Synowie Krzywoustego

Okładka książki Synowie Krzywoustego autora Bogdan Snoch, 8302030791
Okładka książki Synowie Krzywoustego
Bogdan Snoch Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne powieść historyczna
powieść historyczna

8 użytkowników ma tytuł Synowie Krzywoustego na półkach głównych
8 użytkowników ma tytuł Synowie Krzywoustego na półkach dodatkowych

Bogdan Snoch
Bogdan Snoch
dr hab. Bogdan Snoch - polski historyk, pedagog, autor podręczników i słowników. Urodził się w Akwizgranie, w Niemczech, ale dużą część swojego życia związał z Częstochową. Absolwent Uniwersytetu Warszawskiego. (historia). Specjalista z zakresu historii myśli pedagogicznej oraz historii oświaty i szkolnictwa. Autor lub współautor skryptów i podręczników akademickich oraz kilkuset publikacji i artykułów zamieszczonych w periodykach historycznych. Wykładał m.in. w Akademii im. Jana Długosza w Częstochowie oraz Wyższej Szkole Pedagogicznej Towarzystwa Wiedzy Powszechnej w Katowicach. Bogdan Snoch żył 85 lat. Wybrane publikacje książkowe: "Powrót do piastowskich granic" (Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, 1982),"Protoplasta książąt śląskich" (Wydawnictwo Śląsk, 1985),"Legendy i baśnie znad Warty" (Omnipress, 1986),"Tragedia Piotra Włostowica" (Wyd. Śląskiego Instytutu Naukowego, 1987),"Szkolny słownik historii Polski. Czasy porozbiorowe, 1795-1918" (z Jerzym Skowronkiem, Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, 1997).

Cytaty z książki Synowie Krzywoustego

Dodaj cytat z książki Synowie Krzywoustego