Dasz radę, Cukierku!

Okładka książki Dasz radę, Cukierku! autora Waldemar Cichoń, 9788394351878
Okładka książki Dasz radę, Cukierku!
Waldemar Cichoń Wydawnictwo: Żwakowskie Cykl: Kot Cukierek (tom 8) literatura dziecięca
literatura dziecięca
Kot Cukierek (tom 8)
2018-01-01
2018-01-01

Kup Dasz radę, Cukierku! w ulubionej księgarnii

Oceny książki Dasz radę, Cukierku!

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dasz radę, Cukierku!

1995

Książki o przygodach Cukierka i Tradycji, to znakomita zabawa dla małych i dużych.

Dla młodszych, dużo młodszych

Dla młodszych, dużo młodszych

"Dasz radę, Cukierku!" to kolejna odsłona zabawnych przygód pręgowanego dachowca o imieniu Cukierek, znanego już czytelnikom z wcześniejszych tomów serii. Tym razem Cukierek, wraz ze swoimi przyjaciółmi - kotką Tradycją, chłopcami Maćkiem i Marcelem oraz ich rodzicami - staje przed szeregiem nowych wyzwań i perypetii.
Książka pełna jest humoru i ciepła, a zabawne historie z życia Cukierka i jego kompanów z pewnością rozbawią zarówno dzieci, jak i dorosłych. Autor z dużą swobodą i wyczuciem humoru opisuje codzienne życie rodziny, w którym nie brakuje zabawnych psot, nieporozumień i zaskakujących zwrotów akcji.
"Dasz radę, Cukierku!" to nie tylko opowieść o zabawnym kocie, ale również o przyjaźni, rodzinie i wzajemnym zrozumieniu. Książka uczy, że każdy problem można rozwiązać, a nawet z najtrudniejszych sytuacji można wyjść obronną ręką.
Dużym atutem książki są również kolorowe ilustracje Dariusza Wanata, które doskonale oddają atmosferę opowieści i dodatkowo rozweselają lekturę.
"Dasz radę, Cukierku!" to książka, która z pewnością spodoba się wszystkim miłośnikom zwierząt i zabawnych historii. Jest to idealna lektura na popołudnie z dzieckiem, ale również dla dorosłych, którzy chcą oderwać się od codziennych trosk i zanurzyć się w świecie pełnym humoru i ciepła.
Polecam tę książkę wszystkim, którzy szukają lekkiej i przyjemnej lektury, która wywoła uśmiech na twarzy.

Książka pełna jest humoru i ciepła, a zabawne historie z...

85 użytkowników ma tytuł Dasz radę, Cukierku! na półkach głównych
24 użytkowników ma tytuł Dasz radę, Cukierku! na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Dasz radę, Cukierku!

Dodaj cytat z książki Dasz radę, Cukierku!