo. Od dziecka ciągle musiała wypełniać rozkazy, więc kiedy ojciec sprzedaje ją w zamian za ofertę pomocy dla swojej mafijnej rodziny, dziewczyna nawet nie protestuje. Przynajmniej na początku.
Jednak później w sercu Rose po raz pierwszy rodzi się bunt. Kobieta orientuje się, że narzeczony będzie jeszcze większym koszmarem niż cała jej rodzina, dlatego na dwa tygodnie przed ślubem postanawia uciec.
Gdy ścieżki Nikolaia i Rose się krzyżują, żadne z nich nie zdaje sobie sprawy, co wyniknie z tego spotkania. Nikolai nawet w najgorszych snach nie mógłby przypuszczać, że wobec Rose zaciągnie jeszcze trudniejszy dług do spłacenia…
Kup Żelazna zagrywka w ulubionej księgarni
Oceny książki Żelazna zagrywka
1125 użytkowników ma tytuł Żelazna zagrywka na półkach głównych- Przeczytane 871
- 2022 38
- 2023 17
- Mafia 14
- Legimi 12
- 2021 12
Cytaty z książki Żelazna zagrywka
- I wtedy pojawisz się ty z obrączkami - tłumaczyła mi właśnie, jak będzie przebiegać ceremonia ślubna (...)
- A potem…
- Słyszałem, że dobry jesteś w znajdowaniu ludzi?
- Lepszy jestem w zabijaniu.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Żelazna zagrywka
To chyba moja ulubiona część jak do tej pory. Bardzo fajnie mi zagrał ten duet bohaterów, w emocjach czekałam co się między nimi wydarzy, jakie ich czekają dalsze losy. Pomysł na rozwiązanie problemów Rose bardzo przypadł mi do gustu! Fajna dynamika, dobry balans między emocjonalnymi scenami, a dynamiczną akcją. Zakończenie też świetnie wymyślone! Polecam całą serię, a ten tom szczególnie!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMyślę, że jest to najlepsza książka z serii. Świetnie się ją czytało. Główna bohaterka jest waleczną istotą. Super pomysł na zmiany akcji. Duże polecanko.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejny reread i ponownie jestem w niej zakochana🫠
Kolejny reread i ponownie jestem w niej zakochana🫠
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZdecydowanie najmocniejszy tom w całej serii (jak dotąd ). Autorka bardzo dobrze połączyła dynamiczną fabułę z poprowadzonym wątkiem romantycznym. Rosalyn to dziewczyna z charakterem, której nie sposób nie polubić, a Nikolai, choć osadzony w mafijnym świecie, zaskakuje emocjonalną głębią. Narracja z dwóch perspektyw pozwala lepiej zrozumieć bohaterów i ich decyzje, a dialogi wypadają bardzo naturalnie. Książka trzyma w napięciu, wciąga od pierwszych stron i nie jest przerysowana. Jak dla mnie bardzo fajny romans mafijny.
Zdecydowanie najmocniejszy tom w całej serii (jak dotąd ). Autorka bardzo dobrze połączyła dynamiczną fabułę z poprowadzonym wątkiem romantycznym. Rosalyn to dziewczyna z charakterem, której nie sposób nie polubić, a Nikolai, choć osadzony w mafijnym świecie, zaskakuje emocjonalną głębią. Narracja z dwóch perspektyw pozwala lepiej zrozumieć bohaterów i ich decyzje, a...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa część mega mi się podobała. Charakter głównej bohaterki był dla mnie top of top, tak samo główny bohater. Cieszę się że było w sumie dość sporo przeplatania z głównymi bohaterami z poprzedniego tomu. Historia była ciekawa, jak zobaczyłam na początku, że będzie to aranżowane małżeństwo to byłam sceptycznie nastawiona myśląc, że będzie to typowy romans muffiny o tej tematyce, jednak jej ucieczka, to co się wydarzyło później mnie zaskoczyło.
Ta część mega mi się podobała. Charakter głównej bohaterki był dla mnie top of top, tak samo główny bohater. Cieszę się że było w sumie dość sporo przeplatania z głównymi bohaterami z poprzedniego tomu. Historia była ciekawa, jak zobaczyłam na początku, że będzie to aranżowane małżeństwo to byłam sceptycznie nastawiona myśląc, że będzie to typowy romans muffiny o tej...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOMG! Ta książka jest po prostu idealna. Nie da się tego inaczej ująć. IDEAŁ.
OMG! Ta książka jest po prostu idealna. Nie da się tego inaczej ująć. IDEAŁ.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo już moja trzecia część tej mafijnej serii Agaty Polte. Doskonale zdaję sobie sprawę, że nie tak wygląda ten świat w realu,ale cóż to przecież wizja autorki,a ja świetnie się bawię czytając kolejne historie. I przyznam że właśnie zostałam fanką tej pary. Bo i on Nik i on Roza zostali fajnie wykreowani i polubiłam ich zarówno oddzielnie jak i w duecie. I to kolejna książka Agaty, w której rodzina z wyboru okazuje się dużo lepszym,a wręcz jednym sensownym wyjściem. Z pewnością sięgnę po kolejną opowieść z serii Żelaznych 😁
To już moja trzecia część tej mafijnej serii Agaty Polte. Doskonale zdaję sobie sprawę, że nie tak wygląda ten świat w realu,ale cóż to przecież wizja autorki,a ja świetnie się bawię czytając kolejne historie. I przyznam że właśnie zostałam fanką tej pary. Bo i on Nik i on Roza zostali fajnie wykreowani i polubiłam ich zarówno oddzielnie jak i w duecie. I to kolejna książka...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDużo fajnych akcji, ale i czasami powiewa nudą.
Dużo fajnych akcji, ale i czasami powiewa nudą.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPowiem Wam, że zaczełam sie wciągać. Naiwne to wszystko bo gdyby mafijny świat wyglądał tak jak u pani Polte to nie byłoby na nim tak źle, faceci z żelaznymi zasadani, nie łamiący ani swoich praw ani kobiecych serc. Tutaj mamy też historię Rosy, dziewczyny sprzedanej przez ojca bezwzględnemu psychopacie więc możecie sobie wyobrazić co tam się dzieje, ale wątek tropienia przez zabójcę rosyjskiej mafii głównej bohaterki całkiem udany. Podobały mi sie te zmagania ale chyba tylko one. Polecam jednak wszystkim lubiącym romanse, tu nawet sceny erotyczne aż tak nie bulwersują.
Powiem Wam, że zaczełam sie wciągać. Naiwne to wszystko bo gdyby mafijny świat wyglądał tak jak u pani Polte to nie byłoby na nim tak źle, faceci z żelaznymi zasadani, nie łamiący ani swoich praw ani kobiecych serc. Tutaj mamy też historię Rosy, dziewczyny sprzedanej przez ojca bezwzględnemu psychopacie więc możecie sobie wyobrazić co tam się dzieje, ale wątek tropienia...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSzybka, niewymagająca książka na jeden wieczór. Kolejny podobny do siebie tom, choć cały czas coś się działo.