Żona mordercy

Okładka książki Żona mordercy autora Rachel Caine, 9788380754768
Okładka książki Żona mordercy
Rachel Caine Wydawnictwo: Filia Cykl: Stillhouse Lake (tom 1) Seria: Mroczna strona kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Stillhouse Lake (tom 1)
Mroczna strona
Stillhouse Lake
2018-06-20
2018-06-20
2017-07-01
Kinga Markiewicz

Kup Żona mordercy w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Żona mordercyi

Nie jestem człowiekiem, tylko celem*

181 2 48

Oceny książki Żona mordercy

OPINIE i DYSKUSJE o książce Żona mordercy

7,5

7,5

Tę książkę mi odradzano. Zresztą i recenzje na LC (a zaczynam je czytać od najgorszych) nie nastrajały zbyt optymistycznie. Oczywiście, jest sporo mało prawdopodobnych zdarzeń (zwłaszcza w końcówce),ale jest też klimat i atmosfera. Napięcie stopniowo narasta i okazało się, że to całkiem niezłe czytadło na jeden dłuższy wieczór. Takie solidne 5,5*, ale że w serwisie nie ma połówek…

Do końca trzymały się mnie te samo odczucia-trochę to niemożliwe, żeby żona nie zajrzała do domowego garażu.Ale słuchało się dobrze. Euforii nie było więc z dalszymi książkami cyklu chyba sobie dam spokój, ale kto chce, niech czyta, może mu się spodoba bardziej niż mnie.

3763 użytkowników ma tytuł Żona mordercy na półkach głównych
570 użytkowników ma tytuł Żona mordercy na półkach dodatkowych

Rachel Caine
Rachel Caine
Rachel Caine - to pseudonim pisarski Roxanne Longstreet Conrad, amerykańskiej pisarki science fiction, fantasy i powieści grozy. Publikuje również jako Julie Fortune. Rachel Caine rozpoczęła karierę pisarską w 1991 roku. Jest byłym zawodowym muzykiem. Grała m.in. z takimi sławami jak Henry Mancini, Peter Nero, i John Williams. Większość jej książek powstała w kawiarni w pobliżu domu, gdzie się jej najlepiej pisze. 1 listopada 2020 r.Rachel Caine zmarła. Autorka od lat zmagała się z chorobą nowotworową, a we wrześniu br. jej stan się pogorszył. 16 września na oficjalnym fan page’u autorki na Facebooku pojawiła się informacja: Drodzy przyjaciele... W zeszłym tygodniu wydarzyło się coś, co oznaczało wielką, dramatyczną zmianę w moim życiu: nie udało mi się ukończyć ostatniej sesji badania. Po prostu nie czułam się na tyle dobrze, żeby ją rozpocząć. Niestety pozostawiło mi to tylko dwie możliwości: zrobić kolejną rundę wyjątkowo brutalnej chemii (na którą byłam naprawdę za słaba i dla której szanse na wynik pozytywny były mniejsze niż 10%)... lub przejść do opieki hospicyjnej. Pisarka przez lata walczyła z rzadkim i agresywnym rakiem – mięsakiem tkanek miękkich. Odeszła w wieku 58 lat w swoim domu w Teksasie, gdzie przebywała przez ostatnie miesiące. Do końca jej dni u jej boku trwał R. Cat Conrada, z którym Caine dzieliła życie od niemal 30 lat.

Cytaty z książki Żona mordercy