Eight O'Clock in the Morning

- 1994-01-01
- 1994-01-01
- 5 min.
- angielski
NIE MA TAKIEJ KSIĄŻKI!!! DANE SĄ FAŁSZYWE!!! (MSN)
ISIU, JAK CI NIE WSTYD!
Kup Eight O'Clock in the Morning w ulubionej księgarni
Oceny książki Eight O'Clock in the Morning
13739 użytkowników ma tytuł Eight O'Clock in the Morning na półkach głównych- Chcę przeczytać 8 417
- Przeczytane 5 073
- Posiadam 1 115
- Fantastyka 43
- Do kupienia 33
- Fantasy 31
- 2018 22

OPINIE i DYSKUSJE o książce Eight O'Clock in the Morning
Patrycja źle czuje się w pracy. Szef Ksawery stosuje wobec niej mobbing. Zaczyna się do niej przymilać. Najlepiej gdyby odeszła z pracy ale potrzebuje pieniędzy. Potrafi nieźle malować. Organizuje wystawę swoich prac i na niej poznaje Oskara. Coś zaczyna się dziać między nimi i to właśnie on oraz jedna z jej koleżanek zmobilizowali ją do tego by przeciwstawić się Ksaweremu. Patrycja knuje plan, który musi się powieść. Dobra książka.
Na jednej ze swoich wystaw poznaje Oskara — mężczyznę, który pojawia się niespodziewanie, ale okazuje się być kimś wyjątkowym. Daje Patrycji ogromne wsparcie i staje się jej emocjonalnym oparciem. Równie ważną rolę odgrywa jej najlepsza przyjaciółka, która nieustannie wspiera ją dobrym słowem i motywuje do działania.
Dzięki tym relacjom Patrycja zyskuje odwagę, by przeciwstawić się szefowi i w końcu odejść z toksycznego miejsca pracy. Jej historia to piękne przypomnienie, że nawet w najbardziej beznadziejnych momentach życia istnieje "wyjście awaryjne". Autorka subtelnie pokazuje, że zawsze mamy wybór — i że warto mieć cel, który pomoże nam wytrwać i odnaleźć nowe, lepsze życie.
#MalarkaNowegoŻycia #PaulinaCichecka #literaturapolska #książkowelove #czytambolubię #kobiecahistoria #nowypoczątek #wsparcie #mobbing #siłakobiet #pasja #sztukażycia #książkowelato #recenzjaksiążki
mniej
Popieram
Natalove Czytanie
15.02.2025
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobre opowiadanie, napisane bardzo przyjemnym językiem. Od początku podoba mi się relacja głównych bohaterów. Draco i Hermiona z czasem odkrywają siebie coraz bardziej. Historia jest w piękny sposób przedstawiona, co jest tak naprawdę ważne w małżeństwie, żeby w ogóle móc budować ten związek. Od nienawiści, po przyjaźń, po pożądanie aż do przywiązania i miłości. Każdy etap ma swoje odzwierciedlenie w swoim czasie. Choć główni bohaterowie zostali zmuszeni do małżeństwa, z biegiem czasu odnaleźli to co najważniejsze, czyli siebie nawzajem. Polecam bardzo wszystkim miłośnikom dramione.
Bardzo dobre opowiadanie, napisane bardzo przyjemnym językiem. Od początku podoba mi się relacja głównych bohaterów. Draco i Hermiona z czasem odkrywają siebie coraz bardziej. Historia jest w piękny sposób przedstawiona, co jest tak naprawdę ważne w małżeństwie, żeby w ogóle móc budować ten związek. Od nienawiści, po przyjaźń, po pożądanie aż do przywiązania i miłości....
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Izolacja” autorstwa Bex Chan to przyjemny fanfik, którego akcja toczy się podczas siódmego roku nauki w Hogwarcie. Choć sam pomysł osadzenia fabuły w tym czasie jest ciekawy, momentami historia wydawała mi się nieco zbyt spokojna, a przez to miejscami nużąca. Osobiście wolę wersję Dracona jako lojalnego i niebezpiecznego poplecznika Voldemorta, niż jako kogoś, kto musi się ukrywać i żyć w cieniu własnych decyzji. Taka interpretacja jego postaci odebrała mu nieco mroku, który czynił go intrygującym antagonistą.
Mimo to, autorka nie zrezygnowała z jego ciętego języka i dumnego, nieprzystępnego charakteru, zwłaszcza w relacji z Hermioną Granger. To właśnie ich dynamiczna, pełna napięcia relacja jest najmocniejszą stroną tego fanfika. Hermiona – jak zawsze inteligentna, uparta i odważna – próbuje pokazać Draconowi, że przekonania o „czystości krwi” są bezpodstawne. Ich rozmowy i konfrontacje, pełne emocji i subtelnych przemian, wnoszą głębię do całej historii i sprawiają, że chce się czytać dalej, by zobaczyć, dokąd ich to wszystko zaprowadzi.
„Izolacja” autorstwa Bex Chan to przyjemny fanfik, którego akcja toczy się podczas siódmego roku nauki w Hogwarcie. Choć sam pomysł osadzenia fabuły w tym czasie jest ciekawy, momentami historia wydawała mi się nieco zbyt spokojna, a przez to miejscami nużąca. Osobiście wolę wersję Dracona jako lojalnego i niebezpiecznego poplecznika Voldemorta, niż jako kogoś, kto musi się...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPaulina Cichecka – Malarka nowego życia
Patrycja stoi przed trudną decyzją — powinna odejść z pracy, ale coś wciąż ją powstrzymuje, mimo że wszystko wokół zdaje się podpowiadać: "czas na zmianę". Choć jest utalentowaną i zapaloną malarką, w codziennym życiu zmaga się z mobbingiem i brakiem szacunku ze strony przełożonego. Jako jedyna próbuje się temu przeciwstawić, ale nie czuje się przy tym bezpieczna ani wspierana.
Paulina Cichecka – Malarka nowego życia
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPatrycja stoi przed trudną decyzją — powinna odejść z pracy, ale coś wciąż ją powstrzymuje, mimo że wszystko wokół zdaje się podpowiadać: "czas na zmianę". Choć jest utalentowaną i zapaloną malarką, w codziennym życiu zmaga się z mobbingiem i brakiem szacunku ze strony przełożonego. Jako jedyna próbuje się temu przeciwstawić, ale nie...
Lubię to
Lubię to
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo przydatna książka napisana w przystępnym języku dla młodych ludzi. Wyczerpuje temat bez zbędnych kilogramów niepotrzebnych słów. Gorąco polecam ^^.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam!
Polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka super, każda lektura opracowana porządnie i dokładnie. Ciekawe elementy graficzne urozmaicające czytanie. Polecam z całego serca!!!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam
Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDobra do nauki, choć zdarzają się czasem nieścisłości w opisach postaci
Dobra do nauki, choć zdarzają się czasem nieścisłości w opisach postaci