Przysięgnij, że mnie kochasz

- 2020-04-15
- 2016-08-09
- 9788366520332
- Edyta Świerczyńska
„Wyobraź sobie, że czytasz książkę, w której ktoś opisuje twoją przeszłość, wiedząc o niej wszystko…
Emiline kocha książki, jednak jej własne projekty literackie ostatnio utknęły w martwym punkcie. Postanawia sięgnąć po najnowszy bestseller tajemniczego autora ukrywającego się pod pseudonimem J. Colby.
Od razu wciąga ją historia dwojga przyjaciół z dzieciństwa, którzy marzą o lepszym życiu i się w sobie zakochują. Z każdą kolejną stroną odkrywa jednak, że czyta o własnych przeżyciach i niemożliwe, aby to był tylko zbieg okoliczności.
Wie, że autorem książki jest Jase, którego nie widziała od ponad dekady. Musi się z nim spotkać i wyjaśnić, dlaczego posunął się tak daleko i odważył opowiedzieć historię, o której starała się zapomnieć.”
Kup Przysięgnij, że mnie kochasz w ulubionej księgarni
Oceny książki Przysięgnij, że mnie kochasz
609 użytkowników ma tytuł Przysięgnij, że mnie kochasz na półkach głównych- Przeczytane 366
- 2020 15
- Legimi 12
- 2020 11
- 2021 10
- Romans 8
- 2023 8

OPINIE i DYSKUSJE o książce Przysięgnij, że mnie kochasz
Żadnej książki wcześniej nie pochłonęłam tak szybko jak tej i jeszcze żadna nie doprowadziła mnie do łez. Fabuła niesamowicie mnie intrygowała i uderzyła w moje serce. Najlepsza książka jaką przeczytałam. Brawa dla autorki!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCo by było gdyby na świecie nie było miłości? Jakim uczuciem obdarowywali byśmy się?
Jax i Emi przechodzą trudne dzieciństwo. Mama EMI zostawia ją z ojcem, który nie potrafi sobie poradzić z jej odejściem. Codziennie zasypia na kanapie z butelką whisky, nie ma szacunku do własnej córki, nie stara się aby podjąć opiekę. W wieku 10 lat musiała szybko dorosnąć i radzić sobie sama.
Jax również nie miał pięknego dzieciństwa. Brat pomimo młodego wieku palił marihuanę, grał na gitarze, mama pracowała nocą, aż w końcu sama sięgnęła po narkotyki.
Właśnie w tym czasie dwójka, można by powiedzieć dzieci, stała się dla siebie wsparciem. Jax starał się aby EMI zjadła coś dobrego na kolację. EMI starała się spędzać jak najwięcej czasu z przyjacielem. Twierdziła, że ma trochę lepiej od niej, ponieważ jego mama zawsze coś gotowała.
Najpierw przyjaciele, później miłość. Autorka piesze o dwójce, którzy byli sobie pisani, niezależnie od losu, który płatał im figle, sprawi że być może już będą ze sobą na zawsze...
Jak książka napisana przez Jaxa wpłynie na życie EMI? Czy będzie wiedziała, kogo kocha najbardziej? I czy na pewno chce wrócić do ciężkiej przeszłości?
Wzruszająca powieść o miłości, która bez względu na to co się dzieje na świecie, otoczy nas i zabierze w bezpieczne miejsce. To uczucie jakie zrodziło się między bohaterami sprawiło, że do końca im kibicowałam, chociaż nie byłam pewna zakończenia powieści i jaką decyzję podejmie Emi w sprawie Jaxa. Zachwycającą powieść, która przynosi wiarę w miłość i szczęśliwe zakończenie!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJax i Emi przechodzą trudne dzieciństwo. Mama EMI zostawia ją z ojcem, który nie potrafi sobie poradzić z jej odejściem. Codziennie zasypia na kanapie z butelką whisky, nie ma szacunku do własnej córki, nie stara się aby podjąć opiekę. W wieku 10 lat musiała szybko dorosnąć i radzić sobie...
Książka przyciągnęła mnie do siebie swoim opisem.
Książka przyciągnęła mnie do siebie swoim opisem.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzytanie historii o czytaniu książki zawsze jest dla motywem na plus. A dokładając do tego fakt, że bohaterka czyta książkę o sobie to same smaczki.
