Broken

- Broken
- 2015-03-10
- 2015-03-10
- angielski
My name is Savannah Miller.
My father is the mayor of New York. One day after my twenty-seventh birthday I was grabbed from behind. A cloth sack was quickly pulled over my head, and I was taken from everything I’d ever known.
I was beaten, starved, treated like an animal, and forced to live in a room with no windows. With no sense of time and no dignity left I finally gave up hope and made a promise to myself to end it all. Unfortunately, it was going to be a slow process.
Then one night an elite group of US Army soldiers came to my rescue. I was brought to a safe house and given two options:
One—Stay under their protection and follow their rules or...
Two—Leave and be guaranteed to be returned to the savages within a week.
I chose option one.
As I work with a therapist and begin processing my hellish ordeal things slowly begin to surface. With the help of new friends and a potential new love I fight to get my life back and make choices that will forever alter my future.
Kup Broken w ulubionej księgarni
- Legimi 11
- E-book 8
- Romans 6

OPINIE i DYSKUSJE o książce Broken
'- Sięgam po broń , wysuwam ją z kabury, moja ręka jest śliska od łez. Wciąż ściskając misia jedną ręką , drugą przykładam pistolet do skroni. Po raz pierwszy od dłuższego czasu w końcu czuję spokój. -'
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna. Końcówka sprawia że nie sposób nie sięgnąć po 2 cześć.
Świetna. Końcówka sprawia że nie sposób nie sięgnąć po 2 cześć.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRewelacyjna historia, wciągnęła mnie od samego początku przez co przeczytanie jej zajęło mi bardzo mało czasu, bardzo ciężko było mi sie od niej oderwać, a jak juz to zrobiłam to rozmyślałam o niej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRewelacyjne napisana książka. Mało do czego można się przyczepić, a sama historia jest bardzo ciekawa i wciągająca.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWiem, że książka, właściwie cała seria, znajdzie swoich wiernych fanów, ale ja z pewnością do nich nie należę. Przeczytałam trochę na siłę, bo skoro już zaczęłam, to dam jej szansę. Przeciętna, bardzo przeciętna historyjka o bogatej dziewczynce w rękach złych ludzi.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDawno już miałam w planach tę książkę i w końcu się skusiłam.
Wszystko dzieje się za sprawą ojca, który kandyduje na fotel burmistrza i nie chce żadnych "komplikacji".
Jednak wszystko komplikuje się, gdy Savi zostaje porwana...
Więcej nie zdradzam-czytancje!
Dawno już miałam w planach tę książkę i w końcu się skusiłam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSavannah jest dwudziestokilkuletnią pięknością, która chce tylko przejść przez życie według własnych zasad i nie w wchodzić w żadne głębsze relacje.
Jednak wszystko komplikuje się, gdy Savi zostaje...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZostała uratowana przez amerykańskich żołnierzy, ale być może jest zbyt zdruzgotana, żeby naprawdę się wyzwolić.
Zawsze w pierwszej kolejności czytam i wstawiam recenzje podjętych współprac, lecz zdarza się, iż sięgam po książki z mojej biblioteczki, w której znajduje się mnóstwo ciekawych, czasami zapomnianych bądź jeszcze nie odkrytych książek. I taką właśnie jest "Złamana" z serii BROKEN TRILOGY.
Pewnego dnia zostaje porwana córka burmistrza Nowego Jorku, Savannah Miller. Dziewczyna jest bita, głodzona i traktowana gorzej niż zwierzę. Z każdym dniem Savannah traci nadzieję na odzyskanie wolności. Mówi się, że nadzieja umiera ostatnia, aż pewnej nocy niespodziewanie nadchodzi ratunek. Grupa amerykańskich żołnierzy odbija dziewczynę z rąk porywaczy i umieszcza ją w bezpiecznym miejscu, tym samym pozostawiając jej dwie opcje do wyboru. Albo pozostanie w ukryciu i będzie bezpieczna albo wróci do dawnego życia, narażając się na niebezpieczeństwo. Zdezorientowana i przestraszona ostatnimi miesiącami w niewoli wybiera opcję pierwszą. Początkowo trudno jest się jej zaklimatyzować w nowym miejscu i pośród obcych ludzi. Jednym z nich jest Cole Logan, o którym wszyscy mówią z podziwem lecz i z przestrachem...
