Księżniczka Watykanu. Opowieść o Lukrecji Borgii

Małgorzata Kafel

Kup Księżniczka Watykanu. Opowieść o Lukrecji Borgii w ulubionej księgarnii

Oceny książki Księżniczka Watykanu. Opowieść o Lukrecji Borgii

OPINIE i DYSKUSJE o książce Księżniczka Watykanu. Opowieść o Lukrecji Borgii

Książki Pana Gortnera nie nudzą. Czytając dokładnie wsiąka się w otaczającą nas historię i bohaterów. "Księżniczka Watykanu" to powieść o Lukrecji Borgii, córce papieża Aleksandra VI.
Od samego początku postać ta zrobiła na mnie niesamowite wrażenie. Inteligencja i przenikliwość od najmłodszych lat. A jednak mimo swoich przeczuć nie udało jej się do końca uwolnić od toksycznej rodziny i intryg Watykanu - papieża. Przepych Watykanu, władza i niekończące się intrygi to właśnie życie młodziutkiej Lukrecji. Tyle ile ta młoda kobieta przeszła w swoim życiu mogłoby wręcz wydawać się niemożliwe.

Świetna! Jak wszystkie tego autora.

Świetna! Jak wszystkie tego autora.

Na półkach: , , , ,

Książki tego autora, mimo, że historyczne, czyta się lekko i szybko. Powieść o Lukrecji, prawie identyczna, jak w książce została już zekranizowana w serialu i niestety książka nie wnosi wiele nowego. Sam autor przyznaje, że nie miał dostępu do wielu materiałów o tej rodzinie, także można wnioskować, że to fakty połączone z fantazją i podane w przyjemny sposób. Plusy: przystępna, przyjemna, ciekawa. Minusy: można obejrzeć serial i naprawdę się zafascynować.

845 użytkowników ma tytuł Księżniczka Watykanu. Opowieść o Lukrecji Borgii na półkach głównych
104 użytkowników ma tytuł Księżniczka Watykanu. Opowieść o Lukrecji Borgii na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Księżniczka Watykanu. Opowieść o Lukrecji Borgii

Cytaty z książki Księżniczka Watykanu. Opowieść o Lukrecji Borgii

Christopher W. Gortner Księżniczka Watykanu. Opowieść o Lukrecji Borgii Zobacz więcej