W market[r]ingu, czyli jak nie zginąć w świecie mediów społecznościowych

Okładka książki W market[r]ingu, czyli jak nie zginąć w świecie mediów społecznościowych autora Gary Vaynerchuk, 9788363566401
Gary Vaynerchuk Wydawnictwo: Słowa i Myśli biznes, finanse
biznes, finanse
Jab, jab, jab, right hook
2015-02-18
2015-02-18
2013-11-26

Kup W market[r]ingu, czyli jak nie zginąć w świecie mediów społecznościowych w ulubionej księgarnii

Oceny książki W market[r]ingu, czyli jak nie zginąć w świecie mediów społecznościowych

OPINIE i DYSKUSJE o książce W market[r]ingu, czyli jak nie zginąć w świecie mediów społecznościowych

Przeczytałem w 2024. Dużo czasu upłyneło od publikacji. Mimo tego, sprawny czytelnik dalej będzie w stanie wyciągnąć - w warstwie konceptualnej - sporo użytecznych optyk.

Jeśli zaś czytelnik ma zamiar podejść dosłownie do lektury, to niechaj zajmie się czymś pożyteczniejszym.

Trafia w punkt. Na licznych przykładach pokazuje błędy z różnych mainstream'owych kanałów społecznościowych - jak robić i jak nie robić marketingu

Gdybym miała użyć jednego słowa na podsumowanie tej książki, byłoby to: konkret. Książka jest bardzo konkretna, nie uświadczymy tu marketingowego lania wody, za to znajdziemy w środku duuuużo przykładów i dokładnie omówionych case studies strategii, które działają w poszczególnych platformach mediów społecznościowych. Objętościowo nie jest to opasła książka, ale za tę zwięzłość i konkretność właśnie bardzo ją cenię.

396 użytkowników ma tytuł W market[r]ingu, czyli jak nie zginąć w świecie mediów społecznościowych na półkach głównych
57 użytkowników ma tytuł W market[r]ingu, czyli jak nie zginąć w świecie mediów społecznościowych na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki W market[r]ingu, czyli jak nie zginąć w świecie mediów społecznościowych

Gary Vaynerchuk
Gary Vaynerchuk
Gary Vaynerchuk - zwrócił na siebie uwagę pionierskim podejściem do popularyzacji swojej marki i swojego biznesu. Początkowo wykorzystywał tradycyjne metody reklamowe i rozwinął lokalny, rodzinny sklep winiarski w krajowego lidera branży, a później szybko się przerzucił na serwisy społecznościowe – na przykład Twitter i Facebook – żeby promować swój wideoblog o winach, Wine Librery TV. Zakładając zarówno detaliczny sklep internetowy w 1997 roku, jak i Wine Library TV w lutym 2006 roku, potrafił wcześnie wyłapać nowe trendy i zrobić na nich biznes. Jego lekcji o serwisach społecznościowych, pasji, otwartości i reakcyjności biznesowej nie wolno przegapić!

Cytaty z książki W market[r]ingu, czyli jak nie zginąć w świecie mediów społecznościowych