Kilka chwil miłości. Antologia

Kup Kilka chwil miłości. Antologia w ulubionej księgarnii

Kilka chwil miłości. Antologia

Oceny książki Kilka chwil miłości. Antologia

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kilka chwil miłości. Antologia

W tej antonologii mamy okazję przeczytać 14 różnych opowiadań a tematem przewodnim jest #miłość. Kilka z nich uznałam według siebie za naprawdę świetne opowiadania , są to:
"Swatka z krainy cieni" @malgorzatamanelska , "Mój przyjaciel człowiek" @annglo.autor , "Wojenna miłość" @paulinawisniewska.autorka , "Czarne róże" @cassied_autorka , "Gniewińskie niebo" @rak.adriana , "Walentynkowa niespodzianka" @skialicja , "Love.Enter" @justyna.dziura_autor oraz "Właściwa droga" @angelika.slusarczyk.autorka - wszystkie te opowiadania oceniam 10/10, reszta 8/10. Jeśli chcecie poczuć trochę miłości wokoło siebie sięgnijcie po tą antologię,a na pewno się nie zawiedziecie.

Na półkach: , , , ,

RECENZJA
Tytuł: “Kilka chwil miłości” antologia
Autorzy: praca zbiorowa
Liczba stron: 384
Wydawnictwo: WasPos
Data premiery: 30.07.2020
Moja ocena: 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰/10

Kolejna antologia opowiadań wpadła w moje ręce. Ponownie dzięki booktourowi zorganizowanego przez @ksiazkowy_raj_asi. Z racji tego, że jestem totalną romantyczką to nic dziwnego, że w moje gusta idealnie się wpasowała antologia opowiadań właśnie o miłości. O uczuciu trudnych, podnoszącym na duchu i dającym nadzieję na lepsze jutro. Aż czternaście wspaniałych i różnorodnych kobiet zdecydowało się dodać tutaj swoją cegiełkę i stworzyć oryginalne opowieści - romantyczne, wzruszające i co najważniejsze, ukazujące bardzo różne oblicza miłości. A w tym zbiorze znalazły się następujące historie:
“Swatka z krainy cieni” - Małgorzata Manelska miała bardzo fajny pomysł na fabułę. To była bardzo sympatyczna historia. Ocena: 10/10
“Teraz albo nigdy” - Aneta Grabowska postanowiła stworzyć historię, w której udowadnia, że na prawdziwą miłość nigdy nie jest za późno. Ocena: 10/10
“Mój przyjaciel Człowiek” - Anna Głowacz postawiła za to na miłość zwierzaka do właściciela. I nie obyło się tutaj bez łez. Ocena: 10/10
“Valentina” - historia stworzona przez Bartłomieja Bartoszyńskiego nie przypadła mi do gustu, była taka jakaś nijaka i mało wciągająca. Ocena: 3/10
“Wojenna miłość” - Paulina Wiśniewska postanowiła ukazać, że w takich przejmujących czasach, jakimi były niewątpliwie te wojenne, tym bardziej ludzie pragnęli miłości i posiadania u boku ukochanej osoby, na której mogą polegać. Ocena: 10/10
“Nienawistne igraszki” - Ana Rose stworzyła słodką historię o tym, że nigdy nie wiadomo, kiedy spotka nas prawdziwa miłość. Ale czegoś tutaj zabrakło, przez co opowiadanie na długo ze mną nie zostanie. Ocena: 6/10
“Tajemniczy chłopak” - Małgorzata Kasprzyk ukazała za to, że miłość przychodzi czasem z kierunku, którego się zupełnie nie spodziewamy. Ale również ta historia nie miała w sobie nic wciągającego. Ocena: 5,5/10
“Czarne róże” - historia spod pióra Cassie D. to z początku świetny thriller, który trzyma w napięciu w 100%. Ale samo zakończenie wszystko psuje :( Ocena: 5/10
“Tureckie pożądanie” - Samantha Louis pokazuje, że nawet w najlepszym małżeństwie zdarzają się kryzysy prowadzące do nieprzewidywalnych zdarzeń. Ocena: 7/10
“Gniewińskie niebo” - Adrianna Rak postawiła na bardzo romantyczną historię. A do tego również życiową, bowiem to wszystko, co spotkało bohaterów, mogłoby spotkać i nas. Ocena: 10/10
“Walentynkowa niespodzianka” - Alicja Skirgajłło stworzyła emocjonującą historię. I do samego końca byłam niezmiernie ciekawa, co będzie na koniec, czy wydarzy się happy end. Ocena: 10/10
“Love. Enter” - historia spod pióra Justyny Dziury wyjątkowo chwyciła mnie za serce, bowiem w większości przypominała mi moją własną historię miłosną :) Ocena: 10/10
“Właściwa droga” - opowiadanie Angeliki Ślusarczyk okazało się mocno… nijakie. Nic mnie tu nie porwało i tylko ciągle oczekiwałam zakończenia. Ocena: 2/10
“Miłość od drugiej strony” - historia Dominiki Smoleń również mnie nie porwała, ale podobało mi się to, że autorka postanowiła ukazać zupełnie inne oblicze miłość niż jest zazwyczaj to ukazywane. Ocena: 5/10

