Śleboda

Okładka książki Śleboda autora Małgorzata Fugiel-Kuźmińska, Michał Kuźmiński, 9788327159632
Okładka książki Śleboda
Małgorzata Fugiel-KuźmińskaMichał Kuźmiński Wydawnictwo: Wydawnictwo Dolnośląskie Cykl: Anna Serafin, Sebastian Strzygoń (tom 1) Ekranizacje: Śleboda (2024) Seria: Ślady zbrodni kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Anna Serafin, Sebastian Strzygoń (tom 1)
Ślady zbrodni
2019-09-18
2015-03-18
Ekranizacje:
Śleboda (2024)

Kup Śleboda w ulubionej księgarnii

Oceny książki Śleboda

OPINIE i DYSKUSJE o książce Śleboda

Przeciętny, w porywach poprawny kryminał, w którym koślawo wyszły wątki obyczajowe. Na szczęście tych jest mała ilość. +1 za bardzo dobrze zrealizowany audiobook w formie słuchowiska.

No cóż, u mnie chyba już nową świecką tradycja staje się trend najpierw serial, potem książka . Czy żałuję ? Absolutnie nie! Co poniektóre mole książkowe przybija mi w tym momencie piąteczkę , bo nadal jestem team " książka lepsza" .
Pierwsze co zapadło mi w pamięć to opisy przyrody. Chyba porównała bym te z tej książki do opisów Orzeszkowej. Z tym tylko że w " ślebodzie" opisy były krótsze, ale tak samo wyrafinowane i rzeczywiste ( czytaj krótsze ),na tyle że naszła mnie nagła chęć rzucić wszystko i wyrwać w góry ( mnie, zagorzałego domatora co na swojej wsi ładuje akumulatory i czuje że oddycha). Jakże inna fabuła niż w serialu, więc miałam wrażenie że serial opowiadał wręcz inna historię. A tą,która została opowiedziana w książce pochłaniałam a nie czytałam . Świetnie napisana książka, świetnie opowiedziana historia, pisana poprawnym językiem polskim, bez wulgaryzmów , bez skrótów . Serio, dobra historia opowiedziana w dobry sposób. Sięgnę po kolejne pozycje autorki/ autorów choćby po to by przekonać się że styl,który mnie tu zachwycił nie wywietrzał. Polecam koneserom rewelacyjnych historia opowiedzianych w przyjemny sposób ( nawet jeśli oglądali wcześniej serial 😉)

Bardzo wciągająca książkę o lokalnej zbrodni. Piękne opisy górskiego krajobrazu i ciekawe, wyraziste postaci. Godny polecenia kryminał.

6328 użytkowników ma tytuł Śleboda na półkach głównych
903 użytkowników ma tytuł Śleboda na półkach dodatkowych

Okładka książki Ruiny Małgorzata Fugiel-Kuźmińska, Michał Kuźmiński
Ruiny Małgorzata Fugiel-Kuźmińska, Michał Kuźmiński
Okładka książki Urodzeni mordercy? Nieznane kulisy pracy profilera. Kto zabija i dlaczego Małgorzata Fugiel-Kuźmińska, Jan Gołębiowski
Okładka książki Ścigając zło Rozmowy o zbrodni, śledztwie i karze Małgorzata Fugiel-Kuźmińska, Michał Kuźmiński
Okładka książki Opowiem Ci o zbrodni. Historie prawdziwe 4 Igor Brejdygant, Wojciech Chmielarz, Małgorzata Fugiel-Kuźmińska, Katarzyna Grochola, Michał Kuźmiński, Robert Małecki, Joanna Opiat-Bojarska, Jacek Piekiełko
Okładka książki Opowiem ci o zbrodni. Historie prawdziwe 3 Katarzyna Bonda, Igor Brejdygant, Wojciech Chmielarz, Max Czornyj, Małgorzata Fugiel-Kuźmińska, Michał Kuźmiński, Bogdan Lach, Robert Małecki, Joanna Opiat-Bojarska
Okładka książki Mara Małgorzata Fugiel-Kuźmińska, Michał Kuźmiński
Mara Małgorzata Fugiel-Kuźmińska, Michał Kuźmiński