10 000 mil, które nas dzielą

Okładka książki 10 000 mil, które nas dzielą autora Mercedes Ron, 9788383432649
Okładka książki 10 000 mil, które nas dzielą
Mercedes Ron Wydawnictwo: HARDE Wydawnictwo Cykl: Bali (tom 2) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Elżbieta Moniuszko

Kup 10 000 mil, które nas dzielą w ulubionej księgarnii

Oceny książki 10 000 mil, które nas dzielą

OPINIE i DYSKUSJE o książce 10 000 mil, które nas dzielą

Saga Bali to połączenie romansu i lekkiego thrillera.
O ile początkowo opowieść o uczuciu wydawała się spokojna,o tyle finalnie akcja była dosyć dynamiczna.

Alex Lenox i Nate Olivier są przyjaciółmi. Obaj uwielbiają spełniać się jako piloci. Zawirowania w życiu osobistym sprowadzają ich na indonezyjską wyspę. Spotkanie Nikki dla Alexa to istne porażenie strzałą Kupidyna. Anglik widząc piękną, inteligentną i skromną dziewczynę uczy się spokoju, którego ma jak na lekarstwo.

Nate i Maggie, która jest przyjaciółką Nikki, mają jak się okazało swoją historię. Niedokończone sprawy powracają. Najgorsze jest to, że do tej pary ktoś dołączył. Zaginiony trzeci muszkieter naszych panów.

Prawda o przeszłości okazuje się motorem napędowym tej historii. Nagle wszystko wskakuje na swoje miejsce. Niebezpieczne odkrycie to preludium do wydarzeń z drugiej części. Tam nie zabrakło intryg,nowych postaci i bolesnych prawd.

Zakochałam się w Bali widząc ją oczami bohaterów. Książki bardzo urzekające i warte uwagi. A czy waszym zdaniem można zakochać się w ciągu 30 dni? A jeśli tak,to czy dla takiej miłości 10000 mil może być przeszkodą?

Saga Bali to połączenie romansu i lekkiego thrillera.

Drugi tom Sagi Bali przeczytałam bardzo szybko, bo emocji tutaj naprawdę nie brakuje. Historia pokazuje, jak trudna potrafi być relacja na odległość i ile potrafi w niej pojawić się niepewności, tęsknoty i bólu. Bohaterowie muszą zmierzyć się z konsekwencjami swoich decyzji, a ich relacja jest wystawiona na dużą próbę. Książka momentami boli, momentami daje nadzieję, ale zdecydowanie wciąga. Dobra propozycja dla fanów romansów new adult i emocjonalnych historii.

Bardzo emocjonująca część. Zarówno wątki sensacyjne jak i romantyczne były mega wciągające i trzymające w napięciu. Nie da się ukryć, że uroniłam kilka łez przy czytaniu trudnych momentów. Czuje niedosyt w związku z wątkiem Malcolma - mało wiemy o tym dlaczego właściwie wmieszał się w cała tę sytuację. Bardzo mi się podobał epilog - uwielbiam takie pożegnanie z bohaterami, kiedy wiem co u nich słychać po wszystkich trudnościach. Świetna dylogia!

Jest to kontynuacja książki ,,30 zachodów, w których można się zakochać”. Po 30 dniach drogi Alexa i Nikki się rozchodzą. Maggie namawia Nikki, aby się odważyła i wsiadła z nią do samolotu do Londynu. Czy Nikki spotka Alexa i ich drogi znów się zejdą? Przekonajcie się! 🫢

Mamy tutaj połączenie romansu z thrillerem co było na plus! W książce znajdziecie wiele tajemnic, kłamstw, intryg, a także miłości i wybaczenia.
Przyznam, że w tej części bardzo mi się podobała przemiana Nate’a. Z nieodpowiedzialnego chłopaka stał się naprawdę dojrzały i opiekuńczy. Potrafiący zadbać nie tylko o siebie, a także o kogoś więcej. W tej części dzieje się o wiele więcej niż w poprzedniej - bohaterowie na swojej drodze mają więcej wyzwań oraz przeszkód do pokonania. Akcja trzyma w napięciu, mamy również do czynienia z rollercoasterem emocji. Kto tak naprawdę zagraża Nikki? Oto jest zagadka.
W tej części brakowało mi Bali, bowiem bohaterowie większość czasu spędzali w Londynie. Jednak co do zakończenia - podobało mi się i jestem w pełni usatysfakcjonowana! 🥰

Zachęcam wszystkich 🔥 do przeczytania drugiego tomu romansu z cyklu Saga Bali pt. "10 000 mil, które nas dzielą" autorstwa Mercedes Ron.