Czytaliście tę antologię? Które opowiadanie najbardziej wam się spodobało, a które najmniej? :)

RECENZJA
Tytuł: “Kilka chwil miłości” antologia
Autorzy: praca zbiorowa
Liczba stron: 384
Wydawnictwo: WasPos
Data premiery: 30.07.2020
Moja ocena: 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰/10

,,Daj się skusić na kilka chwil miłości i stwórz jej własną definicję, najpiękniejszą, bo swoją".
Ta antologia to zbiór przepięknie napisanych opowiadań o miłości, o miłości, która jest zawsze inna i wyjątkowa, sama w sobie. Jest tutaj wiele odsłon tego najpiękniejszego uczucia- namiętna i spokojna, dojrzała, przynosząca gorycz i cierpienie, piękna oraz zwierzęca. Mamy możliwość przeczytać dwanaście historii o miłości, napisanych przez autorów polskiego pióra Adriana Rak, Angelika Ślusarczyk, Ana Rose, Aneta Grabowska, Samantha Louis, Paulina Wiśniewska, Justyna Dziura, Małgorzata Manelska, Alicja Skirgajłło, Małgorzata Kasprzyk, Dominika Smoleń, Anna Głowacz,Czasie D i jedynego rodzynka w tym kobiecym gronie, Bartłomiej Bartoszyński.
💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚
Z wieloma autorami poznałam się już wcześniej, a niektórzy przeciągnęli moją uwagę swoim opowiadaniem. Najbardziej dwie wyróżniające się historie to ,,Mój przyjaciel Człowiek" Anny Głowacz oraz ,,Valentina" Bartłomieja Bartoszyńskiego.
Bardzo mnie wzruszyły i zasmuciły oraz utknęły w mojej pamięci.
,,Mój przyjaciel Człowiek" to historia miłości między psem, a jego opiekunami- bardzo bliska memu sercu, ponieważ mój syn ma taką samą relacje z naszym psem.
,,Valentina" urzekła mnie męskim spojrzeniem na miłość, wrażliwość i romantyzm.
Oprócz pięknych opowiadań o miłości, na samym końcu książki czeka Was niespodzianka- dodatkowe puste strony czekające na Waszą historię miłosną.

178 użytkowników ma tytuł Kilka chwil miłości. Antologia na półkach głównych
33 użytkowników ma tytuł Kilka chwil miłości. Antologia na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Kilka chwil miłości. Antologia

Dominika Smoleń
Dominika Smoleń
Studentka i blogerka Książkowiru, która najbardziej w swoim życiu kocha książki, koty i czekoladę. Pisanie i czytanie towarzyszą jej praktycznie od zawsze - a przynajmniej od wczesnego dzieciństwa.