Od samego początku wkręciłam się w tą historię, wciąż zadając sobie pytanie po co i w jakim celu została ona porwana? Czy dlatego, że była córka znanego burmistrza? Kim była grupa uderzeniowa, składająca się z wyszkolonych żołnierzy? Pytań było wiele i jeszcze mniej odpowiedzi. Zakończenie pozostawiło po sobie niedosyt, ciekawość i nadzieję, że w kolejnej części będzie jeszcze ciekawiej.
Czytaliście "Złamaną"?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZawsze w pierwszej kolejności czytam i wstawiam recenzje podjętych współprac, lecz zdarza się, iż sięgam po książki z mojej biblioteczki, w której znajduje się mnóstwo ciekawych, czasami zapomnianych bądź jeszcze nie odkrytych książek. I taką właśnie jest...
Tytuł skusił mnie do sięgnięcia po książkę i... wcale nie żałuję.
To, jak Savannah walczyła o przetrwanie... daje mocno do myślenia. Co Ty byś był/a w stanie zrobić, aby przeżyć? O czym byś wtedy myślał/a? Walczył/a byś? Do czego byś się posunął/ęła?
Zostaje uratowana przez grupę amerykańskich żołnierzy. Gdy dochodzi do stanu, w którym jest w stanie myśleć, otrzymuje dwa rozwiązania. Pierwsze - zostaje w mega chronionym miejscu, pod ich ochroną, przestrzegając z góry narzuconych zasad. Drugie - odejdzie, wracając do swojego domu, ale może być pewna, że wróci do porywaczy.
Została.
I wcale się nie dziwię, że dokonała takiego wyboru. Oprawcy byli brutalni, niebezpieczni i chodziło o coś więcej niż okup. Tylko... nie tak łatwo było rozwiązać tę zagadkę.
Savannah pozostaje w nowym miejscu, który na moment staje się jej domem. Chociaż jej każdy ruch ZNOWU jest obserwowany, to czuje się tam bezpiecznie. Musi dostosować się do zasad, przez co ponownie czuje się jak więzień, ale w ładniejszym miejscu, bez przemocy, brutalności. Ma dostęp do dobrego jedzenia, pięknego ogrodu i może wyjeżdżać do miasta, choć z ochroną.
Poznaje tam mężczyzn, którzy ją uratowali i jest im ogromnie wdzięczna za to. W tym również Logana, mężczyznę, który wywołuje w niej emocje, o których w tej sytuacji by nie pomyślała.
Czuje się, jakby dryfowała na wodzie, próbując utrzymać równowagę.
Tytuł skusił mnie do sięgnięcia po książkę i... wcale nie żałuję.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMotyw porwania, opis dotyczący przetrzymywania Savannah Miller, córki burmistrza Nowego Jorku był naprawdę dobry. Taki rzeczywisty, realistyczny. Miałam wrażenie, jakbym była obserwatorem wszystkich wydarzeń, które wydarzyły się w życiu bohaterki.
To, jak Savannah walczyła o przetrwanie... daje mocno do...
Bardzo się wciągnełam w tę historię, przez jej większą część nie mogłam się od niej oderwać. Relacja Cola i Savannah jest przedstawiona w prawidłowy sposób. Zawsze podobał mi się wątek mężczyzn związanych z wojskiem czy jednostkami specjalnymi a połączenie go z romansem spowodowało że już całkiem przepadłam. Książka trzyma do końca w napięciu,czytając ją czułam jak wszystko we mnie szaleje z ekscytacji, tajemnice które wyszły na jaw są nie do pomyślenia, nie spodziewałam się takiego kalibru. Autorka nie daje nam odpoczynku na złapanie oddechu. W dwóch słowach opisałabym tą książkę jako OGROM EMOCJI. Przeżywałam to wszystko razem z bohaterami, jakby działo się to obok mnie. Nie mogę sobie wyobrazić co czuła Savannah podczas porwania, już sam początek książki pokazuje nam jak traumatyczne przeżycie było to dla niej, odcisnęło na niej to ogromne piętno. No jest to poprostu huśtawka emocjonalna, co więcej moge powiedzieć. Końcówka zmiata z planszy. Jesteście ciekawi co wydarzy się dalej? Bo ja bardzo i jak narazie mogę na pewno polecić tą książkę.