Kłamca 3. Ochłap sztandaru

- Kłamca (tom 3)
- 2010-05-14
- 2010-05-14
- 978-83-7574-179-7
Urlop szlag trafił! Czterej Jeźdźcy Apokalipsy właśnie ruszają...
Lucyfer daje znak swoim zastępom i wszystko wskazuje na to, że scenariusz ostatecznej bitwy będzie znacząco różnił się od tego, który nakreślił św. Jan. w swoim objawieniu.
Recepta na wyrównanie szans jest jedna – odstrzelić Antychrysta zanim dorośnie. Dla Lokiego, pierwszego cyngla skrzydlatych, taka misja to małe piwo. Przykład starego dobrego króla Heroda nie odszedł przecież w zapomnienie.
Tyle że za sprawą elfów Antychryst zniknął, a w łóżeczku leży pokraczny odmieniec.
Kup Kłamca 3. Ochłap sztandaru w ulubionej księgarni
Oceny książki Kłamca 3. Ochłap sztandaru
8847 użytkowników ma tytuł Kłamca 3. Ochłap sztandaru na półkach głównych- Przeczytane 7 012
- Chcę przeczytać 1 774
- Posiadam 1 718
- Fantastyka 173
- Fantasy 106
- 2014 48
- 2012 41

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kłamca 3. Ochłap sztandaru
To moje ostatnie spotkanie z kłamcą. Im dalej tym gorzej.
To moje ostatnie spotkanie z kłamcą. Im dalej tym gorzej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTym razem trzecia część mojego ukochanego Kłamczuszka. Była na bardzo podobnym poziome do pierwszej,a J.Ćwiek jak zwykle zaskoczył nas ciekawą akcją. Sam wątek o końcu świata moim zdaniem był naprawdę dopracowany i ciekawy. Na dodatek po raz pierwszy mamy do czynienia z ciągiem wydarzeń, a nie oddzielnymi opowiadaniami.
Co do fabuły nie mogę się doczepić, bo wyjątkowo mnie wciągnęła. Jednak było troszkę za mało Lokiego. Sam wątek główny nie kręcił się do końca wokół niego, co mnie troszkę zawiodło. Pomimo tego małego zarzutu wszystko było najsuper :D.
Sama końcówka była niesamowitym zakończeniem i chyba nie tylko ja się nagle oderwałam od książki i musiałam przetrawić to co właśnie przeczytałam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCo do fabuły nie mogę się doczepić, bo wyjątkowo mnie...
Opowieść całkiem gładko się rozwijała... i nagle się skończyła. Trochę się zdziwiłem. Ale ogólnie jest pozytywnie. Tym bardziej, że na kilometr "jedzie" Gaimanem, którego uwielbiam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTom 1 - powiew czegoś fajnego (zwłaszcza te 20 lat temu) potem już tylko odcinanie kuponòw coraz słabiej i słabiej i słabiej...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejna dobra książka, chociaż z uwagi na działania Lokiego czytało mi się ją trudniej. Największy zawód to jej zakończenie, które nie jest zakończeniem tylko przerwaniem w połowie akcji ;)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrzecia część serii to przełomowy moment dla Lokiego, który musi zmierzyć się nie tylko z wrogami, ale także z własną przeszłością i przyszłością. Humorystyczne wstawki wciąż są obecne, ale książka nabiera poważniejszego tonu, wprowadzając więcej dramatyzmu i moralnych dylematów. Ćwiek mistrzowsko balansuje między akcją a refleksją, tworząc historię, która z jednej strony bawi, a z drugiej zmusza do zastanowienia się nad losem bohaterów. Mitologiczne nawiązania są jeszcze głębsze, a sama fabuła bardziej skomplikowana i zaskakująca niż wcześniej. To najmocniejsza część serii, która pokazuje, jak bardzo Loki ewoluował jako postać.
Trzecia część serii to przełomowy moment dla Lokiego, który musi zmierzyć się nie tylko z wrogami, ale także z własną przeszłością i przyszłością. Humorystyczne wstawki wciąż są obecne, ale książka nabiera poważniejszego tonu, wprowadzając więcej dramatyzmu i moralnych dylematów. Ćwiek mistrzowsko balansuje między akcją a refleksją, tworząc historię, która z jednej strony...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAkcja genialnie się rozwija i komplikuje, gdy na scenie pojawia się nowy bohater, który zaczyna realizować swój plan.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa część naprawdę średnio mi podeszła. Nie podobała mi się. Wychodzi słabo na tle deóch poprzednich.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJako iż poprzednie części serii bardzo mi się podobały, zabrałam się za kolejną. Nie wiem jednak czy to kwestia zbyt długiej przerwy, czy zmęczenia materiału, czy ogólnego chaosu w książce, ale tę czytałam bardzo długo. Nie podobała mi się już chyba aż tak jak poprzednie z serii, co nie zmienia faktu, że jak przysiadłam, to przyjemnie mi się czytało. Na pewno poznam również ostatnią część serii, z czystej ciekawości, a może jednak pozytywnie mnie zaskoczy.
Jako iż poprzednie części serii bardzo mi się podobały, zabrałam się za kolejną. Nie wiem jednak czy to kwestia zbyt długiej przerwy, czy zmęczenia materiału, czy ogólnego chaosu w książce, ale tę czytałam bardzo długo. Nie podobała mi się już chyba aż tak jak poprzednie z serii, co nie zmienia faktu, że jak przysiadłam, to przyjemnie mi się czytało. Na pewno poznam również...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoprzednie części, a w szczególności 2 dużo lepsze i ciekawsze ale przy tej też się dobrze bawiłem. Jak ostatnia utrzyma chociaż poziom z tej to w sumie nie będę jakoś specjalnie zawiedziony