Smoczy pazur

Okładka książki Smoczy pazur autora Artur Baniewicz, 8370541550
Okładka książki Smoczy pazur
Artur Baniewicz Wydawnictwo: superNOWA Cykl: Saga o czarokrążcy (tom 1) fantasy, science fiction
Saga o czarokrążcy (tom 1)
2003-01-01
2003-01-01

Kup Smoczy pazur w ulubionej księgarnii

Oceny książki Smoczy pazur

OPINIE i DYSKUSJE o książce Smoczy pazur

Zaciekawiła mnie idea. Niestety wykonanie okazało się i nieumiejętne, i sztampowe. Pożegnałem się ze zbiorem po pierwszym opowiadaniu.

Nie doczytałem.

Jak ktoś słusznie zauważył - sceny rozpoczynają się i kończą z czterech liter, do tego język.... Dobrnąłem do połowy trzeciego opowiadania, i kompletnie nie wiedziałem, o co chodzi w opowiadaniu. Dialogi bez łądu i skłądu, ciężko cokolwiek wywnioskować.

Pomysł sam w sobie dobry, jednak wykonanie - głównie postacie - słabe. Niezrozumiałe kompletnie.

Nie doczytałem.

Pełne akcji, humoru i politycznych aluzji opowieści sprawiają, że książka wciąga bez reszty, a Debren to postać, którą chce się poznawać dalej. Jeśli lubisz fantasy z pazurem, ten tytuł jest dla Ciebie!

845 użytkowników ma tytuł Smoczy pazur na półkach głównych
215 użytkowników ma tytuł Smoczy pazur na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Smoczy pazur

Okładka książki Jedenaście pazurów Artur Baniewicz, Paweł Ciećwierz, Witold Jabłoński, Paweł Kempczyński, Łukasz Orbitowski, Piotr Patykiewicz, Marcin S. Przybyłek, Jaga Rydzewska, Mirosława Sędzikowska, Donat Szyller, Marcin Wełnicki
Artur Baniewicz
Artur Baniewicz
Ukończył I Liceum Ogólnokształcące im. Adama Mickiewicza w Stargardzie – profil matematyczno-fizyczny i zdał maturę. W 1989 ukończył Politechnikę Szczecińską, uzyskując dyplom inżyniera budownictwa lądowego. Jak sam przyznaje, książki zaczął pisać z żalu po zakończeniu Sagi o wiedźminie Andrzeja Sapkowskiego. Mieszka w Stargardzie.

Okładka książki Kanon Barbarzyńców, t.1 Tomasz Bochiński, Michał Cetnarowski, Rafał Dębski, Cezary Frąc, Dawid Juraszek, Anna Koronowicz, Paweł Majka, Jewgienij T. Olejniczak, Robert J. Szmidt
Okładka książki Zajdel 2002. Antologia Maja Lidia Kossakowska, Wojciech Świdziniewski, Andrzej Ziemiański, Rafał Ziemkiewicz

Cytaty z książki Smoczy pazur

Artur Baniewicz Smoczy pazur Zobacz więcej