Zapiski stanu poważnego

Okładka książki Zapiski stanu poważnego autora Monika Szwaja, 9788324705108
Okładka książki Zapiski stanu poważnego
Monika Szwaja Wydawnictwo: Świat Książki Cykl: Wika Sokołowska (tom 1) literatura piękna
Wika Sokołowska (tom 1)
2006-01-01
2006-01-01

Posłuchaj fragmentu
00:00 /00:00

Kup Zapiski stanu poważnego w ulubionej księgarnii

Oceny książki Zapiski stanu poważnego

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zapiski stanu poważnego

Zwariowana i pełna optymizmu.

Zwariowana i pełna optymizmu.

Główna bohaterka Wika pracuje w telewizji i uwielbia swoją pracę. Ale ma problem i to nie byle jaki. Jest w ciąży. Problem w tym, że do końca nie wie z kim. I decyduje się na rozwikłanie tego problemu. W międzyczasie angażuje się w próbę wybielenia wizerunku pewnego przedsiębiorcy. Szybko okazuje się, że w grę wchodzą nie tylko zawodowe relacje.
Książka jest odsłania nieco kulisy pracy w telewizji. Miejscami jest bardzo humorystycznie, miejscami niezwykle poważnie. Przyjemnie się czyta. Fajna lektura na wieczór.

Książka jest...

Książka w porządku.
Taka trochę o niczym.
Dobra jako przerwa od bardziej angażujących książek.
Ocena 6 a nie 5 bo lubię autorkę i sama książka napisana poprawnie.

Książka w porządku.
Taka trochę o niczym.
Dobra jako przerwa od bardziej angażujących książek.
Ocena 6 a nie 5 bo lubię autorkę i sama książka napisana poprawnie.

Uśmiałem się do łez.

Uśmiałem się do łez.

Osobiście uwielbiam bohaterów pani Moniki są tacy luddzy, popełniają błędy mylą się, kochają I nienawidzą jak to w życiu. Za to je uwielbiam za realizm i humor i bohaterów, których kocham za autentyczność.

Przyjemna

Przyjemna

Doskonale się przy niej bawiłam :D

Doskonale się przy niej bawiłam :D

Lekka i przyjemna opowieść. Oczywiście raziły fragmenty o piciu alkoholu w ciąży, ciężkiej pracy i brzydkich opinii o braku makijażu, ale czytając książkę brałam pod uwagę, że powstała lata leny, gdy podejście dobrych tematów było skrajnie inne.

Bardzo lubię tę książkę, słodko-gorzka lecz zabawna.

Bardzo lubię tę książkę, słodko-gorzka lecz zabawna.

Lekka, przyjemna, rozrywkowa lektura.

Lekka, przyjemna, rozrywkowa lektura.

3691 użytkowników ma tytuł Zapiski stanu poważnego na półkach głównych
708 użytkowników ma tytuł Zapiski stanu poważnego na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Zapiski stanu poważnego

Monika Szwaja Zapiski stanu poważnego Zobacz więcej
Monika Szwaja Zapiski stanu poważnego Zobacz więcej