Odrobina czułości

- fantasy, science fiction
- Saga o Ludziach Lodu (tom 43)
- Saga o Ludziach Lodu
- 2016-03-11
- 2016-03-11
- Iwona Zimnicka
Walka z Tengelem Złym przerodziła się w śmiertelni niebezpieczny wyścig do Doliny Ludzi Lodu. Obie strony zmobilizowały wszystkie siły, by wyprzedzić przeciwnika. Tengel Zły wezwał na pomoc najokrutniejszych ze swych poddanych, ale i Ludzie Lodu mieli potężnych sojuszników. A w samym środku tej walki Tova przeżyła swój pierwszy i być może jedyny romans w życiu...
Kup Odrobina czułości w ulubionej księgarni
Oceny książki Odrobina czułości
4472 użytkowników ma tytuł Odrobina czułości na półkach głównych- Przeczytane 3 797
- Saga o Ludziach Lodu 185
- Fantastyka 41
- Margit Sandemo 32
- Fantasy 22
- Saga o ludziach lodu 18

OPINIE i DYSKUSJE o książce Odrobina czułości
Saga o Ludziach Lodu to fantasy z elementami romansu i historii. Momentami wplatają sie elementy horroru. Opowiada o losach skandynawskiego rodu obciążonego klątwą za umowę ze złem. Z pokolenia na pokolenie walczą o odkupienie i przezwyciężenie zła.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNo coś niesamowitego! Margit poznała Gabriela !
No coś niesamowitego! Margit poznała Gabriela !
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSłyszałam o tym, że autorka wplątuje siebie w historię, ale byłam przekonana, że będzie ona potomkiem Ludzi Lodu, nie tylko obserwatorką.
Tengel Zły natomiast jest bardzo naiwny, jakoś wydaje mi się, że wspomnienia o nim są dużo gorsze niż sama postać, która w głównej mierze po prostu tylko śmierdzi. Może w dolinie będzie bardziej widowiskowo.
Chciałam tylko zauważyć, że to miała być podróż Nataniela, a jego jakoś tam jest najmniej.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSam tom już lepszy od poprzedniego, ale jakoś nie cieszy mnie wprowadzenie nowego bohatera. Pewnie dlatego, że myślałam, że Tova ostatecznie będzie z Markiem.
Tengel Zły natomiast jest bardzo naiwny, jakoś wydaje mi się, że...
W tej części naprawdę dużo się dzieje, pościgi, strzelaniny, wybuchy, oczywiście nie zabrakło też wątku miłosno erotycznego ale tym cechuje się cały cykl. Przypomnimy sobie też bohaterów których już trochę zapomnieliśmy.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDużo ciekawsza, niż dwie poprzedzające ją części... Ciekawsza i pokazująca, jak wielką moc ma popęd płciowy. Dodaję gwiazdkę za sposób rozbrojenia pancernika - to rozłożyło na łomatki również mnie ;)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUwielbiam!
Uwielbiam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo już całkowicie stało się beznadziejne. Od początku było słabe, ale teraz to już jest totalne antylogiczne dno. To jest poniżej poziomu krytyki, śmieć pisarski w całej rozciągłości. Zaprzeczenie rozumowi i logice.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrochę akcji i trochę miłości. Ogólnie może być.
Trochę akcji i trochę miłości. Ogólnie może być.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNataniel i Gabriel w szpitalu.
Elen zniknęła w Wielkiej Otchłani.
Tova i Ian próbują uciec na motorze Marca, jednak Ian czuję się coraz gorzej.
Marco, Rune i Halkatla próbują zmylić pościg.
Czy uda im się wywieść Tengela Złego i jego pomocników w pole?
Kto stanie im na drodze?
W tej części również możemy spotkać wspaniala Margit Sandemo, autorkę te serii ❣️ jest to fajny pomysł,bo wtedy czytając człowiek ma wrażenie,że to co dzieje się w książce jest bardziej rzeczywiste 🙂
Coraz bliżej końca ale też coraz bliżej wielkiej walki między dobrem i złem. Mimo,że czytam już któryś raz to emocje i tak są coraz większe ❣️
Nataniel i Gabriel w szpitalu.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toElen zniknęła w Wielkiej Otchłani.
Tova i Ian próbują uciec na motorze Marca, jednak Ian czuję się coraz gorzej.
Marco, Rune i Halkatla próbują zmylić pościg.
Czy uda im się wywieść Tengela Złego i jego pomocników w pole?
Kto stanie im na drodze?
Im dalej tym ciężej mi się czyta. Mimo, że saga zmierza ku końcowi to nadal co drugi tom jest o niczym. Gdyby autorka nie skupiała się na banalnych romansach to cykl zmieściłby się w 20 tomach. Szkoda, że całość poszła w romans, a nie w klimat z początkowych części. Ogromne rozczarowanie.