Kiedyś cię odnajdę

- Weronika Nowacka (tom 1)
- 2014-04-01
- 2014-04-01
Weronika w wieku dziewiętnastu lat przeżyła koszmar – jej matka została brutalnie zgwałcona i zamordowana we własnym mieszkaniu. Sprawcy nigdy nie odnaleziono, a policja umorzyła sprawę.
Dziesięć lat później historia się powtarza – Olga, najlepsza przyjaciółka Weroniki, która kiedyś pomogła dziewczynie pozbierać się po tragedii, również ginie w podobnych okolicznościach. Dochodzenie w tej sprawie prowadzi policjant z wydziału zabójstw, Szymon Pawelec. Weronika, zaniepokojona brakiem postępów, postanawia wziąć sprawy we własne ręce. Podejrzewa, że za morderstwem stoi jeden z byłych współpracowników Olgi, Piotr, który rzekomo miał romans ze zmarłą dziewczyną. Nika zatrudnia się w szkole, w której przed śmiercią Olga piastowała stanowisko pedagoga. Aby rozwiązać tajemnicę, dziewczyna będzie musiała podjąć współpracę z Szymonem.
Jakie zmiany w życiu bohaterki przyniesie znajomość z komisarzem Pawelcem? Czy trop, którym podąża Weronika, okaże się prawidłowy? I komu uda się odnaleźć, należącą do ofiary, zaginioną zawieszkę ze skarabeuszem?
Kup Kiedyś cię odnajdę w ulubionej księgarni
Oceny książki Kiedyś cię odnajdę
3058 użytkowników ma tytuł Kiedyś cię odnajdę na półkach głównych- Przeczytane 2 171
- 2019 46
- 2018 42
- 2021 36
- 2023 36
- Kryminał 26
- 2022 26

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kiedyś cię odnajdę
Polecam, bardzo dobra seria.
Polecam, bardzo dobra seria.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tozdecydowanie polecam
zdecydowanie polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietny kryminał przybliżający świat nauczycieli i młodzieży szkolnej.
Świetny kryminał przybliżający świat nauczycieli i młodzieży szkolnej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJestem wielką fanką twórczości pani Małgorzaty Rogali.
Można z napięciem, ale bez epatowania wulgarnością.
Jestem wielką fanką twórczości pani Małgorzaty Rogali.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMożna z napięciem, ale bez epatowania wulgarnością.
Takie między 7/8
Polecam
Takie między 7/8
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam
Fajny, wciągający kryminał, czyta się szybko. Dałabym 8 gdyby nie zakończenie. Ciotka mordercy, która znacząco przyczyniła się do tego, żeby namówić Weronikę na pracę w szkole, aby ta mogła znaleźć winnego zbrodni, ani przez chwilę nie pomyślała, że tam pracuję jej siostrzeniec, a przecież dobrze wiedziała, że jego zachowanie odbiegało od normy (nawet pracę musiał zmieniać, bo został oskarżony o molestowanie, i ona mu ją załatwiła). Trochę mi się to gryzło.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoje pierwsze spotkanie z twórczością autorki i na pewno nie ostatnie.
Nie spodziewałam się że to śledztwo aż tak mnie wciągnie. Do samego końca nie byłam pewna kto stoi za tym wszystkim.
Podobało mi się jak autorka prowadziła nas przez tę historię i jak sprytnie potrafiła zmylić tropy. Książki słuchałam w formie audiobooka, lektorka wypadła świetnie, oddając ten mroczny niepokojący klimat.
Było trochę strasznie, trochę duszno, ale właśnie tak powinno być w dobrym thrillerze.
Na koniec mogę tylko powiedzieć jedno, znalazłam kolejnego polskiego autora którego książki chcę poznać wszystkie.
Moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki i na pewno nie ostatnie.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutorka zabiera nas za kulisy pewnej szkoły, a dokładniej w życie jej nauczycieli. Wszystko zaczyna się od tragedii, główna bohaterka próbuje odkryć kto zamordował jej najlepszą przyjaciółkę. Policja utknęła w martwym punkcie, a tymczasem giną kolejne kobiety.
Nie spodziewałam się że to śledztwo aż tak...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPierwszy cykl powieści o Górskiej i Tomczyku po prostu mnie uwiódł. Dlatego też bez obaw sięgnęłam po pierwszą książkę z innego cyklu o Weronice Nowackiej, która jest grafikiem komputerowym a później jeszcze pedagogiem szkolnym. Zdecydowanie wolę gdy śledztwa kryminalne prowadzą wyszkoleni śledczy niż, jak w tym przypadku, detektywi amatorzy. Trudno mi uwierzyć, że właśnie Weronika ze swoją znajomą emerytowaną nauczycielką rozwiązują zagadkę śmierci młodych dziewczyn. To takie połączenie kryminału z powieścią obyczajową. Większość akcji dzieje się w szkole, która niechybnie była siedliskiem rozpusty obyczajowej. Trochę martwi mnie z jakimi problemami muszą mierzyć się uczniowie. Mimo, że szału nie ma to książka wciąga i czyta się ją bardzo szybko i lekko. Podoba mi się także, że w opowieści nie ma zbędnych, rozciągniętych opisów, rozmyślań i pustych, banalnych dialogów.
Pierwszy cykl powieści o Górskiej i Tomczyku po prostu mnie uwiódł. Dlatego też bez obaw sięgnęłam po pierwszą książkę z innego cyklu o Weronice Nowackiej, która jest grafikiem komputerowym a później jeszcze pedagogiem szkolnym. Zdecydowanie wolę gdy śledztwa kryminalne prowadzą wyszkoleni śledczy niż, jak w tym przypadku, detektywi amatorzy. Trudno mi uwierzyć, że...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo udany początek serii. Ciekawy wątek kryminalny i obyczajowy. Polecam
Bardzo udany początek serii. Ciekawy wątek kryminalny i obyczajowy. Polecam