Najnowsze artykuły
-
ArtykułyTu streszczenia nie wystarczą. Sprawdź swoją znajomość lektur [QUIZ]Konrad Wrzesiński26
-
ArtykułyCzytamy w weekend. 10 maja 2024LubimyCzytać402
-
Artykuły„Lepiej skupić się na tym, żeby swoją historię dobrze opowiedzieć”: wywiad z Anną KańtochSonia Miniewicz2
-
Artykuły„Piszę to, co sama bym przeczytała”: wywiad z Mags GreenSonia Miniewicz1
Popularne wyszukiwania
Polecamy
Cytaty z tagiem "tybetańska kuchnia" [1]
[ + Dodaj cytat]
Sortuj:
O ile tybetańskie dania potrafiły być nieapetyczne, o tyle to, co następowało po nich, często bywało jeszcze gorsze: budząca grozę tybetańska herbata. (...) Składała się z wody, znacznej ilości soli i masła oraz minimalnej ilości herbacianych liści. (...) Herbatę tybetańską opisywano różnie, jako "szczególnie paskudną", "przeraźliwie intensywną", "gorący, tłusty, pyszny muł" oraz coś, przy czym nawet smak "oleju rycynowego jest przyjemny".
Dodał/a:
Flagelum
1 osoba to lubi