🩷PRZYSIĘGNIJ, ŻE MNIE KOCHASZ🩷
Renee Carlino
Książka zaciekawiła mnie swoim opisem, ale nie nastawiałam się na wielkie woow. Jednak ta historia to coś pięknego 🥹
Emiline uwielbia książki i stara się wydać swoją pierwszą powieść, we wszystkim wspiera ją trochę nieudolnie jej chłopak i przyjaciółka. Pewnego razu w ręce bohaterów trafia nowy bestseller, a jego treść odzwierciedla dzieciństwo Emiline. Okazuje się, że autorem jest jej przyjaciel I chłopak z dzieciństwa, z którym nie ma już kontaktu. Czy młodzi po wielu latach spotkają się u wyjaśnią niedopowiedzenia? Czy Emiline w końcu pogodzi się ze swoją wstrząsającą przeszłością?
Książka wciągnęła mnie od pierwszych stron. Razem z główną bohaterką przeżywałam jej emocje, smutek, złość i radość.
Powieść podzielona jest na rozdziały teraźniejszości i fragmenty z książki. Na początku historia z bestselleru wydawała mi się nielogiczna i nierzeczywista, lecz z każdym nowym rozdziałem poruszała mnie coraz bardziej.
Jedynie zakonczenie zostawiło po sobie jakiś niedosyt, brakowało mi rozwinięcia jednej kwestii.
🩷PRZYSIĘGNIJ, ŻE MNIE KOCHASZ🩷
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRenee Carlino
📑 RECENZJA 📑
📑 "Przysięgnij mi, że mnie kochasz" Renee Carlino 📑
Ta książka przyciągnęła mnie do siebie krótkim opisem z tyłu okładki, który zdradzał, że będzie to historia w historii, czyli motyw dość zaplątany, ale niesamowicie wciągający. 🥰
Powieść ta jest niezwykle trudna życiowo, mimo iż początkowo osadzona w rzeczywistości ułożonej. Główna bohaterka, Emiline, nie lubi wracać do przeszłości nawet przed swoim chłopakiem. Jednak gdy jej współlokatorka Cara odkrywa przed nią najnowszy bestseller nieznanego autora, życie Em zaczyna się zmieniać i czeka ją ciężka retrospekcja. Okazuje się, że Emiline zna autora dużo lepiej niż ktokolwiek inny, a w dodatku w książce opisane są ich losy dzieciństwa. 🤯
Może jej życie nie układa się jak w bajce, ale czy nowe okoliczności powrotu do jej życia wspomnień oraz pierwszej miłości zmienią jej nastawienie do przeszłości i wpłyną na jej przyszłość? 🤔
Historia ta jest piękna, pełna ciężkich sytuacji, w których mamy uczucie napięcia w środku podobnego do ściśnięcia naszego serca, ale też zwrotów akcji, które sprawiają, że nie jesteś już pewien w którą stronę potoczą się losy Emi. 🫶
"Przeszłość powoli zje nas żywcem tylko wtedy, gdy sami nie będziemy chcieli się od niej uwolnić"
Ta książka jest nie tylko wspaniale napisaną historią miłosną, ale także wysoce pouczającą opowieścią o tym, że niektóre sytuacje z przeszłości powinny tam pozostać, a jeżeli kogoś się naprawdę kocha, to na zawsze ta osoba odbije na nas swoje piętno, które odpowiednio pielęgnowane, może się zmienić w prawdziwy wieloletni związek. 💞
Ta książka zdecydowanie wciąga, ponieważ razem z główną postacią przeżywamy skrajnie różne emocje, co powoduje nieraz mętlik w naszej głowie. Umiejętnie poprowadzona fabuła rozgrywająca się równocześnie w różnych czasach - aktualnym i dzieciństwie bohaterki (ukazywanym niejako jako fragmenty książki),sprawdza się niesamowicie, gdyż obie narracje mają w sobie element zagadki, niedopowiedzeń i niezwykle widocznych uczuć, przed którymi postaci się bronią. 💓
Powieść ta należy do tego rodzaju książek, które po przeczytaniu zmuszają do chwili przemyśleń na temat jej historii, a także o prawdach, które przekazuje czytelnikowi. Jej treść podprogowo przekonuje do przeanalizowania ile podobnych sytuacji wydarza się w życiu czytelnika. Myślę, że każdy znajdzie tutaj coś dla siebie, dlatego zachęcam do tej lektury nie tylko fanów powieści miłosnych, ale także osób lubiących życiowe historie, często pełne bólu i nie zawsze z happy endem. 🤨