Zatrute serca Angelika Ślusarczyk
Zatrute serca
Angelika Ślusarczyk
Długo zwlekałam z jej przeczytaniem, a to nie było czas albo chęci 😅 #zatruteserca to taki średniaczek, który czyta się bardzo szybko. Jest to historia o miłości, przyjaźni, trudnych relacjach rodzinnych a także o stracie. #zatruteserca to książka w której występuje pełno emocji, a każdy z bohaterów na swój sposób ma zatrute serce. Początkowo książka miała lepszy potencjał, jednak później zdecydowanie coś poszło nie tak. Główna bohaterka Klara mimo trudności w takim młodym życiu, nie poddaje się. Po przeczytaniu kilkunastu stron od razu na myśl mi przyszła historia Kopciuszka. Jest to historia młodej dziewczyny, która mieszka z ojcem i macochą, która bardzo ją wykorzystuje. Klara uczy się i pracuje w kawiarni. Miała internetowego przyjaciela ale kontakt im się urwał. Pewnego dnia poznaje tajemniczego chłopaka, i którym cały czas myśli. Ten wątek byłby całkiem dobry, gdyby ich znajomość rozwijała się trochę dłużej. Dziwiło mnie też trochę zachowanie głównej bohaterki, która dosyć szybko zaufała nieznajomej chłopakowi i po kilku dniach znajomości, wyobrażała sobie, że są razem i to ten jedyny na całe życie. Akcja toczy się we Wrocławiu, ale na moment przenosi się też do małej nadmorskiej miejscowości, aby poznać tajemnice z przeszłości i trochę lepiej poznać swoją mamę, która często tam przebywała. Historia okazała się być bardzo przewidywalna, dlatego zakończenie mnie nie zaskoczyło. Czytaliście? Jakie były wasze wrażenia?
Zakreconaa_19 - awatar Zakreconaa_19
Zawsze warto J.B. Grajda
Zawsze warto
J.B. Grajda
Ania to młoda wdowa, która po śmierci męża próbuje stanąć na nogi.Choć strata bardzo boli I podniesienie się po niej nie jest łatwe to powoli I małymi krokami idzie ku lepszemu. Paweł to młody ,przystojny biznesmen, który wraz z bratem zarządza rodzinną firmą.Współpraca między nimi nie układa sie najlepiej,a ostatnia wola ich ojca dodatkowo wprowadza rywalizację między nimi. Przypadkowe spotkanie,kiedy to Anna przez pomyłkę zamiast do taksówki wsiada do samochodu Pawła zmienia ich życie o 180 °.Paweł zaintrygowany I zauroczony kobietą wpada na pomysł ,jak dzięki niej może odziedziczyć cały majątek.Proponuje Annie układ. Wzamian za ślub I trwanie w małżeństwie przez rok, dziewczyna dostanie milon złotych. Choć Anna nadal skrywa w sobie wiele bólu I cierpienia, to rozważa propozycję Pawła.Jednak kiedy między nimi rodzi się uczucie, oboje nie wiedzą jak sobie z nim poradzić. Czy Anna przystanie na propozycje Pawła?? Czy ten układ okaże się tylko biznesem?? Jest to moje drugie spotkanie z twórczością autorki.Za pierwszym razem bardzo udane, więc nie wachałam się sięgnąć po tą historię. Lekkie pióro autorki sprawia, że książkę czyta się z przyjemnością i zaciekawieniem. Jest to emocjonalna historia, która zawiera wiele zwrotów akcji I nieprzewidzianych sytuacji.Bardzo ciekawe napisany romans połączony z sensacją. Historia pisana z perspektywy obojga bohaterów, pozwala nam poznać odczucia obojga. Książka porusza wiele tematów I trudnych decyzji jednak zawsze warto walczyć do końca. Polecam
zaczytana_kociara - awatar zaczytana_kociara
oceniła na74 lata temu
Ginger. Włoskie pożądanie #1 Nana Bekher
Ginger. Włoskie pożądanie #1
Nana Bekher
❤️‍🩹💄RECENZJA 💄❤️‍🩹 Cześć, kochani dziś przychodzę do was z książką, którą już od dawna chciałam przeczytać, a jest nią „Ginger. Włoskie pożądanie #1” autorstwa Nany Bekher to świetna powieść, która łączy w sobie elementy romansu, tajemnicy i emocjonalnego napięcia. Fabuła skupia się na młodej tancerce, która pracuje w nocnym klubie, a jej życie skrywa tajemnice. Od samego początku zostałam wciągnięta w świat pełen pożądania i niepewności. Główna bohaterka, znana jako Ginger, to postać, która bardzo mnie ciekawiła. Jej niepewność co do własnej przeszłości sprawia, że staje się jeszcze bardziej intrygująca. Autorka umiejętnie buduje napięcie, stopniowo odkrywając fragmenty przeszłości tancerki, co sprawia, że chciałam poznać odpowiedzi na pytania, które rodzą się w miarę postępu akcji. Z kolei postać bogatego przedsiębiorcy, który przypadkowo trafia do klubu, stanowi doskonały kontrast dla Ginger. Jego charyzma i pewność siebie przyciągają uwagę. Relacja między nimi rozwija się dość szybko i intensywnie. Styl Nany Bekher jest ciekawy i wciągający, co sprawia, że książkę czyta się bardzo szybko. Nie będę ukrywać, że wzruszeń tu również nie zabraknie. 