Nim przyjdą słonie

Okładka książki Nim przyjdą słonie autora Ewa Beniak-Haremska, Łukasz Orbitowski, 9788323760757
Okładka książki Nim przyjdą słonie
Łukasz OrbitowskiEwa Beniak-Haremska Wydawnictwo: Egmont Polska Seria: Czytam Sobie. Poziom 3: Połykam Strony literatura dziecięca
literatura dziecięca
Czytam Sobie. Poziom 3: Połykam Strony
2013-11-06
2013-11-06

Kup Nim przyjdą słonie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Nim przyjdą słonie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nim przyjdą słonie

Kolejna książka z serii, którą syn bardzo sprawnie przeczytał oraz podobała mi się historyjka... bo ma starszą siostrę ii chyba inaczej patrzy na pewne sprawy.
Jak w opisie zamieszczono, seria Egmonta połykam strony jest bardzo dobrze opracowana. Dla mnie osobiście ma wiele plusów.
Sama historia opowiadania o chłopcu, którego rodzina się powiększy, mama mówi że będzie miał rodzeństwo i trzeba będzie się dzielić. Bohater opowiadania w nocy pod przykrywką snu przeżywa niesamowita przygodę. Wstaje rano z innymi myślami.... ale to dziecko musi przeczytać :)
POLECAM :)

Maks i Nosorożec

Wszystko zaczęło się od nosorożca, którego Maks znalazł w piaskownicy. Wówczas też Maks dowiedział się, że będzie miał rodzeństwo. Dowiedział się również, że będzie musiał dzielić SWÓJ pokój z nowym członkiem rodziny. I jego świat runął jak domek z kart. Pozostał mu tylko nosorożec i ucieczka z domu. I jak pomyślał tak też zrobił. Zabrał jabłko, bułkę i wyruszył w daleki i nieznany świat. Już za zakrętem zobaczył .... olbrzymiego i żywego nosorożca, który zaczął szarżować w jego kierunku. Wielkolud jednak zatrzymal się na przeciwko Maksa i po chwili razem ruszyli na podbój świata. Maks i nosorożec. Nosorożec i Maks. Jeśli chcecie poznać ich przygody, dowiedzieć się kim są tytulowe słonie, jak sobie radzić z hienami i co ma z tym wspólnego ułamany róg nosorożca to sięgnijcie po tą krótką, ale jakże magiczną książeczkę autorstwa Łukasza Orbitowskiego "Nim przyjdą słonie" z serii "Czytam sobie". Naprawdę warto.

Łukasz Orbitowski, Nim przyjdą słonie, Egmont Polska Sp. z o.o. 2013.

Maks i Nosorożec

1995

Córka długo męczyła się z książką, aż w końcu orzekła, że jej się nie podoba i nie chce dalej czytać. Tyle na temat.

80 użytkowników ma tytuł Nim przyjdą słonie na półkach głównych
16 użytkowników ma tytuł Nim przyjdą słonie na półkach dodatkowych

Okładka książki Thorgal. Gra Fabularna. Podręcznik Główny Bartosz Guzy, Aleksandra Kazimierska, Karolina Kogut, Paulina Opak, Łukasz Orbitowski, Grzegorz Rosiński, Artur Szymała, Jean Van Hamme, Dawid Wolski
Okładka książki Półsny Wojciech Chmielarz, Przemek Corso, Jakub Ćwiek, Tomasz Duszyński, Joanna W. Gajzler, Juan Gómez-Jurado, Aneta Jadowska, Joanna Kanicka, Jarosław Kukiełka, Jakub Małecki, Marissa Meyer, Mika Modrzyńska, Marcin Mortka, Aleksandra Okońska, Łukasz Orbitowski, Katarzyna Podstawek, Alek Rogoziński, Katarzyna Rutowska, Magdalena Świerczek-Gryboś, Hanna Szczukowska-Białys, Anna Włodarkiewicz, Milena Wójtowicz, Katarzyna Wolwowicz, Tomasz Żak
Okładka książki Jazgot historie Igor Brejdygant, Łukasz Orbitowski, Katarzyna Puzyńska, Marcel Woźniak

Okładka książki Bigos z Mamutka Marianna Oklejak, Małgorzata Strękowska-Zaremba
Bigos z Mamutka Marianna Oklejak, Małgorzata Strękowska-Zaremba
Okładka książki Kacper i Plaster Zofia Stanecka, Agnieszka Żelewska
Kacper i Plaster Zofia Stanecka, Agnieszka Żelewska
Okładka książki Droga do Nobla. Historia Marii Skłodowskiej-Curie Nika Jaworowska-Duchlińska, Ewa Nowak
Okładka książki Robot Robert Emilia Dziubak, Zofia Stanecka
Robot Robert Emilia Dziubak, Zofia Stanecka
Okładka książki Kto zamawiał koszmarną przygodę? Grzegorz Kasdepke, Daniel de Latour
Kto zamawiał koszmarną przygodę? Grzegorz Kasdepke, Daniel de Latour
Okładka książki Człowiek z czerwoną chorągiewką. O początkach motoryzacji Paweł Beręsewicz, Tomek Kozłowski

Cytaty z książki Nim przyjdą słonie

Dodaj cytat z książki Nim przyjdą słonie