Efekt viralowy. Jak tworzyć chwytliwe treści, które same się rozprzestrzeniają

Okładka książki Efekt viralowy. Jak tworzyć chwytliwe treści, które same się rozprzestrzeniają autora Jonah Berger, 9788382310542
Jonah Berger Wydawnictwo: MT Biznes biznes, finanse
biznes, finanse
2021-04-02
2021-01-01

Kup Efekt viralowy. Jak tworzyć chwytliwe treści, które same się rozprzestrzeniają w ulubionej księgarnii

Oceny książki Efekt viralowy. Jak tworzyć chwytliwe treści, które same się rozprzestrzeniają

OPINIE i DYSKUSJE o książce Efekt viralowy. Jak tworzyć chwytliwe treści, które same się rozprzestrzeniają

Książka opatrzona jest niezwykle zachęcającym do lektury wstępem Piotra Buckiego. I rzeczywiście pozycja jest bardzo lekko, przystępnie i ciekawie napisana. Podając konkretne przykłady, przywołując wyniki przeprowadzanych badań i odtwarzając tok myślenia ekspertów, autor J. Berger wyjaśnia, dlaczego niektóre z prób sprzedaży czy też wręcz biznesy nie odniosły sukcesu, a inne wykazały się zaskakująco wysokim zyskiem. I choć książka jest pewnie adresowana do osób, które zamierzają osiągnąć sukces, w tym finansowy; które pragną być dostrzeżone, a przekazywane przez nich treści upowszechnione, to jednak treść owej publikacji zachwyciła mnie ze względu na prawdę o człowieku. Opisane tu mechanizmy odsłaniają ludzką naturę i pewne niezmienne strategie naszych ludzkich zachowań. (I tu moje skojarzenie z opowiadaniem S. Mrożka "Półpancerze praktyczne", traktującym o kłopotach pewnego Domu Towarowego ze sprzedażą "niepraktycznych" półpancerzy...). Pozycja niezmiernie ciekawa i naprawdę godna uwagi! Dla mnie - poszerzająca horyzonty!

Bardzo gorąco polecam i serdecznie dziękuję wydawnictwu MT BIZNES za egzemplarz recenzencki.

[współpraca barterowa z @wydawnictwomtbiznes]

Mega przeciętna. Książka zawiera raptem kilka niezbyt ciekawych przykładów virali i opisuje je w mało odkrywczy sposób.

Autor wymyślił sobie (a jakże!) również własny skrót strategii tworzenia virali, która jest super oczywista i oklepana.

Jeżeli nie wiesz absolutnie nic o marketingu, to książka jest całkiem ok. Ale dla kogoś "z branży" to będzie tylko strata czasu.

Warto też wiedzieć, że przykłady pochodzą z ... 2013 roku. Tak, ta książka jest naprawdę stara, mimo że rok wydania "udaje", że tak nie jest.

Ciekawa (wstęp Piotra Buckiego też)

Dużo przykładów, oczywiście z rynku amerykańskiego, czuć amerykański klimat.

Genialne: rozdziały rozpoczęte kilkoma pytaniami, które rozbudzają ciekawość.

Po 90 stronach trochę się zmęczyłam - generalnie przyjemnie się czyta, ale można by ją trochę skrócić, by zostawić sam konkret.

Książka bardziej o tym jak sprzedać czy mieć ciekawy biznes, a nie viralowości. Myślę, że tytuł powinien być inny.

Z ciekawości sięgnę po inne pozycje autora.

Ciekawa (wstęp Piotra Buckiego też)

Dużo przykładów, oczywiście z rynku amerykańskiego, czuć amerykański klimat.

Genialne: rozdziały rozpoczęte kilkoma pytaniami, które rozbudzają ciekawość.

Książka bardziej o tym jak sprzedać czy mieć ciekawy...

273 użytkowników ma tytuł Efekt viralowy. Jak tworzyć chwytliwe treści, które same się rozprzestrzeniają na półkach głównych
20 użytkowników ma tytuł Efekt viralowy. Jak tworzyć chwytliwe treści, które same się rozprzestrzeniają na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Efekt viralowy. Jak tworzyć chwytliwe treści, które same się rozprzestrzeniają

Cytaty z książki Efekt viralowy. Jak tworzyć chwytliwe treści, które same się rozprzestrzeniają