Ślub od pierwszego kliknięcia

- Married at First Swipe
- 2021-08-11
- 2021-08-11
- Monika Wiśniewska
Do zakochania jedno… kliknięcie!
Hannah żyje w ciągłym pędzie. Zmienia prace, facetów i kontynenty. Nie ma czasu na miłość. Kiedy jednak jej przyjaciółka Jess potrzebuje pomocy ze swoją aplikacją randkową, Hannah rusza z odsieczą.
Save The Date to coś wyjątkowego. Docelowo ma połączyć ze sobą dwie bratnie dusze. Takie jak Jess i jej mąż Tom, z którym jest od dwudziestu lat. Nawet jeżeli mają gorszy okres, to wciąż są ze sobą blisko.
Od pewnego czasu firma Jess ma jednak problemy. Hannah wpada na genialny pomysł. Ona szuka sposobu na ustatkowanie się, a Save The Date potrzebuje porządnej reklamy.
Kup Ślub od pierwszego kliknięcia w ulubionej księgarni
Oceny książki Ślub od pierwszego kliknięcia
350 użytkowników ma tytuł Ślub od pierwszego kliknięcia na półkach głównych- Przeczytane 223
- 2021 28
- Legimi 13
- 2022 7
- E-book 7
- 2023 6
- Przeczytane w 2021 4
Cytaty z książki Ślub od pierwszego kliknięcia
Zgromadzone w tym dużym pomieszczeniu osoby odwróciły się i obdarzyły ich mały pochód uśmiechami, ale Hanna wzrok miała utkwiony tylko w jednej osobie: mężczyźnie czekającym na nią przed ołtarzem. Powoli się odwrócił i ich spojrzenia się spotkały.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ślub od pierwszego kliknięcia
Pomysł na fabułę z potencjałem, niestety bohaterek nie da się lubić.
Pomysł na fabułę z potencjałem, niestety bohaterek nie da się lubić.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRozczarowałam się tą pozycją, książka wydawała się ciągnąć bez celu, na siłę. Subiektywnie ważne momenty w książce były pominięte, za to poboczne, mało znaczące wątki, zostały wprowadzone.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie kliknelo, bylo ciezko ze wzgledu na zachowania bohaterek i nie tylko.
Nie kliknelo, bylo ciezko ze wzgledu na zachowania bohaterek i nie tylko.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa książka mnie bardzo zawiodła. Po opisie, spodziewałam się lekkiej i przyjemnej książki. Jednak tak nie było, książkę bardzo ciężko się czytało. Sam pomysł miał ogromny potencjał, jeżeli jednak chodzi o wykonanie to zdecydowanie coś poszło nie tak. Dodatkowo zachowanie bohaterek było bardzo drażniące.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNo niestety, między mną a tą książką nie kliknęło…
Zacznijmy jednak od początku. Dostałam te książkę w prezencie i po okładce oraz opisie zapowiadała się super. Nic bardziej mylnego. Sam zamysł rzeczywiście był intrygujący, natomiast poprowadzenie fabuły już nie. Ta książka była przede wszystkim nudna! Mimo ściśle określonej fabule - nawet sam tytuł już to zdradza - miałam wrażenie jakbym czytała o niczym. Dosłownie, w tej książce nie działo się nic szczególnego. Bohaterzy byli nijacy, momentami irytujący. Większość problemów dałoby się rozwiązać rozmową - co ostatecznie się stało ale musiałam na to czekać około 300 stron. Czytając opis spodziewałam się ciekawej, wartkiej i przede wszystkim zabawnej historii romantycznej opartej na tym, że tytułowa Hannah i jej mąż „od pierwszego kliknięcia” dopiero się poznają. Zamiast tego zostałam uraczona rozdziałami o przyjaciółce Hannah, Jess i jej życiu małżeńskim, które szczerze mówiąc nie zbyt mnie interesowało oraz dialogami, które mogę porównać do starego, przerzutego kartonu. Jestem młoda i nie muszę martwić się jeszcze rodziną, podatkami i tym podobne, ale gdybym była nieco starsza i sięgnęłabym po te książke aby oderwać się od normalnego życia to chyba dostałabym depresji. Ogólnie rzecz biorąc książka jest nudna, bohaterowie i dialogii mdłe, a ostatnie 100 stron przeczytałam tylko po to, by upewnić się, że lepiej już nie będzie.