Za egzemplarz dziękuję Wydawnictwu Harde

Co myślicie o połączeniu romansu z thrillerem? Jesteście raczej na tak czy może na nie?

"Jeśli to, co wydarzyło się między nami, było pomyłką, chcę mylić się każdego dnia..."

"Zawsze tam gdzie jest miłość, jest ból, bo swoje oddajesz serce drugiej osobie i to serce podajesz mu na dłoni, bezbronne!"

Po trzydziestu pięknych dniach wypełnionych miłością i namiętnością spędzonych na Bali drogi Alexa i Nikki boleśnie się rozchodzą. Oboje muszą stanąć przed tym, że być może już nigdy się nie zobaczą, ale czy na pewno nie będzie im dane kolejne spotkanie? Sprawdźmy, co wydarzy się w drugim tomie książki Sagi Bali?

Nikki wyrusza wraz ze swoją przyjaciółką Maggie do Londynu, by poznać prawdę o swojej rodzinie. Czy mimo lęku przed lataniem samolotem wsiądzie na jego pokład i dowie się czemu zginęli jej rodzice w czasie wypadku? A może to wcale nie był wypadek? Co odkryje po przybyciu na miejsce?

Drogi Alexa i Nikki na nowo się skrzyżują. Ich ponowne spotkanie nie jest łatwe ani przyjemne. Dlaczego grozi im niebezpieczeństwo? Jedna tragiczna chwila na nowo zbliża ich do siebie, jednak moczne sekrety rodzinne wychodzą na jaw i rodziela parę. Czy uda im się posklejać ich miłość? Czy prawdziwa miłość przetrwa nawet wiele wiele mil?

Czy mają szansę wspólnie pokonać wszelkie przeszkody?

"W Londynie nic nie wyglądało tak samo jak wcześniej, nawet jeśli wielokrotnie chodziłeś tą samą ulicą. Wszystko ciągle się zmieniało, wszystko miało rozmaite odcienie. Ludzie się zmieniali."

Dostajemy od autorki Mercedes Ron romans połączony z thrillerem, który czyta się znakomicie. Mamy ukazane w książce tajemnice, kłamstwa, zdradę, ból, cierpienie, miłość, wybaczenie. Autorka Mercedes Ron dała szerokie pole także bohaterom drugoplanowym i rozwinęła ich wątek. Bardzo kibicowałam głównym bohaterom, patrzyłam na walkę Alexa o uczucia i serce Nikki. Także z zaciekawieniem obserwowałam przemianę Nate'a i pokazanie Maggie, że ją kocha. Podczas czytania tej pozycji czytelniczej otrzymałam całą masę różnych emocji. Sceny erotyczne są napisane bardzo dobrze. Zakończenie jest przecudowne i na pewno u wielu z Was sprawi, że zakręci się łza w oku, a na policzkach pojawią się rumieńce. Podczas czytania książki musimy sobie odpowiedzieć na pytanie, czym jest prawdziwa miłość? Polecam bardzo 🔥ten tytuł. Na koniec powiem CZYTAJCIE! A ja cierpliwie czekam na kolejne tomy Sagi Bali.
P. S. Należy zacząć czytać od pierwszego tomu "30 zachodów słońca, w których można się zakochać".

Za egzemplarz dziękuję Wydawnictwu Harde

"Zawsze tam gdzie...

Rajski romans Nikki i Alexa dobiega końca, ale cóż to by było za zakończenie? Przekorny los lubi trochę namieszać, a pewne okoliczności sprawiają, że drogi tych dwojga ponownie się krzyżują. I bardzo dobrze, bo ciężko było mi rozstać się z nimi już w pierwszej części. Poza tym zostało kilka mrocznych, rodzinnych tajemnic do odkrycia, a co jak co, ale takie zagadki to ja uwielbiam.

"10 000 mil, które nas dzielą" to drugi tom cyklu "Bali". I ten chyba podobał mi się jeszcze bardziej od poprzedniego. Dzieje się tu nieco więcej niż wcześniej, a i bohaterowie mają inne, trudniejsze do pokonania, przeszkody. Kolejny raz jednak to nie głównie bohaterowie, a ich przyjaciele bardziej przyciągnęli moją uwagę i ich wątek był dla mnie ciekawszy. Na szczęście i tu i tu nie brakowało iskrzenia i emocji.

