Frida Kahlo prywatnie

Anna Basara

Kup Frida Kahlo prywatnie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Frida Kahlo prywatnie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Frida Kahlo prywatnie

"Frida Kahlo. Prywatnie." Suzanne Barbezat, to kopalnia wiedzy w pięknym wydaniu😍

Suzanne Barbezat opisuje losy jednej z najpopularniejszych artystek meksykańskich XX w. A jest o czym pisać, wszak Fridę kojarzymy przecież z barwnym malarstwem i nieprzeciętną osobowością. Autorka zgrabnie balansuje między twórczością a życiem prywatnym Fridy podając solidną dawkę wiedzy w przystępnej formie. Z biografii dowiemy się np. o chorobach, które ukształtowały życie artystki czy licznych romansach i rozterkach sercowych. Poznamy także kulisy jej burzliwego związku z Diego Riverą.

Powiedzmy to sobie szczerze - szata graficzna jest przepiękna!😍 Mnie urzekł zwłaszcza ten kwiecisty fragment po lewej stronie okładki. Kiedy przejedziemy po nim palcem poczujemy fakturę materiału. W środku znajdziemy liczne zdjęcia archiwalne, artefakty oraz obrazy artystki.

Dla kogo jest ta pozycja? Przede wszystkim dla osób, które lubią twórczość Fridy lub interesują się sztuką. Tutaj informacji znajdziecie bardzo dużo.

Komu odradzam? Musicie pamiętać, że jest to biografia w formie albumu. Nie znajdziecie tutaj porywającej akcji. Ta książka ma za zadanie przekazać Wam wiedzę. Jeśli więc szukacie czegoś lekkiego, czegoś co poruszy serce i wyobraźnię sięgnijcie lepiej po powieść.

Kupiłam znajomej na święta. Piękne wydanie z wieloma zdjęciami, miło się czyta.

Kupiłam znajomej na święta. Piękne wydanie z wieloma zdjęciami, miło się czyta.

Zafascynowana tą barwną postacią trafiłam na wystawę w warszawskich Łazienkach, chciałam poznać Fridę lepiej - książka rzetelnie i rzeczowo a jednocześnie ciekawie opowiada smutne w sumie życie silnej niezwykłej osoby. Podobała mi się, poleciłabym ciekawym.

368 użytkowników ma tytuł Frida Kahlo prywatnie na półkach głównych
66 użytkowników ma tytuł Frida Kahlo prywatnie na półkach dodatkowych