🥹❤️‍🩹 Młoda tancerka Ginger pracuje w nocnym klubie, nieświadoma swojej przeszłości, spotyka bogatego przedsiębiorcę, który, mimo że ma narzeczoną, nie potrafi o niej zapomnieć. To przypadkowe spotkanie prowadzi do odkrycia tajemnic i zmienia życie ich obojga. Santiago tajemniczy przedsiębiorca, który pewnego dnia ratuje przed gwałtem Ginger tancerkę z nocnego klubu. Kilka dni spędzone z nią sprawiają, że Santiago traci dla niej głowę i się w niej zakochuje. Czy Santiago zatrzyma Ginger przy sobie? Jest władczy, zaborczy, ale i opiekuńczy, i troskliwy w stosunku do Ginger. Czy to jest miłość od pierwszego wejrzenia? Był moment, że było mi bardzo szkoda Santiago jego cierpienie i Ginger bólu, jaki ich spotkał. Ciężko było pohamować łez. 🥹 Ginger tancerka z klubu, na którą każdy mężczyzna w tamtym miejscu patrzy z wielkim pożądaniem. Była poniżana, wykorzystywana fizycznie i traktowana z pogardą. Pewnego feralnego dnia Santiago ratuje jej życie i daje jej bezpieczeństwo u siebie, którego zawsze jej brakowało. Jednak było trochę dla mnie dziwne to, że Ginger po tym, co przeszła od razu wpada w ramiona innego obcego mężczyzny. Kim tak naprawdę jest Ginger? Jaką prawdę o sobie odkryje dziewczyna? Jak się potoczy ich historia? „Ginger. Włoskie pożądanie” to nie tylko romans, ale także opowieść o walce z demonami przeszłości oraz o sile miłości, pożądaniu i stracie. Z miłą chęcią przeczytam drugą część tym razem o losach Domenica brata Ginger. Polecam przeczytać z całego serca. ❤️ ⭐ 10/10
zaczytana_graficzka - awatar zaczytana_graficzka
oceniła na103 miesiące temu
Splamiona jego żądzą Marta Milda
Splamiona jego żądzą
Marta Milda
„Splamiona jego żądzą” to książka, która opowiada historię młodego Ukraińca o imieniu Andrij. Mężczyzna mieszka w Polsce jednak nadal nie ma karty stałego pobytu o którą się stara. Dodatkowo czuje, że pracuje na innych, haruje prawie cały dzień a zarabia marne grosze. Postanawia wziąć sprawy w swoje ręce. Podejmuje się remontu w domu jednego z większych biznesmenów. Grzegorz i Patrycja Sobienniecy są małżeństwem od kilku lat, jednak kobieta zauważa coś w młodym Ukraińcu. Między tą dwójką zaczyna iskrzyć.. jednak to dopiero początek całej historii. Początkowo miałam problem z tą historią. Zdecydowanie nie mogłam się w nią wciągnąć, jednak ze strony na stronę historia spodobała mi się bardziej. Nie będzie to jednak jedna z moich ulubionych książek. „Splamiona jego żądzą” to książka o trójce silnie zbudowanych postaciach. Porusza ciekawy problem jakim jest praca Ukraińców na naszym terytorium. Nigdy wcześniej nie spotkałam się z taką tematyką w książce. Dodatkowo muszę przyznać, że książka potrafiła mnie zaskoczyć, gdyż spodziewałam się innego wątku – mam tutaj na myśli pewien erotyczny układ, który połączył trójkę głównych bohaterów. Spodziewałam się tutaj banalnej historii, jednak ta ma drugie dno. W książce spodobało mi się również to, że autorka potrafiła budować napięcie. Uważam, że styl autorki jest rewelacyjny, podoba mi się to jak pisze. Jednak tak jak wspomniałam wcześniej historia nie do końca trafiła w moje gusta. Czy przeczytałabym ją drugi raz? Raczej nie, jednak myślę, że jest to dość specyficzna historia, którą jedni pokochają a inni będą unikać.
Dominika Pieniążek - awatar Dominika Pieniążek
Odnajdę Cię Nana Bekher
Odnajdę Cię
Nana Bekher
