Przysięgnij, że mnie kochasz

Okładka książki Przysięgnij, że mnie kochasz autora Renee Carlino, 9788366520332
Okładka książki Przysięgnij, że mnie kochasz
Renee Carlino Wydawnictwo: Wydawnictwo Kobiece literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Swear on This Life
2020-04-15
2020-04-15
2016-08-09
9788366520332
Edyta Świerczyńska

Kup Przysięgnij, że mnie kochasz w ulubionej księgarnii

Oceny książki Przysięgnij, że mnie kochasz

OPINIE i DYSKUSJE o książce Przysięgnij, że mnie kochasz

Żadnej książki wcześniej nie pochłonęłam tak szybko jak tej i jeszcze żadna nie doprowadziła mnie do łez. Fabuła niesamowicie mnie intrygowała i uderzyła w moje serce. Najlepsza książka jaką przeczytałam. Brawa dla autorki!

Co by było gdyby na świecie nie było miłości? Jakim uczuciem obdarowywali byśmy się?
Jax i Emi przechodzą trudne dzieciństwo. Mama EMI zostawia ją z ojcem, który nie potrafi sobie poradzić z jej odejściem. Codziennie zasypia na kanapie z butelką whisky, nie ma szacunku do własnej córki, nie stara się aby podjąć opiekę. W wieku 10 lat musiała szybko dorosnąć i radzić sobie sama.
Jax również nie miał pięknego dzieciństwa. Brat pomimo młodego wieku palił marihuanę, grał na gitarze, mama pracowała nocą, aż w końcu sama sięgnęła po narkotyki.
Właśnie w tym czasie dwójka, można by powiedzieć dzieci, stała się dla siebie wsparciem. Jax starał się aby EMI zjadła coś dobrego na kolację. EMI starała się spędzać jak najwięcej czasu z przyjacielem. Twierdziła, że ma trochę lepiej od niej, ponieważ jego mama zawsze coś gotowała.
Najpierw przyjaciele, później miłość. Autorka piesze o dwójce, którzy byli sobie pisani, niezależnie od losu, który płatał im figle, sprawi że być może już będą ze sobą na zawsze...
Jak książka napisana przez Jaxa wpłynie na życie EMI? Czy będzie wiedziała, kogo kocha najbardziej? I czy na pewno chce wrócić do ciężkiej przeszłości?
Wzruszająca powieść o miłości, która bez względu na to co się dzieje na świecie, otoczy nas i zabierze w bezpieczne miejsce. To uczucie jakie zrodziło się między bohaterami sprawiło, że do końca im kibicowałam, chociaż nie byłam pewna zakończenia powieści i jaką decyzję podejmie Emi w sprawie Jaxa. Zachwycającą powieść, która przynosi wiarę w miłość i szczęśliwe zakończenie!

Książka przyciągnęła mnie do siebie swoim opisem.
Czytanie historii o czytaniu książki zawsze jest dla motywem na plus. A dokładając do tego fakt, że bohaterka czyta książkę o sobie to same smaczki.

Książka przyciągnęła mnie do siebie swoim opisem.

609 użytkowników ma tytuł Przysięgnij, że mnie kochasz na półkach głównych
138 użytkowników ma tytuł Przysięgnij, że mnie kochasz na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Przysięgnij, że mnie kochasz