Krwiopijcy

Okładka książki Krwiopijcy autora Christopher Moore, 9788374800853
Okładka książki Krwiopijcy
Christopher Moore Wydawnictwo: Mag Cykl: Love Story (tom 1) fantasy, science fiction
Love Story (tom 1)
Bloodsucking Fiends
2008-01-01
2008-01-01
Jacek Drewnowski

Kup Krwiopijcy w ulubionej księgarnii

Oceny książki Krwiopijcy

OPINIE i DYSKUSJE o książce Krwiopijcy

Jeśli lubicie nietuzinkowy i nieco abstrakcyjny humor to "Krwiopijcy" przypadną Wam do gustu. To zabawna, czarna komedia o wampirach. Trup ściele fię tu gęsto, choć nie można powiedzieć, że jest przesadnie krwawo. Wszystko jest raczej wymarzone. Dialog go są cięte, tempo szaleńcze a niektóre sceny tak śmieszne, że poprawiają humor na cały dzień. Podsumowując. "Krwiopijcy" to doskonała, lekka literatura weekendowa. Jej lektura bawi i wprawia w dobry nastrój. Zdecydowanie polecam!

Zastanawialiście się co byście zrobili, gdybyście nagle i bez Waszej woli zostali przemienieni w wampira. Jak wyglądałaby Wasza codzienność i jak pokierowalibyście swoje pierwsze kroki jako młody krwiopijca. Główna bohaterka musi się zmierzyć z codziennością, a raczej „conocnością”, z wachlarzem nowych wrażeń i doznań wraz ze wszystkimi konsekwencjami wynikającymi z nowo nabytych mocy. Wszystko to napisane w formie lekkiej satyry, która nie pozwala zbyt poważnie podejść do tematu.

Ciekawa książka - naprawdę sympatycznie i szybko ją się czytało. Ciekwe postacie i interakcje między nimi. Aż jestem ciekaw drugiej i trzeciej części cyklu.

2902 użytkowników ma tytuł Krwiopijcy na półkach głównych
633 użytkowników ma tytuł Krwiopijcy na półkach dodatkowych

Christopher Moore
Christopher Moore
Amerykański pisarz. Ojciec Moore'a był policjantem, matka sprzedawała sprzęt AGD w domu towarowym. Zaczął pisać w wieku 12 lat i choć od 16 roku życia planował zostać pisarzem, to jego pierwsza powieść ukazała się gdy miał 35 lat. Przed jej opublikowaniem pracował jako dekarz, sprzedawca w sklepie spożywczym, rewident w hotelu, agent ubezpieczeniowy, kelner, fotograf, dziennikarz oraz DJ. Studiował antropologię na Uniwersytecie w Ohio, fotografię w Brooks Institute of Photography w Santa Barbara, uczęszczał na kursy pisarskie. Prawa do ekranizacji pierwszej powieści Christophera Moore'a zostały zakupione przez wytwórnię Disneya.

Okładka książki Krwawe powroty Kelley Armstrong, Jim Butcher, Rachel Caine, Bill Crider, Patricia Nead Elrod, Christopher Golden, Carolyn Haines, Tate Hallaway, Charlaine Harris, Tanya Huff, Toni L. P. Kelner, Jeanne C. Stein, Elaine Viets

Cytaty z książki Krwiopijcy