Ścigając zło Rozmowy o zbrodni, śledztwie i karze

Okładka książki Ścigając zło Rozmowy o zbrodni, śledztwie i karze autora Małgorzata Fugiel-Kuźmińska, Michał Kuźmiński, 9788327161048
Okładka książki Ścigając zło Rozmowy o zbrodni, śledztwie i karze
Małgorzata Fugiel-KuźmińskaMichał Kuźmiński Wydawnictwo: Wydawnictwo Dolnośląskie reportaż
reportaż
2022-01-27
2022-01-27

Kup Ścigając zło Rozmowy o zbrodni, śledztwie i karze w ulubionej księgarnii

Oceny książki Ścigając zło Rozmowy o zbrodni, śledztwie i karze

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ścigając zło Rozmowy o zbrodni, śledztwie i karze

Bardzo interesujące wywiady. Ja nie czytam fikcji, toteż nie znam innej twórczości państwa Kuźmińskich, ale fanom ich kryminałów, jeszcze bardziej spodobają się te rozmowy, gdyż ich bohaterowie często udzielają autorom konsultacji, podczas pisania przez nich kryminałów. W książce poznajemy pracę antropologa, strażnika więziennego, medyka sądowego i kilku innych osób. W przeprowadzonych rozmowach, często obalane są mity występujące w filmach czy też książkach kryminalnych i dowiadujemy się, jak jest naprawdę.

Bardzo ciekawe wywiady z osobami, które pomagają i/lub łapią złych ludzi. Książka przydatna dla kogoś kto chce zobaczyć jak taka praca wygląda rzeczywiście, a nie w wersji fabularyzowanej.

Świetne wywiady, najciekawszą rozmową była rozmowa przeprowadzona z medykiem sądowym oraz funkcjonariuszem Służby Więziennej. Kawał dobrego reportażu.

441 użytkowników ma tytuł Ścigając zło Rozmowy o zbrodni, śledztwie i karze na półkach głównych
79 użytkowników ma tytuł Ścigając zło Rozmowy o zbrodni, śledztwie i karze na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Ścigając zło Rozmowy o zbrodni, śledztwie i karze

Okładka książki Ruiny Małgorzata Fugiel-Kuźmińska, Michał Kuźmiński
Ruiny Małgorzata Fugiel-Kuźmińska, Michał Kuźmiński
Okładka książki Urodzeni mordercy? Nieznane kulisy pracy profilera. Kto zabija i dlaczego Małgorzata Fugiel-Kuźmińska, Jan Gołębiowski
Okładka książki Opowiem Ci o zbrodni. Historie prawdziwe 4 Igor Brejdygant, Wojciech Chmielarz, Małgorzata Fugiel-Kuźmińska, Katarzyna Grochola, Michał Kuźmiński, Robert Małecki, Joanna Opiat-Bojarska, Jacek Piekiełko
Okładka książki Opowiem ci o zbrodni. Historie prawdziwe 3 Katarzyna Bonda, Igor Brejdygant, Wojciech Chmielarz, Max Czornyj, Małgorzata Fugiel-Kuźmińska, Michał Kuźmiński, Bogdan Lach, Robert Małecki, Joanna Opiat-Bojarska
Okładka książki Mara Małgorzata Fugiel-Kuźmińska, Michał Kuźmiński
Mara Małgorzata Fugiel-Kuźmińska, Michał Kuźmiński
Okładka książki Pionek Małgorzata Fugiel-Kuźmińska, Michał Kuźmiński
Pionek Małgorzata Fugiel-Kuźmińska, Michał Kuźmiński
Małgorzata Fugiel-Kuźmińska
Małgorzata Fugiel-Kuźmińska
Z wykształcenia i zamiłowania jest antropologiem kultury, zawodowo zajmuje się zarządzaniem projektami. Autorka m.in. artykułów o kulturze popularnej. Entuzjastka Krakowa, który połączył ją z Michałem Kuźmińskim, a zwłaszcza kultowej dzielnicy Kazimierz, dawnego Miasta Żydowskiego, dzięki któremu napisali swoją pierwszą książkę pt. „Sekret Kroke”. Wspólnie prowadzą blog o kulturze popularnej oraz stronę internetową poświęconą architekturze romańskiej.

Cytaty z książki Ścigając zło Rozmowy o zbrodni, śledztwie i karze

Małgorzata Fugiel-Kuźmińska Ścigając zło Rozmowy o zbrodni, śledztwie i karze Zobacz więcej