Świat Akwilonu: Krasnoludy: Redwin z Bractwa Kuźni. Tom 01

Okładka książki Świat Akwilonu: Krasnoludy: Redwin z Bractwa Kuźni. Tom 01 autora Pierre-Denis Goux, Nicolas Jarry, 9788328166592
Okładka książki Świat Akwilonu: Krasnoludy: Redwin z Bractwa Kuźni. Tom 01
Nicolas JarryPierre-Denis Goux Wydawnictwo: Egmont Polska Cykl: Świat Akwilonu: Krasnoludy (tom 1) Seria: Świat Akwilonu komiksy
komiksy
Świat Akwilonu: Krasnoludy (tom 1)
Świat Akwilonu
LE MONDE D’AQUILON: Nains T01 : Redwin de la Forge
2023-05-31
2023-05-31
Maria Mosiewicz

Kup Świat Akwilonu: Krasnoludy: Redwin z Bractwa Kuźni. Tom 01 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Świat Akwilonu: Krasnoludy: Redwin z Bractwa Kuźni. Tom 01

OPINIE i DYSKUSJE o książce Świat Akwilonu: Krasnoludy: Redwin z Bractwa Kuźni. Tom 01

Z jednej strony całkiem przyjemny komiks z dość rozbudowaną fabułą jak na trochę ponad 60 stron, z drugiej fabuła jest kliszą wielu historii o błędach i próbie odkupienia, a do tego mamy do czynienia z historią, która nie będzie kontynuowana ( wnioskuje tak po podtytułach poszczególnych zeszytów). Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem byłoby wydanie 3-4 tomów zbiorczo w twardej oprawie, przynajmniej ładniej na półce by to wyglądało. A tak chyba daruję sobie kolejne tomy, bo nie widzę tutaj potencjału na większą historię.

Do serii w systemie wyszukiwawczym wkradł się chyba trochę przetajnie błą litewski pojawią się podwójne znaki interpunkcyjne lub diakrytyczne.
Historia dość siermiężna. Przypomina mi nieco jeden film o braciach Koreańczykach z północy którzy musieli skrzyżować ze sobą bagnety gdy jeden został wcielony do Południa na długie lata i musiał walczyć z bratem. Dla ciekawych, można sprawdzić sytuację Polaków, w czasach napięć, odnośnie życia pod zaborami.

Wow, na prawdę mnie wkręciła ta historia, fajne wprowadzenie w świat, ciekawe postacie, fabuła fajnie przekazana, a grafiki też na najwyższym poziomie.

230 użytkowników ma tytuł Świat Akwilonu: Krasnoludy: Redwin z Bractwa Kuźni. Tom 01 na półkach głównych
113 użytkowników ma tytuł Świat Akwilonu: Krasnoludy: Redwin z Bractwa Kuźni. Tom 01 na półkach dodatkowych

Okładka książki Wieszcz - Księga 1 Bertrand Benoit, Stephane Betbeder, Nicolas Demare, Nicolas Jarry, Ronan Le Breton, Gwendal Lemercier, Patrice Lesparre, Stefano Martino, Olivier Peru
Okładka książki Wojny i smoki. Kongamato. Tom 3 David Courtois, Nicolas Jarry
Wojny i smoki. Kongamato. Tom 3 David Courtois, Nicolas Jarry
Okładka książki Imperia - Tom 1 Nicolas Jarry, Angel Garcia-Ruiz Miguel
Imperia - Tom 1 Nicolas Jarry, Angel Garcia-Ruiz Miguel
Okładka książki Świat Akwilonu: Orki i Gobliny: Tom 06. Ayraak Jesús Hervás Millán, Nicolas Jarry
Okładka książki Wojny i smoki. Dywizjon Lafayettea. David Courtois, Nicolas Jarry
Wojny i smoki. Dywizjon Lafayettea. David Courtois, Nicolas Jarry

Okładka książki Świat Akwilonu: Elfy: Honor Leśnych Elfów. Tom 02 Nicolas Jarry, Gianluca Maconi
Okładka książki Wiedźmin. Ziarno prawdy Jacek Rembis, Jonas Scharf, José Villarrubia
Wiedźmin. Ziarno prawdy Jacek Rembis, Jonas Scharf, José Villarrubia
Okładka książki Słyszeliście, co zrobił Eddie Gein? Eric Powell, Harold Schechter
Słyszeliście, co zrobił Eddie Gein? Eric Powell, Harold Schechter
Okładka książki Żywa woda Arkadiusz Klimek, Tomasz Kontny
Żywa woda Arkadiusz Klimek, Tomasz Kontny
Okładka książki Wiedźmin. Klątwa kruków Piotr Kowalski (rysownik), Paul Tobin
Wiedźmin. Klątwa kruków Piotr Kowalski (rysownik), Paul Tobin
Okładka książki Ludzie północy. Tom 2. Saga islandzka Becky Cloonan, Fiona Staples, Brian Wood
Ludzie północy. Tom 2. Saga islandzka Becky Cloonan, Fiona Staples, Brian Wood
Okładka książki Wiedźmin. Ballada o dwóch wilkach Miki Montlló, Bartosz Sztybor
Wiedźmin. Ballada o dwóch wilkach Miki Montlló, Bartosz Sztybor

Cytaty z książki Świat Akwilonu: Krasnoludy: Redwin z Bractwa Kuźni. Tom 01

Dodaj cytat z książki Świat Akwilonu: Krasnoludy: Redwin z Bractwa Kuźni. Tom 01