Stowarzyszenie wędrujących dżinsów

Okładka książki Stowarzyszenie wędrujących dżinsów autora Ann Brashares, 15285799
Okładka książki Stowarzyszenie wędrujących dżinsów
Ann Brashares Wydawnictwo: YA! Cykl: Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów (tom 1) Ekranizacje: Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów (2005) literatura młodzieżowa
literatura młodzieżowa
Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów (tom 1)
2015-01-14
2002-01-01
2001-09-11
Paulina Braiter
Ekranizacje:
Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów (2005)

Kup Stowarzyszenie wędrujących dżinsów w ulubionej księgarnii

Oceny książki Stowarzyszenie wędrujących dżinsów

OPINIE i DYSKUSJE o książce Stowarzyszenie wędrujących dżinsów

Nie zainteresowała mnie.

Nie zainteresowała mnie.

Byłam ogromną fanką filmu o tym samym tytule jako nastolatka i po latach postanowiłam przeczytać pierwowzór. Znałam tę historię, nie licząc kilku zmian w fabule niektórych bohaterek (w filmie poprowadzili je zupełnie inaczej). Jakie było moje zaskoczenie kiedy pochłonęłam książkę w niecałe trzy dni, a na końcu uroniłam kilka łez! Nie sądziłam, że jest to możliwe, a jednak. Czytało się super! Fabuła prze do przodu, ciągle coś się dzieje — na mój dzisiejszy, sprany aplikacjami mózg, który potrzebuje ciągłych bodźców, ta książka okazała się strzałem w dziesiątkę. Jestem bardzo ciekawa, co wydarzy się w kolejnych częściach tej serii, bo oczywiście następną część filmu również bardzo lubiłam i męczyłam na płycie :)

Rozpoczęłam letnie czytanie od wakacyjnego klasyka. Minęło ponad 20 lat, odkąd po raz pierwszy przeczytałam tę książkę, i mam do niej ogromny sentyment. Mam wrażenie, że teraz już nie pisze się takich młodzieżówek, a szkoda.

9041 użytkowników ma tytuł Stowarzyszenie wędrujących dżinsów na półkach głównych
1316 użytkowników ma tytuł Stowarzyszenie wędrujących dżinsów na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Stowarzyszenie wędrujących dżinsów