Piętno von Becków

- literatura obyczajowa, romans
- Dziedzictwo von Becków (tom 2)
- 2016-03-15
- 2016-03-15
Julia Kunis, prawnuczka Wernera von Becka, postanawia prześledzić dzieje rodu von Becków. W trakcie swoich wędrówek poznaje historyczkę Martę Landowską, spadkobiercę żydowskich jubilerów – Dawida Halperna i cynicznego poszukiwacza drogocennych pamiątek III Rzeszy – Toma Andersa. Odkrywając historię swojej rodziny i osób z nią związanych, Julia wkracza na niebezpieczną ścieżkę, która może zakończyć się dla niej tragicznie. Skrzywdzona przez ostatniego partnera nie chce wchodzić w kolejne związki, ale głos serca nie pozwala jej zapomnieć o sile uczuć. W trakcie sentymentalnej podróży do kraju przodków na jej drodze stają miłość i namiętność, które kolejny raz wygrywają ze zdrowym rozsądkiem. Jednak piętrzące się przeszkody i strach przez kolejnym zranieniem wydają się nie do pokonania...
Kup Piętno von Becków w ulubionej księgarni
Oceny książki Piętno von Becków
2095 użytkowników ma tytuł Piętno von Becków na półkach głównych- Przeczytane 1 557
- 2019 26
- 2018 21
- 2021 15
- Joanna Jax 13

OPINIE i DYSKUSJE o książce Piętno von Becków
Pełna akcji kontynuacja pierwszej części. Polecam!
Pełna akcji kontynuacja pierwszej części. Polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDrugi tom sagi Dziedzictwo von Becków-Piętno von Becków. Poznajemy losy Julii Kunis prawnuczki Wernera von Beck. Poznaje historie swojej rodziny. Spotyka ja wiele przeszkód. Ale historia kończy sie dobrze.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPierwsza część była dużo lepsza. Fabuła zakrawa o tani kryminał, ale miło było wrócić do bohaterów z "Dziedzictwa".
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKontynuacja ,,Dziedzictwa von Becków''. Prawnuczka Wernera von Becka zagłębia się w historię swojej rodziny, nieświadomie ściągając na siebie niebezpieczeństwo.
W trakcie podróży w przeszłość poznaje Dawida Halpherna - żydowskiego spadkobiercę jubilerów, Toma Andersa - poszukiwacza pamiątek III Rzeszy oraz Martę Landowską - historyczkę. Jak się później okazało, każda z osób była w jakiś sposób powiązana z losami jej przodków.
Mimo upływu lat, wojna i tragedie, które działy się w trakcie oraz po zakończeniu wojny, wciąż zbierały żniwo.
W obu książkach miłość była jednak tym, co łagodziło obyczaje i zmniejszało ból oraz strach.
Połączenie znanych już bohaterów z całkiem nowymi, którzy postrzegali wydarzenia w całkiem inny sposób było bardzo odświeżające.
Joanna Jax jest świetna w tym, co robi, a każda jej książka to dla mnie niesamowite doświadczenie.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW trakcie podróży w przeszłość poznaje Dawida Halpherna - żydowskiego spadkobiercę jubilerów, Toma Andersa - poszukiwacza pamiątek III Rzeszy oraz Martę Landowską - historyczkę. Jak się później okazało, każda z osób...
Druga część cyklu Dziedzictwo von Becków to kontynuacja losów tej rodziny. I zaznaczam, że jest tak samo wciągająca jak pierwsza i oderwanie się od niej graniczy z cudem. Julia Kunis prawnuczka Wernera von Becka postanawia poznać przeszłość swoich przodków. Bardzo się stara aby dotrzeć do tajemniczych rodzinnych zdarzeń. Ale okazuje się, że nie jest to łatwe. Kobieta spotyka na swojej drodze bezwzględnych ludzi, którzy aby osiągnąć zamierzony cel nie cofną się przed niczym. Julii Kunis grozi śmiertelne niebezpieczeństwo. Autorka umieściła akcję powieści w czasach współczesnych, ale też w okresie wojennym i powojennym. Pojawiają się postaci dobrze nam znane z poprzedniej części, ale i nowe. Czy Julii uda się rozwikłać i ujawnić wszystkie sekrety skrywane przez dziesiątki lat? W książce odnajdziecie ogromną ilość wrażeń, miłość, namiętność, przygodę, ale też wątek historyczny i sensacyjny. I co najważniejsze ..... nadzieję na lepsze jutro.
Druga część to piękne dopełnienie wątków z części pierwszej. Polecam
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMiłość i nienawiść, zbrodnia i przebaczenie, pieniądze i chciwość, wojna, seks to kontynuacja ,,Dziedzictwa von Becków ".
Tak można podsumować całość tej powieści o powyższej rodzinie.
Autorka dobrze ujęła tę wielowątkową opowieść o tym co w życiu najpiękniejsze, ale też najbardziej przerażające wielu pokoleń. „Piętno von Becków” jest to bardzo dobre połączenie zupełnie nowych postaci ze znanymi już bohaterami.
Podsumowując tę sagę rodzinną, jest ona napisana z epickim rozmachem, trzymająca w napięciu. Polecam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTak można podsumować całość tej powieści o powyższej rodzinie.
Audiobok🥰
Julia Kunis, prawnuczka Wernera von Becka, postanawia prześledzić dzieje rodu von Becków. W trakcie swoich wędrówek poznaje historyczkę Martę Landowską, spadkobiercę żydowskich jubilerów – Dawida Halperna i cynicznego poszukiwacza drogocennych pamiątek III Rzeszy – Toma Andersa. Odkrywając historię swojej rodziny i osób z nią związanych, Julia wkracza na niebezpieczną ścieżkę, która może zakończyć się dla niej tragicznie. Skrzywdzona przez ostatniego partnera nie chce wchodzić w kolejne związki, ale głos serca nie pozwala jej zapomnieć o sile uczuć. W trakcie sentymentalnej podróży do kraju przodków na jej drodze stają miłość i namiętność, które kolejny raz wygrywają ze zdrowym rozsądkiem. Jednak piętrzące się przeszkody i strach przed kolejnym zranieniem wydają się nie do pokonania…
Fantastyczne opowiedziane dalsze losy Von Bocków. Serdeczne polecam 🥰
Audiobok🥰
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJulia Kunis, prawnuczka Wernera von Becka, postanawia prześledzić dzieje rodu von Becków. W trakcie swoich wędrówek poznaje historyczkę Martę Landowską, spadkobiercę żydowskich jubilerów – Dawida Halperna i cynicznego poszukiwacza drogocennych pamiątek III Rzeszy – Toma Andersa. Odkrywając historię swojej rodziny i osób z nią związanych, Julia wkracza na...
Trochę już przekombinowana. O ile pierwszą część czytało się wartko i była wciągająca, to z tą drugą szło opornie. Nowi bohaterowie, których wzajemnych powiązań nie sposób od razu odkryć i dość zagmatwana fabuła sprawiają, że jakością odbiega od części pierwszej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzyta się równie dobrze jak tom I ,wielu bohaterów skupionych wokól jednej tajemnicy polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRewelacja
Rewelacja