Games Untold. Miłość to władza

- literatura młodzieżowa
- The Inheritance Games (tom 5)
- Games Untold
- 2025-02-26
- 2025-02-26
- 2024-11-12
- Maciej Potulny
Nowa kolekcja opowieści obfitujących w romantyczne uniesienia, luksusy i tajemnice wprowadza czytelników jeszcze głębiej w uniwersum bestsellerowej serii The Inheritance Games i przynosi odpowiedzi na nurtujące pytania…
Playboy cierpiący na amnezję i kobieta, której nie brakuje powodów, by go nienawidzić. Ryzykant, jego ulubiona dziedziczka i trzy noce w Pradze. Nieprawdopodobny związek kowboja z gotką. Czterej nierozłączni bracia wspierani przez rodzinę i przyjaciół w niesamowitym domu pełnym niespodzianek, w którym na każdym kroku czekają nadal nieodkryte tajemnice.
Poznajcie ich historie, opowiadające o miłości i stracie, potędze, zagadkach oraz tajemnicach życia i śmierci. Przybliży je wam ta niezwykle romantyczna kolekcja, która udowadnia, że kiedy Hawthorne’owie kochają, to zawsze na sto procent.
Kup Games Untold. Miłość to władza w ulubionej księgarni
Oceny książki Games Untold. Miłość to władza
797 użytkowników ma tytuł Games Untold. Miłość to władza na półkach głównych- Chcę przeczytać 485
- 2025 21
- Nie posiadam 6
- Do kupienia 5
- 2026 4

OPINIE i DYSKUSJE o książce Games Untold. Miłość to władza
Bardzo podobał mi się wątek Jamesona i Alice. Do tego wieczór kawalerski Nasha, noc pokuty Graysona i historia Hannah i Toby'ego. Przepiękna książka, jedna z moich ulubionych jeśli chodzi o uniwersum TIG.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo mi się podobały te krótkie historyjki, ale przyznam, że miałam ochotę rzucić tą książką przez to, że w pierwszej historyjce nie dowiedziałam się CO SIE STAŁO W PRADZE i byłam strasznie załamana, ale potem jak przeglądałam jakie historyjki jeszcze będą i zobaczyłam tą ostatnią, nadzieja we mnie wróciła. Ale szczerze to myślałam, że coś więcej się tam stało.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUntold games to zbiór opowiadań z uniwersum the intheritance games, opowiadania są nierówne, jedne lepsze, drugie za krótkie i potraktowane jako zapelniacz stron a szkoda że nie są bardziej rozwinięte. Najbardziej podobała mi się opowieści Hannah i Tobiasa 👌
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie jest to pozycja obowiązkowa , bardziej dla fanów trylogii. Moim zdaniem tani skok na kasę 😏
Taka sobie.
Taka sobie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNareszcie znalazłam czas, by nadgonić kolejną historię ze świata braci Hawthorne. A właściwie kilka historii - ten tom to przecież zbiór opowiadań, pokazujących nam pewne sprawy, które uzupełniają główną historię, znaną z The Inheritance Games.
Część z tych historii jest urocza, część denerwująca - szczególnie że te pod koniec mają zaledwie tylko kilka stron (po macoszemu potraktowane czy jako wypełniacz?). Spokojnie można ją pominąć, ale dla fanów to gratka.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzęść z tych historii jest urocza, część denerwująca - szczególnie że te pod koniec mają zaledwie tylko kilka stron (po macoszemu...
Bardzo przyjemna książka, pełna ciekawych historii i standardowo przesycona tajemnicą. Wzbudza wiele emocji, łamie serce, bawi, zaskakuje, a przede wszystkim satysfakcjonuje.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUważam, że autorka za bardzo dała się ponieść popularności serii i wplata w nią nowe “tomy”, które są wgl mnie co najwyżej dodatkami, jednak warto zaznaczyć, że nie wiem jak oryginalnie jest to nazwane. O ile Bracia Hawthorne'owie byli bardzo intrygujący i ciekawie rozwijali główną serię, o tyle Games Untold często mi się wlokło.
Część historii już słyszeliśmy, z kontekstu czy opowiadane fragmentami. Te opowiadania są rozłożone bardzo w czasie, a na samym przodzie znajdziemy oś czasu by się nie pogubić. Z jednej strony dobrym pomysłem jest zapisać m. in. pełną historię Tobiasa i Hannah, pokutę Graysona czy spięcia Xaden’a, z drugiej mamy tu dwa opowiadania o Pradze, a ja wciaz nie wiem po co one były. Dokładniej mówiąc po co było dodawać tu opowiadanie, które nie jest skończone i nie daje nam żadnych, ale to żadnych odpowiedzi. Znajdziemy tu 8 opowiadań i jedynie 4 historie są dobre, bo rozwijają w intrygujący sposób mniej znane nam rzeczy, reszta trochę niepotrzebna i jak dla mnie mało ciekawa.
Oczywiście znajdziemy tu parę zagadek i mentalność Hawthorne'ów, czyli dużo pewności siebie, wymieszanego śmiechu z powagą, sprytu i inteligencji. Wplatane jest też sporo ładnych myśli czy rad, część już nam znanych, ale nowe również odnajdziemy. Uwaga jest w szczególności przywiązywana do miłości, jak sugeruje napis na okładce, i jej różnorodności, co zostało w dobry sposób pokazane.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzęść historii już słyszeliśmy, z...
"Games Untold" czyli już piąta powieść z tego wspaniałego uniwersum jest na pewno... nietypowa. Dlaczego? Pewnie spowodowane jest to tym że mamy tutaj aż 8 oddzielnych historii. Narracje różnych postaci, nowe tematy oraz najważniejsze czyli historię o nazwie "Tak i wspak", fani serii na pewno wiedzą że będzie to historia Toby'ego i Hannah. Zdecydowanie moja ulubiona historia. Jest przykra. Nawet bardzo. Ale mimo wszystko jest wyjątkowa. Nie zapominajmy też że w tej książce dostajemy 8 wspaniałych ilustracji! Po jednej do każdej historii. Dla mnie nie ma innej opcji niż dać tej książce 10/10. Jest po prostu świetna. Traktowałam ją trochę jak taki fajny dodatek. Ale chyba skończyło się tym że to moja ulubiona książka z tego uniwersum. Albo jedna z ulubionych. Zdecydowanie polecam przeczytać!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka była fantastyczna czułam się jakbym razem z nimi była w świecie Hathorne'ów, może teraz twoja kolej?
◇♡Bardzo polecam ♡◇
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to◇♡Bardzo polecam ♡◇
Przyjemne uzupełnienie serii w jeszcze przyjemniejszej formie krótkich historii. Miło było wrócić do tego uniwersum <3