Szczypta magii

Okładka książki Szczypta magii
Michelle Harrison Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie Cykl: Szczypta magii (tom 1) literatura dziecięca
literatura dziecięca
Szczypta magii (tom 1)
A Pinch of Magic
2020-03-11
2020-03-11
2019-02-07
Łukasz Małecki

Kup Szczypta magii w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Szczypta magiii

Szczypta magii i garść girl power

215 39 18

Oceny książki Szczypta magii

OPINIE i DYSKUSJE o książce Szczypta magii

Miałam mały zastój z tą książką, bo stanęłam jakoś w połowie, ale po mniej więcej tygodniu się zebrałam i skończyłam. Uwielbiam wszystko w tej książce:

- bohaterki - każda charakterystyczna, ale wspaniała
- klimat - baśniowy - mega!
- fabuła - wciągająca

Ja bardzo cenię książki za klimat i w tej klimat był cudowny! To nie była magia typu wróżki, potwory, tylko taka baśniowa: klątwy, czarownice. Więc można to nazwać baśnią, lecz bardziej rozbudowaną i wciągającą. 10+.

- bohaterki - każda charakterystyczna, ale wspaniała
- klimat - baśniowy - mega!
- fabuła - wciągająca

Magiczna opowieść o trzech siostrach, które próbują zdjąć ciążącą na ich rodzinie klątwę. Przez sporą część książki miałam mieszane uczucia, irytowała mnie narratorka (środkowa siostra) i jej decyzje, ale ostatecznie spodobało mi się, w jakim kierunku autorka poprowadziła tę historię i jak ją zakończyła. Jeszcze nie wiem, czy sięgnę po kolejne części, ale bynajmniej nie uważam czasu poświęconego na czytanie "Szczypty magii" za zmarnowany.

Szczyptą magii jest to książka która opowiada o siostrach Wspacznych , które próbują zdjąć klątwę która ciąży na ich rodzinie od pokoleń.
Klimat tej powieści jest mroczny oraz intrygujący co sprawiło , że przez książek się płynęło.
Jest to książka dziecięca jednakże przekazuje wiele ważnych tematów takich jak lojalność ,siostrzana miłość czy odwaga.
Uważam że jest to powieść wartościowa oraz interesująca ,idealna dla młodszego czytelnika ( choć ja też się przy niej świetnie bawiłam). Bardzo polecam i mam nadzieję że wy też po nią sięgnięcie.

Uważam że jest to...

1392 użytkowników ma tytuł Szczypta magii na półkach głównych
233 użytkowników ma tytuł Szczypta magii na półkach dodatkowych

Okładka książki Zimowa magia Amy Alward, Emma Carroll, Berlie Doherty, Abi Elphinstone, Jamila Gavin, Michelle Harrison, Michelle Magorian, Geraldine McCaughrean, Lauren St. John, Piers Torday, Katherine Woodfine, praca zbiorowa
Michelle Harrison
Michelle Harrison
Mieszka w Essex z synem Jackiem i dwoma kotami. Zanim na dobre zajęła się pisaniem, pracowała w barze, piekarni, galerii sztuki i księgarni dla dzieci. Teraz ma już na swoim koncie siedem powieści, przetłumaczonych na szesnaście języków. Za debiutancką książkę The Thirteen Treasures otrzymała Waterstones Children's Book Prize.

Cytaty z książki Szczypta magii

Video