Siedem lat później

Okładka książki Siedem lat później autora Dorota Wellman, Janusz Leon Wiśniewski, 9788324037025
Okładka książki Siedem lat później
Janusz Leon WiśniewskiDorota Wellman Wydawnictwo: Znak Literanova literatura piękna
2016-08-15
2016-08-15

Kup Siedem lat później w ulubionej księgarnii

Oceny książki Siedem lat później

OPINIE i DYSKUSJE o książce Siedem lat później

Przez siedem lat życie może zmienić się całkowicie. Co po „Arytmii uczuć” zmieniło się u Janusza L. Wiśniewskiego, tego dowiemy się w książce, „Siedem lat później”.

Jest to rozmowa Doroty Wellman przeprowadzonej z autorem, która ma ponowną sposobność wywiadu z tym jakże popularnym pisarzem książek.

Dorota Wellman to kobieta przebojowa, która nie godzi się na kompromisy i nie przebierając w środkach, walczy o godne jutro dla siebie i dla innych a sam autor to magister fizyki i ekonomii, doktor informatyki, doktor habilitowany chemii.

Ta książka to raczej nie wywiad, to absolutnie szczera, ciepła i wielowątkowa rozmowa, zaczepiająca o najróżniejsze konteksty. Rozmawiają o wszystkim – o miłości, seksie, pracy, polityce, biedzie, kościele, wierze, eutanazji, aborcji, in vitro, kobietach, przeszłości i przyszłości. A że pisarz lubi opowiadać o miłości i namiętności, o przyjaźni, własnej twórczości to możemy sięgnąć po kolejną, intrygującą książkę, której jest współautorem.

Tym samym polecam wszystkim, ciekawym tych dwojga. Zarówno fanom Wellman i Wiśniewskiego, jak i ludziom zwyczajnie otwartych, zainteresowanych tym, co drugi człowiek może mieć do powiedzenia.

Dorota Wellman to kobieta przebojowa, która nie godzi się na kompromisy...

Cudowne, kolejne spotkanie z Januszem Leonem Wiśniewskim. Bardzo intymna pozycja

Dorota Wellman i Janusz Leon Wiśniewski jak dla mnie to duet doskonały. Uwielbiam ich ,,Arytmię uczuć" i dlatego też postanowiłam przeczytać ,,Siedem lat później". I się nie zawiodłam. Ta książka jest o życiu: o relacjach, o miłości, o byciu znanym, o życiu na obczyźnie, o wierze, o męskości w tych czasach, o karierze, o popularności w rosji (specjalnie piszę z małej litery). Czuć w tej książce wzajemny szacunek dziennikarki i autora. Świetna książka z ciętymi ripostami. Bardzo intymna. Takie duety - inteligentne, pełne wartościowej treści polecam i polecać będę zawsze.

372 użytkowników ma tytuł Siedem lat później na półkach głównych
75 użytkowników ma tytuł Siedem lat później na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Siedem lat później

Janusz Leon Wiśniewski
Janusz Leon Wiśniewski
Naukowiec i pisarz polski, magister fizyki (Uniwersytet Mikołaja Kopernika),magister ekonomii (Uniwersytet Mikołaja Kopernika),doktor informatyki (Politechnika Warszawska),doktor habilitowany chemii (Politechnika Łódzka). Rybak dalekomorski, magister fizyki, doktor informatyki i doktor habilitowany chemii (program komputerowy jego autorstwa stosuje większość najważniejszych firm chemicznych w świecie). Naukowiec i pisarz. Debiutancka "Samotność w Sieci" stała się w Polsce i w Rosji kultowym bestsellerem, została sfilmowana i przetłumaczona na wiele języków. Autor zbioru opowiadań "Zespoły napięć", "powieści Los powtórzony", tomików esejów "Intymna teoria względności", "Molekuły emocji", "Sceny z życia za ścianą", "Czy mężczyźni są światu potrzebni?", "Zbliżenia", oraz naukowej bajki dla dzieci "W poszukiwaniu Najważniejszego: bajka trochę naukowa". Z Małgorzatą Domagalik napisał dwie powieści epistolograficzne: "188 dni i nocy" oraz "Między wierszami". Większość jego książek trafiła na listy bestsellerów. Ojciec dwóch córek: Joanny i Adrianny. Obecnie mieszka i pracuje we Frankfurcie nad Menem. Na swojej stronie internetowej pisze: :Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego bierze mnie mój pies".

Cytaty z książki Siedem lat później