💙 RECENZJA 💙 Cześć, Moliki dziś przychodzę do was z książką „Odnajdę Cię. Włoskie pożądanie #2” autorstwa Nany Bekher to emocjonująca historia, która łączy w sobie elementy mafijnego romansu i tajemnic, tworząc fascynującą narrację pełną napięcia i niespodzianek. Głównym bohaterem jest Domenico, mężczyzna, który postanawia wziąć swoje życie w swoje ręce i odzyskać utraconą miłość. Czy uda mu się odnaleźć ukochaną? Jego droga jest pełna przeszkód, które próbuje pokonać, a w tle czuć mroczny świat mafijnych intryg. Relacja Domenico z Mirandą, którą pragnie odzyskać, jest pełna tajemnic. Autorka umiejętnie buduje napięcie, wprowadzając zaskakujące zwroty akcji, które trzymały mnie w napięciu do samego końca. Styl Nany Bekher jest wciągający, co sprawia, że powieść czyta się szybko i z lekkością. Każdą książkę autorki biorę w ciemno. Jeszcze nigdy się nie zawiodłam, tak też było i tym razem. W fabule nie brakuje także emocjonalnych momentów, które bardzo mnie wzruszały i doprowadzały do łez. 🥹 Postaci Domenica już byłam ciekawa w poprzedniej części i jego tajemnic, które skrywa. Intrygowała mi jego osoba, i to, co spadło, na niego nagle podobało, mi się to jak do tego podszedł dojrzałe i jak się zachował wobec chłopca, który prawdopodobnie jest jego synem. Co skrywa Miranda przed Domenico? Czy kobieta jego życia będzie w niebezpieczeństwie? Jak się potoczą ich losy? Natomiast osoby Mirandy również byłam, ciekawa i byłam pełna podziwu, jak sobie radziła mimo tego, co przeszła i co ją spotkało. Jakie sekrety skrywa kobieta? Czy miłość do Domenico odżyje na nowo, a może nigdy nie przestała go kochać? Podobało, mi się jak autorka poprowadziła całą fabułę. Fajnie, że i w tej części możemy spotkać bohaterów z poprzedniej części książki i sprawdzić jak im się potoczyło dalsze życie. Nie będę ukrywać, że końcówka książki to rollercoaster emocjonalny, jakich mało cały czas siedziałam jak na szpilkach do ostatniej chwili. "Odnajdę cię. Włoskie pożądanie” to nie tylko opowieść o miłości, ale także o poszukiwaniu siebie w świecie pełnym chaosu. To książka, która z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom romansów z nutą dreszczyku, a także tym, którzy cenią sobie zwroty akcji. Polecam przeczytać. ❤️ ⭐ 10/10
zaczytana_graficzka - awatar zaczytana_graficzka
oceniła na103 miesiące temu
Carlos Grażyna A. Adamska
Carlos
Grażyna A. Adamska
Mówi się, że w życiu nie ma przypadków, że wszystko jest zapisane jest gdzieś w gwiazdach. Czy było tak również w przypadku Carlosa i Niki? Czy ich spotkanie na lotnisku i cała seria wydarzeń jakie następują po sobie były zapisane gdzieś tam na nieboskłonie? Czy są sobie przeznaczeni i tworzą całość jak dwie połówki jabłka a może to tylko pozory? W życiu jest jak w tańcu, każdy nasz krok ma znaczenie, przeszłość buduje naszą przyszłość, tworzy naszą osobowość. Oboje nie mieli łatwo, nie do końca jeszcze przepracowali wydarzenia z przeszłości, za fasadą pewności siebie skrywają swe bolączki, razem z innymi mieszkańcami posesji w Bay City próbują tworzyć patchworkową rodzinę. „(…) wybaczenie przychodzi z czasem i jest prawdopodobnie najtrudniejsze (...)” Carlos to nie jest typowy romans z nutką erotyzmu, to opowieść o sile rodziny, przyjaźni, o walce z własnymi słabościami, demonami, które zabierają spokój naszej duszy, mamy tu motyw zemsty, śmierci, zazdrości. Ta powieść to emocjonalna bomba, a jednocześnie bardzo przemyślana opowieść, a gdyby wywalić połowę scen związanych z sexem byłaby taka jak lubię. Autorka buduje napięcie i prowadzi akcję bardzo dynamicznie, fantastycznie kreując bohaterów pokazując nam różne typy osobowości. Dialogi ciekawe, choć momentami za dużo przeklinania, ale ogólnie cała historia bardzo wciągająca. Powieść pomimo że bardzo przemyślana przez autorkę niestety ma też pewne niedociągnięcia, otóż przeszkadzało mi w niej to, że pewne wydarzenia były bardzo nierealistyczne tak jak np. wydarzenia ze szpitalnego łóżka. Ponadto w powieści, którą czytam lubię jak pewne rzeczy są podopinane na ostatni guzik, jak wszystko ma swój początek, rozwinięcie i koniec, przeszkadzają mi natomiast niedopowiedzenia i urywanie pewnych wątków tak jak to miało miejsce podczas rozprawy sądowej i tego dlaczego ta historia tak się rozegrała. Liczę, że może na pewne rzeczy otrzymam odpowiedź w kolejnym tomie.
Lila - awatar Lila
oceniła na74 lata temu