Zagraj to jeszcze raz, Sam

- utwór dramatyczny (dramat, komedia, tragedia)
- Biblioteka mistrzów
- Play It Again, Sam
- 1993-01-01
- 1993-01-01
- Grażyna Dyksińska, Jerzy Siemasz
Czy dobre rady wyimaginowanego Humphreya Bogarta i żona najlepszego przyjaciela mogą być lekarstwem na frustracje i rozterki rozwiedzionego intelektualisty w średnim wieku? Jak zwykle w twórczości Woody'ego Allena odpowiedź będzie niejednoznaczna, gorzko-słodka, ironiczna.
Kup Zagraj to jeszcze raz, Sam w ulubionej księgarni
Oceny książki Zagraj to jeszcze raz, Sam
202 użytkowników ma tytuł Zagraj to jeszcze raz, Sam na półkach głównych- Chcę przeczytać 112
- Literatura amerykańska 2
- Biblioteka Manhattan 1
- Obyczajowe 1
- Teatr i dramat 1
- Biblioteka marzeń 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zagraj to jeszcze raz, Sam
Świetna sztuka. Przeczytałem z przyjemnością. I lepiej mi się czytało niż oglądało film.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak zawsze cudowny i przezabawny Woody Allen. Polecam wszystkim, nawet tym którzy tak jak ja znają film prawie na pamięć.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiężko mi przy pisaniu recenzji tej książki ustrzec się takich rozdmuchanych słów jak genialna, błyskotliwa, wspaniała.
Mamy tu humor Woody'ego Allena w sztuce opisującej sumarycznie 2 dni życia głównego bohatera. Cała historia zacznie się od tak traumatycznej sytuacji, jaką jest odejście jego małżonki - dostaniemy więc prawdziwy Allenowski komediodramat pełen przemyśleń, marzeń, oraz działań jakie podejmujemy, gdy jest nam źle i chcemy udawać kogoś, kim nie jesteśmy.
Nie udało mi się przerwać czytania ani na chwilę, pomimo zostawienia sobie 4h snu przed pracą - a to już jest jakaś rekomendacja.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMamy tu humor Woody'ego Allena w sztuce opisującej sumarycznie 2 dni życia głównego bohatera. Cała historia zacznie się od tak traumatycznej sytuacji, jaką jest odejście jego małżonki - dostaniemy więc prawdziwy Allenowski komediodramat pełen przemyśleń,...
Mój materiał na pracę licencjacką z teatrologii :) Świetne, naprawdę zabawne i błyskotliwe, ale polecam tylko tym, którym nie straszne jest czytanie sztuk - czyli czystych dialogów.