No niestety, między mną a tą książką nie kliknęło…
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZacznijmy jednak od początku. Dostałam te książkę w prezencie i po okładce oraz opisie zapowiadała się super. Nic bardziej mylnego. Sam zamysł rzeczywiście był intrygujący, natomiast poprowadzenie fabuły już nie. Ta książka była przede wszystkim nudna! Mimo ściśle określonej fabule - nawet sam tytuł już to zdradza - miałam...
Jedna z nielicznych, których nie dokończyłam. I nie podejmę się jej drugi raz. Totalnie zwalony punkt kulminacyjny, spłaszczony do urwanego filmu głównej bohaterki. Nie no, tego nie robi się czytelnikom. Napięcie budowane przez tyle stron, historia aż nadto rozciągnięta, a w kluczowym momencie czytelnik dostaje w twarz kilkoma zdaniami, że laska budzi się na kacu. Serio? Wyszedł z tego taki książkowy clickbait.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPomysł fajny, ale kiepskie wykonanie.
Jess i Hannah to przyjaciółki, które pracują razem, tj. Hannah pracuje w założonym przez Jess startupie - aplikacji, która ma pomóc singlom w znalezieniu wymarzonego partnera na całe życie. Tylko, że liczby nie chcą zachęcające, a użytkownicy nie walą drzwiami i oknami. Aby rozkręcić ruch Hannah wpada na pomysł, że Jess znajdzie jej męża. Tylko jak to może się zakończyć?
Hannah - jest niezdecydowana, kapryśna i w sumie sama nie wie, czego chce. Momentami miałam wrażenie, że mój pies ma więcej rozumu i własnego zdania niż ona.
Jess - nie potrafi się komunikować. Kluczy, błądzi, zamiast powiedzieć mężowi wprost, że nie czuje się szczęśliwa. I wydaje jej się, że świat się bez niej zawali.
Pomysł fajny, ale kiepskie wykonanie.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJess i Hannah to przyjaciółki, które pracują razem, tj. Hannah pracuje w założonym przez Jess startupie - aplikacji, która ma pomóc singlom w znalezieniu wymarzonego partnera na całe życie. Tylko, że liczby nie chcą zachęcające, a użytkownicy nie walą drzwiami i oknami. Aby rozkręcić ruch Hannah wpada na pomysł, że Jess znajdzie jej...
Czy myślał_ś o tym, że wyjdziesz za mąż / ożenisz się z kimś kogo nie znasz? Co byś zrobił_ gdyby Twoja pierwsza randka odbyła się właśnie przed ołtarzem?
Taka sytuacja miała miejsce właśnie w życiu u Hannah…
Autorka czyli Clarie Frost podjęła się napisania książki o dość ciężkim temacie. Natomiast mam wrażenie, że nie do końca podołała z zadaniem. Na plus jest zdecydowanie to, że nie jest to kolejny słodki i napisany przez pryzmat różowych okularów romans. Mamy tutaj wiele gorzkich oraz smutnych momentów. Ukazany nam jest tutaj prawdziwy świat, w którym to budowanie wspólnego życia to masa pracy, obowiązki, rozmowa oraz kompromisy, bez których często nie możemy się obejść.
Mam wrażenie, że to czego powinno być mniej zostało aż za nadto rozbudowane, a najciekawsze fragmenty skrócone do minimum.
Jak to najczęściej romans jest nieco przewidywalna, ale w sumie czyż nie dlatego wybieramy często romanse?
Ogólna nota nie jest u mnie jakoś najwyższa, natomiast mogę powiedzieć, że bardzo dobrze się przy niej bawiłam 🥰
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTaka sytuacja miała miejsce właśnie w życiu u Hannah…
Pomysł ciekawy, ale z tych 312 stron mogłoby być co najmniej o 100 mniej i książka nic by na tym nie straciła .
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka opowiadająca o przyjaźni, trudnym małżeństwie, które ma problemy. Czytając tą książkę czułam się jakbym oglądała reality show "Ślub od pierwszego wejrzenia" choć oglądałam tego tylko jeden odcinek.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWracając do pozycji - 10/10. Momentami zabawna, uśmiałam się. Zdecydowanie moje top!