A bodaj ci nóżka spuchła, czyli co nas śmieszyło i śmieszy

Okładka książki A bodaj ci nóżka spuchła, czyli co nas śmieszyło i śmieszy autora Jerzy Bralczyk, Michał Ogórek, 9788326836718
Okładka książki A bodaj ci nóżka spuchła, czyli co nas śmieszyło i śmieszy
Jerzy BralczykMichał Ogórek Wydawnictwo: Agora satyra
satyra
2021-10-13
2021-10-13

Kup A bodaj ci nóżka spuchła, czyli co nas śmieszyło i śmieszy w ulubionej księgarnii

Oceny książki A bodaj ci nóżka spuchła, czyli co nas śmieszyło i śmieszy

OPINIE i DYSKUSJE o książce A bodaj ci nóżka spuchła, czyli co nas śmieszyło i śmieszy

Audiobook. Czytają autorzy + Adam Bauman. OK
Strasznie słabo. Jedyne z czego można się tu pośmiać to cytaty z innych autorów. Straszna nuda i samouwielbienie. Jedyne plusy za opowidanie (którego nie znałem) S.Tyma o zamknięciu sezonu narciarskiego. Poza tym słabo. Pozycja dla desperatów.

Audiobook. Czytają autorzy + Adam Bauman. OK

Trudno mi jednoznacznie ocenić tę książkę, bo słuchałam jej w formie audiobooka. Dzięki temu miałam okazję usłyszeć, jak autorzy sami czytają swoje teksty i dodają do nich sporo humoru, a lektor odpowiednio podkreślał poważniejsze fragmenty. To sprawiło, że odbiór książki był dla mnie naprawdę zachwycający.
Gdybym jednak miała oceniać sam tekst, bez tego dodatkowego elementu, pewnie uznałabym ją za przeciętną książkę o humorze. Dlatego polecam sięgnąć po audiobooka i pozwolić sobie na trochę uśmiechu podczas słuchania tych rozmów.

Gdybym jednak miała oceniać sam tekst, bez tego dodatkowego...

Niestety, ale nie uśmiałam się setnie. Najbardziej chyba tylko z fragmentów oryginalnych tekstów, których wiele już znałam. Drugie niestety - mój kiedyś nabożny szacunek do profesora Bralczyka od jakiegoś czasu spada na łeb na szyję. Nie umniejszam jego wiedzy, ale po lekturze kolejnych książek i aferze ze zdychaniem zwierząt, tak całościowo, to szacunek zostaje, ale nabożny już nie. I chyba dobrze.

481 użytkowników ma tytuł A bodaj ci nóżka spuchła, czyli co nas śmieszyło i śmieszy na półkach głównych
106 użytkowników ma tytuł A bodaj ci nóżka spuchła, czyli co nas śmieszyło i śmieszy na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki A bodaj ci nóżka spuchła, czyli co nas śmieszyło i śmieszy

Okładka książki Cukier na języku. Rozmowy o cukrzycy Jerzy Bralczyk, Leszek Czupryniak, Artur Mamcarz
Okładka książki Słowa pierwsze Jerzy Bralczyk, Jarosław Mikołajewski, Ewa Poklewska-Koziełło
Słowa pierwsze Jerzy Bralczyk, Jarosław Mikołajewski, Ewa Poklewska-Koziełło
Okładka książki Zdrowy język. Dla lekarza, dla pacjenta Jerzy Bralczyk, Artur Mamcarz
Zdrowy język. Dla lekarza, dla pacjenta Jerzy Bralczyk, Artur Mamcarz
Okładka książki Bralczyk o sobie Jerzy Bralczyk, Paweł Goźliński, Karolina Oponowicz
Bralczyk o sobie Jerzy Bralczyk, Paweł Goźliński, Karolina Oponowicz

Cytaty z książki A bodaj ci nóżka spuchła, czyli co nas śmieszyło i śmieszy

Michał Ogórek A bodaj ci nóżka spuchła, czyli co nas śmieszyło i śmieszy Zobacz więcej
Jerzy Bralczyk A bodaj ci nóżka spuchła, czyli co nas śmieszyło i śmieszy Zobacz więcej