Jak jest w tej książce? Przekonajcie się sami. 💖
#przysięgnijżemniekochasz #reneecarlino #historiamiłosna #historiawhistorii #książkawksiążce #miłość #love #romans #trudnaprzeszłość #ciężkiedzieciństwo #trudnechwilezbliżają #każdyznascośukrywa #niebajkoweżycie #przepadłam #zmniejszamstoshańby #mustread #czytam #kochamczytać #lubięczytać #czytanie #książki #bookstagram #readthis #recenzja #goodvibe
📑 RECENZJA 📑
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to📑 "Przysięgnij mi, że mnie kochasz" Renee Carlino 📑
Uwielbiam tą historię! Książka ledwie 360 stron a tyle się tu dzieje i ten ogrom różnych emocji między bohaterami. Niby sięgając po tego typu fabułę jesteśmy prawie pewni, że dobrze się to skończy, jednak ile po drodze wydarzeń i sposób w jaki autorka nas prowadzi do finału, kocham❤️
Moja pierwsza książka tej autorki I na pewno nie ostatnia😃
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoja pierwsza książka tej autorki I na pewno nie ostatnia😃
Zawiodłam się na tej historii.
Cała fabuła oklepana i naprawdę mało wciągająca.
Zawiodłam się na tej historii.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzytają opis liczyłam na bardzo wiele, jednak mój zapał był gaszony przez Autorkę z każdym przeczytanym akapitem.
Cała fabuła oklepana i naprawdę mało wciągająca.
Miałam już kiedyś przyjemność się spotkać z twórczością tej autorki i muszę przyznać, że wtedy było lepiej. Zanim zostaliśmy nieznajomymi bardzo mnie wzruszyło, poruszyło dużo emocji, przeczytałam jednym tchem. Zachęcona tamtą opowieścią i mająca nadzieję na podobne przeżycia, sięgnęłam po tę historię. Tu było mniej emocji, nie wiem dlaczego, ale czuję niedosyt. Można było z tej historii wycisnąć więcej uczuć, naprawdę zapowiadało się nieźle i był potencjał. Super, że można chociaż poczytać o prawdziwej miłości i pomarzyć o takich facetach.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSięgając po książkę ,, Przysiegni, że mnie kochasz,, nie wiedziałam, że stanie się ona moją ulubioną książką! 😍 Po prostu zakochałam się w tej historii ! 🥹🥰 Pochłonęła mnie już od 1 stron! 😍Czytałam z zapartym tchem ciekawa co wydarzy się dalej!❤️ Przepiękna historia dwojga ludzi którzy nie mieli w życiu łatwo, ale mieli do siebie ogromną miłość!💞 Bardzo serdecznie wam polecam ❤️10/10❣️
Sięgając po książkę ,, Przysiegni, że mnie kochasz,, nie wiedziałam, że stanie się ona moją ulubioną książką! 😍 Po prostu zakochałam się w tej historii ! 🥹🥰 Pochłonęła mnie już od 1 stron! 😍Czytałam z zapartym tchem ciekawa co wydarzy się dalej!❤️ Przepiękna historia dwojga ludzi którzy nie mieli w życiu łatwo, ale mieli do siebie ogromną miłość!💞 Bardzo serdecznie wam...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPodobnie jak jedna z dziewczyn, przez większość książki miałam wrażenie, że ta pozycja trafi do mojego top ulubionych. Historia z przeszłości była naprawdę pięknie i ciekawie napisana, ale kiedy doszło do zderzenia się głównych bohaterów w teraźniejszości, to niestety książka traciła urok z każdym akapitem.
Powieść czyta się bardzo szybko, zwłaszcza za sprawą ekspresowego zakończenia w wykonaniu autorki. Trochę brakowało mi większej ilości interakcji głównych bohaterów w ostatniej części książki, jakby cała ich relacja została opisana 15 lat temu i autorka nie chciała tego ciągnąć, a szkoda.
Mimo niedociągnięć uważam, że bardzo było sięgnąć po tę pozycję i nie był to stracony czas.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPowieść czyta się bardzo szybko, zwłaszcza za sprawą ekspresowego...