Genialne umysły

- 2024-02-28
- 2016-06-16
- 2013-11-05
- Natalia Wiśniewska
Żeby ująć seryjnego mordercę, musisz myśleć jak seryjny morderca.
Siedemnastoletnia Cassie ma niezwykły talent – łącząc najdrobniejsze szczegóły, potrafi powiedzieć, kim jesteś i czego pragniesz. Jej umiejętności docenia FBI, wcielając ją i innych niezwykłych nastolatków do tajnego programu rozwiązywania spraw kryminalnych sprzed lat.
Sarkastyczny, zamożny Michael ma talent do odczytywania emocji, którego używa, by przeniknąć do głowy Cassie – i nie tylko. Ponury Dean dzieli z Cassie dar profilowania, ale trzyma ją na dystans.
Wkrótce stanie się jasne, że nikt nie jest tym, za kogo się podaje. A gdy pojawia się nowy morderca, niebezpieczeństwo jest bliżej, niż kiedykolwiek mogła wyobrazić sobie Cassie. Uwięzieni w śmiertelnej grze w kotka i myszkę naturalsi będą musieli wykorzystać wszystkie swoje umiejętności, by po prostu przetrwać.
Kup Genialne umysły w ulubionej księgarni
Oceny książki Genialne umysły
4543 użytkowników ma tytuł Genialne umysły na półkach głównych- Przeczytane 2 312
- Chcę przeczytać 2 175
- 2024 81
- 2025 31
- Ebook 25
- Kryminał 24

OPINIE i DYSKUSJE o książce Genialne umysły
Ta książka jest cudowna, od początku wciągająca i niezwykle zaskakująca na końcu. Polecam każdemu!!!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo fajna
Bardzo fajna
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekka książka dla młodzieży, super poprowadzona akcja i bardzo przyjemnie się czytało
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo szybko się ją czytało. Trzymała w napięciu. Nie spodziewałam się na końcu kto jest mordercą
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzyznaję szczerze że nie spodziewałam się że, akurat ta osoba okaże się seryjnym mordercą, miałam zupełnie inny typ także plus za zaskoczenie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka w pewnych chwilach trzymająca w napięciu i skłaniająca do przemyśleń kto jest głównym złoczyńcą i bardzo spodobało mi się skonstruowanie książki, i dużo bardziej wolę ją od "The inheritance games"
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSzybko się ją czytało. Akcja też nie wlokła się i była wciągająca. Podejrzewałam dosłownie każdego, ale nie spodziewałam się, że mordercą będzie akurat ta osoba
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOgólnie bez szału. Książka jest po prostu ok. Nie wciągnęła mnie narazie na tyle bym mogła powiedzieć o niej coś więcej. Podoba mi się motyw nastolatków pomagających FBI. Trzymam kciuki żeby następnya część dała mi więcej błysku.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toStanowczo za krótka książka żeby zżyć się z bohaterami. Co nie zmienia faktu że jest to przyjemna młodzieżowa rozrywka
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie pamiętam, kiedy ostatnio jakaś książka wzbudziła we mnie tyle emocji. Odkryłam ją przypadkiem i naprawdę jestem zakochana!
Akcja, chociaż na samym początku nie wydaje się taka interesująca, to gdzieś w połowie nie mogłam się oderwać od czytania. Do tego niesamowite zwroty akcji!
Jedyne co mi przeszkadzało to wątek miłosny, ale zdaje sobie sprawę, że już mogę być za stara na takie rzeczy.
Serdecznie polecam zainteresować się tą pozycją.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBohaterowie są naprawdę świetni i uroczy, a samą książkę czyta się szybko i płynie. Dla mnie to było jedno posiedzenie przepełnione różnymi emocjami.