Książki do usunięcia

Okładka książki Książki do usunięcia autora autor nieznany,
Okładka książki Książki do usunięcia
autor nieznany Wydawnictwo: brak informacji inne
inne
2000-01-01
2000-01-01
1994-01-01

Kup Książki do usunięcia w ulubionej księgarnii

Oceny książki Książki do usunięcia

OPINIE i DYSKUSJE o książce Książki do usunięcia

Patrycja źle czuje się w pracy. Szef Ksawery stosuje wobec niej mobbing. Zaczyna się do niej przymilać. Najlepiej gdyby odeszła z pracy ale potrzebuje pieniędzy. Potrafi nieźle malować. Organizuje wystawę swoich prac i na niej poznaje Oskara. Coś zaczyna się dziać między nimi i to właśnie on oraz jedna z jej koleżanek zmobilizowali ją do tego by przeciwstawić się Ksaweremu. Patrycja knuje plan, który musi się powieść. Dobra książka.

Na jednej ze swoich wystaw poznaje Oskara — mężczyznę, który pojawia się niespodziewanie, ale okazuje się być kimś wyjątkowym. Daje Patrycji ogromne wsparcie i staje się jej emocjonalnym oparciem. Równie ważną rolę odgrywa jej najlepsza przyjaciółka, która nieustannie wspiera ją dobrym słowem i motywuje do działania.

Dzięki tym relacjom Patrycja zyskuje odwagę, by przeciwstawić się szefowi i w końcu odejść z toksycznego miejsca pracy. Jej historia to piękne przypomnienie, że nawet w najbardziej beznadziejnych momentach życia istnieje "wyjście awaryjne". Autorka subtelnie pokazuje, że zawsze mamy wybór — i że warto mieć cel, który pomoże nam wytrwać i odnaleźć nowe, lepsze życie.

#MalarkaNowegoŻycia #PaulinaCichecka #literaturapolska #książkowelove #czytambolubię #kobiecahistoria #nowypoczątek #wsparcie #mobbing #siłakobiet #pasja #sztukażycia #książkowelato #recenzjaksiążki

mniej
Popieram

Natalove Czytanie
15.02.2025

Bardzo dobre opowiadanie, napisane bardzo przyjemnym językiem. Od początku podoba mi się relacja głównych bohaterów. Draco i Hermiona z czasem odkrywają siebie coraz bardziej. Historia jest w piękny sposób przedstawiona, co jest tak naprawdę ważne w małżeństwie, żeby w ogóle móc budować ten związek. Od nienawiści, po przyjaźń, po pożądanie aż do przywiązania i miłości. Każdy etap ma swoje odzwierciedlenie w swoim czasie. Choć główni bohaterowie zostali zmuszeni do małżeństwa, z biegiem czasu odnaleźli to co najważniejsze, czyli siebie nawzajem. Polecam bardzo wszystkim miłośnikom dramione.

„Izolacja” autorstwa Bex Chan to przyjemny fanfik, którego akcja toczy się podczas siódmego roku nauki w Hogwarcie. Choć sam pomysł osadzenia fabuły w tym czasie jest ciekawy, momentami historia wydawała mi się nieco zbyt spokojna, a przez to miejscami nużąca. Osobiście wolę wersję Dracona jako lojalnego i niebezpiecznego poplecznika Voldemorta, niż jako kogoś, kto musi się ukrywać i żyć w cieniu własnych decyzji. Taka interpretacja jego postaci odebrała mu nieco mroku, który czynił go intrygującym antagonistą.

Mimo to, autorka nie zrezygnowała z jego ciętego języka i dumnego, nieprzystępnego charakteru, zwłaszcza w relacji z Hermioną Granger. To właśnie ich dynamiczna, pełna napięcia relacja jest najmocniejszą stroną tego fanfika. Hermiona – jak zawsze inteligentna, uparta i odważna – próbuje pokazać Draconowi, że przekonania o „czystości krwi” są bezpodstawne. Ich rozmowy i konfrontacje, pełne emocji i subtelnych przemian, wnoszą głębię do całej historii i sprawiają, że chce się czytać dalej, by zobaczyć, dokąd ich to wszystko zaprowadzi.

13739 użytkowników ma tytuł Książki do usunięcia na półkach głównych
2070 użytkowników ma tytuł Książki do usunięcia na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Książki do usunięcia

Christie Golden Książki do usunięcia Zobacz więcej
autor nieznany Książki do usunięcia Zobacz więcej