Moim zdaniem jednak potencjał tej historii nie został wykorzystany w 100 % i można było rozbudować niektóre wątki. To, co faktycznie mnie zainteresowało było potraktowane nieco pobieżnie, a autorka skupiła się na nieco przydługich rozważaniach głównych bohaterów. Również zbiegi okoliczności, które pojawiały się w tej historii były momentami zbyt naciągane.

Ma to być jednak romans, który pozwoli na podróż do innej niż nasza codzienność rzeczywistości i to się autorce udało. Te kilka minusów nie sprawiło, że straciłam przyjemność z czytania. Wręcz przeciwnie. To lekka, nieco bajkowa, ale wzbudzająca ciekawość opowieść, która idealnie nadaje się na leniwy, chłodny wieczór. I chociaż fajerwerków raczej bym tu nie oczekiwała to, jeśli szukacie czegoś dla rozluźnienia, to "10 000 mil..." z pewnością się do tego nadaje.

Współpraca z Wydawnictwem Harde.

Równie dobra, co poprzednia, czyli zwyczajnie przeciętna. Historia ta nie jest niczym specjalnym. Autorka nie pisze źle, ale... Cóż, powiedzmy, że to trochę jak oglądanie trudnych spraw - Nikki nagle przełamuje lęk i daje rade polecieć do Londynu, ale po drodze spotyka typa, który okazuje się pilotem i kolegą Alexa( serio?) I ten kolega też robi się nią zainteresowany. No bo jakżeby inaczej.

Nikki jest w szoku, jak zimno jest w Londynie. Cóż, taki właśnie mamy klimat :D I denerwujące te jej opinie, że ona nie może, że musi na wyspę. Cóż, życie to nie bajka, a ona powinna przestać się mazgaić.

Margot jest w ciąży. Nie wie z kim, ale wmawia sobie że to musi być dziecko Nate'a. Finalnie okazuje się, że mały jest do niej bardzo podobny, ale mimo powrotu do Nate'a i nazwania do Nate Junior, to dziecko Malcolma. Trochę brzmi, jakby autorka chciała wbić małą szpilkę

Drugi tom lepszy od pierwszego. Trochę bajkowa ta historia, ale dobrze się słuchało.

Bookstagram @_po_czytajmy

Ciąg dalszy historii Nikki i Alexa... i nie oczekujcie fajerwerków.

Bardziej interesowała mnie chyba historia Nate'a i Maggie.

Miłość - problem - miłość - problem i tak do samego końca.

Miałam tylko nadzieję, że zostanie rozbudowany jeszcze bardziej wątek śmierci rodziców Nikki, ale zrobiono to byle jak, byle jak najszybciej ten wątek zakończyć.

Po prostu się nudziłam i troszeczkę się zawiodłam.

Bookstagram @_po_czytajmy

Ciąg dalszy historii Nikki i Alexa... i nie oczekujcie fajerwerków.

Bardziej interesowała mnie chyba historia Nate'a i Maggie.

Miłość - problem - miłość - problem i tak do samego końca.

Kilka dni temu pisałam o książce "30 zachodów słońca". O tym, że historia pochłonęła mnie bez reszty, ale że w zasadzie nic nie zostało wyjaśnione do końca.
Tym razem muszę przyznać, że już wszystko wiem.
Ale, drodzy Państwo, co tu się działo...
Nie mogę opisywać fabuły, bo ktoś może będzie miał ochotę przeczytać pierwszy tom, a ja mogłabym zepsuć przyjemność z czytania.

W tej części było zdecydowanie więcej sytuacji nieprzewidywalnych, w pewnym momencie akcja odwróciła się o 180 stopni, miało miejsce usiłowanie morderstwa, tajemnice sprzed lat ujrzały światło dzienne.
Jedyne, czego mi tym razem brakowało, to piękna balijskiej przyrody. Tym razem bohaterowie w większości spędzali czas w Londynie. No ale nie można mieć wszystkiego, bo by było za nudno, prawda?

Tym razem muszę przyznać, że już wszystko wiem.
Ale, drodzy Państwo, co tu się działo...

172 użytkowników ma tytuł 10 000 mil, które nas dzielą na półkach głównych
34 użytkowników ma tytuł 10 000 mil, które nas dzielą na półkach dodatkowych