Jedyne dziecko

- Only Daughter
- 2019-08-14
- 2019-08-14
- Joanna Grabarek
Obowiązkowa lektura dla wielbicieli thrillerów psychologicznych.
W jednej chwili doskonałe życie Kat Cavanaugh rozpada się w drobiazgi. Mignięcie żółtej sukienki jej córki, jasne włosy opadające na jej ukochaną twarz. Szloch dobywający się z głębi złamanego serca matki…
Kat doświadcza najgorszego koszmaru każdego rodzica, gdy ciało jej jedynego dziecka zostaje znalezione bez życia w zarośniętym, opuszczonym kamieniołomie.
Rozpaczliwie usiłując dowiedzieć się, co tak naprawdę się stało, Kat przestaje ufać nawet najbliższym osobom. Stopniowo odkrywa elementy przerażającej układanki, przez co zaczyna jej grozić śmiertelne niebezpieczeństwo.
Czy zdąży poznać ostatni, wstrząsający sekret swojej córki?
Nawet jeśli prawda jest niewyobrażalna…
Ten wciągający, emocjonujący thriller psychologiczny napisany przez autorkę sprzedanej w milionach egzemplarzy książki Milczące dziecko nie pozwoli ci odłożyć tej lektury aż do późnej nocy.
Kup Jedyne dziecko w ulubionej księgarni
Oceny książki Jedyne dziecko
1848 użytkowników ma tytuł Jedyne dziecko na półkach głównych- Przeczytane 1 173
- 2020 33
- 2019 29
- 2021 20
- 2022 17
- 2020 16

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jedyne dziecko
Kat Cavanaugh wiedzie spokojne życie do chwili, gdy jej córka zostaje znaleziona martwa w opuszczonym kamieniołomie. Zrozpaczona kobieta nie potrafi pogodzić się z tragedią i zaczyna szukać odpowiedzi. W trakcie prywatnego śledztwa natrafia na ślady kłamstw, przemilczeń i bolesnych prawd, które rzucają nowe światło na życie jej dziecka i sprawiają, że coraz trudniej jest jej ufać ludziom z najbliższego otoczenia.
Kiedy prawda wychodzi na jaw, Kat znajduje się w niebezpieczeństwie. Czy zdoła poskładać wszystkie elementy układanki, zanim będzie za późno?
"Jedyne dziecko" to pełen emocji thriller psychologiczny, który trzyma w napięciu do ostatniej strony. Gorąco polecam! 😊
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo nie była lekka książka. Rodzice którzy muszą pogodzić się ze śmiercią własnego dziecka jest bardzo ciężkim tematem w szczególności gdy chodzi o samobójstwo. Męczące pytanie które im towarzyszy DLACZEGO ?
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWciągająca, ale w kilku momentach niewiarygodna.
Wciągająca, ale w kilku momentach niewiarygodna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoje pierwsze spotkanie z tą autorką, ale na tej jednej pozycji nie poprzestanę. Książka skłania do refleksji, bo to thriller psychologiczny. Kat to matka jedynaczki Grace, która ginie w kamieniołomach. Policja stwierdza samobójstwo, ale Kat uważa inaczej i przeprowadza własne śledztwo. Odkrywane są coraz to nowe fakty dotyczące Kat i jej córki, Książka wciąga, chociaż jest trochę dłużyzn., zakończenie ciekawe.
Moje pierwsze spotkanie z tą autorką, ale na tej jednej pozycji nie poprzestanę. Książka skłania do refleksji, bo to thriller psychologiczny. Kat to matka jedynaczki Grace, która ginie w kamieniołomach. Policja stwierdza samobójstwo, ale Kat uważa inaczej i przeprowadza własne śledztwo. Odkrywane są coraz to nowe fakty dotyczące Kat i jej córki, Książka wciąga, chociaż jest...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLubię ten gatunek literacki, ale tym razem nie wpadłam w zachwyt. Brak właściwie jakiejkolwiek akcji. Wszystko toczy się w sferze gdybań głównej bohaterki a najczęściej powtarzaną frazą jest " a co , jeśli ". Wszystko rozwlekłe, ciągnące się, njakie. W końcówce jakby nieco lepiej, ale po kolejną książkę autorki raczej nie sięgnę. Ot takie nijakie czytadło na raz. Jeden raz.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW taj książce wszystko było nie tak, jak sobie wyobrażałam. Ani razu nie udało mi się przewidzieć, co się stanie, jaka będzie reakcja danego bohatera. I to było super. Pełne zaskoczenie. Niesamowicie podobała mi się relacja Rodziców, zaskakiwała mnie pozytywnie na każdym kroku. Kat to silna kobieta, to widać od początku do końca, nawet jak upada to powstaje i dalej walczy, ale nie jest idealna, nie może sama wszystkiego poukładać czy poprawić, i to czyni ją bardzo prawdziwą postacią. Dzielnie znosi wszystkie przeciwności, zwłaszcza wtedy, gdy odkrywa prawdę o swoim jedynym dziecku. Chyba nie za bardzo siebie lubi, nie wierzy w to kim jest, ciągle czuje się gorsza, ale brnie do przodu. Niesamowita postać. To jej osobowość tworzy tę opowieść. To historia z jednej strony smutna, bo nikt nie wróci życia młodej dziewczynie, ale z drugiej strony mocno budująca i pouczająca. Świetna książka.
W taj książce wszystko było nie tak, jak sobie wyobrażałam. Ani razu nie udało mi się przewidzieć, co się stanie, jaka będzie reakcja danego bohatera. I to było super. Pełne zaskoczenie. Niesamowicie podobała mi się relacja Rodziców, zaskakiwała mnie pozytywnie na każdym kroku. Kat to silna kobieta, to widać od początku do końca, nawet jak upada to powstaje i dalej walczy,...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPonuro , nudno i na dodatek głupio.. Dotrwałem do rozmowy Kate i Charlsa w restauracji i dałem sobie spokój z dalszą lekturą.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toThriller psychologiczny o matce, która poszukuje prawdy na temat śmierci córki. Czyta się szybko, moim zdaniem akcją jest wciągająca. Jedyne co jest dla mnie ogromnym rozczarowaniem to, że Kat nie poznała Annie. Przez całą książkę narracja jest tak prowadzona, że wydaje się, że Kat z zimną krwią zamordowała Annie. A tymczasem prawda jest zupełnie inna. I wydaje mi się, że nie jest możliwe nie poznać kogoś z kim dzieli się takie wspomnienie.
Thriller psychologiczny o matce, która poszukuje prawdy na temat śmierci córki. Czyta się szybko, moim zdaniem akcją jest wciągająca. Jedyne co jest dla mnie ogromnym rozczarowaniem to, że Kat nie poznała Annie. Przez całą książkę narracja jest tak prowadzona, że wydaje się, że Kat z zimną krwią zamordowała Annie. A tymczasem prawda jest zupełnie inna. I wydaje mi się, że...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo torozczarowanie, nudna, rozwleczona akcja, jakoś słabo się czyta, ledwo dobrnęłam do końca z jedną tylko myślą: ufff, nareszcie
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFajna lecz strasznie się ciągła początek i koniec wciągający.
Fajna lecz strasznie się ciągła początek i koniec wciągający.