Niewierny

- 2013-11-06
- 2007-01-01
- 2008-07-01
- Andrzej Jankowski
Nowe wydanie bestsellerowego thrillera Karin Slaughter z cyklu hrabstwo Grant!
Stan Georgia, hrabstwo Grant. Sara Linton, lekarka i koronerka, i Jeffrey Tolliver, policjant i jej były mąż, znajdują w lesie skrzynię, a w niej zwłoki pięknej dziewczyny. Ofiarę zakopano żywcem i w okrutny sposób zamordowano.
Wkrótce bohaterowie dokonają kolejnych przerażających odkryć. Sara i Jeffrey chcą za wszelką cenę schwytać zabójcę. Rozpoczyna się dochodzenie, które podda też próbie ich burzliwy związek i zmusi do konfrontacji z trudną prawdą. Nie ma bowiem nikogo, kto byłby niewinny...
Niewierny to thriller o wierze, zwątpieniu i zbrodni, który przykuwa uwagę czytelnika od pierwszej do ostatniej strony.
Kup Niewierny w ulubionej księgarni
- Kryminał 10
- Ebook 9
- Audiobooki 8

OPINIE i DYSKUSJE o książce Niewierny
Jest to moje pierwsze spotkanie z autorką. Niezły kryminał, gdzie głównym wątkiem jest życie we wspólnotach religijnych, trącących sektą. Zawsze zastanawia mnie, jak można być tak okrutnym, by "w imię Najwyższego "tak omamić, skołować, uzależnić ludzi, którzy są na zakrętach swojego życia. Pod płaszczykiem pomocy (stworzenie farmy, gdzie znajdują przysłowiowy wikt i opierunek) wykorzystuje się ich czasami nawet do dosłownej śmierci, nawet z tej czerpiąc korzyści. Jak dla mnie refleksyjne i smutne.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to4 miesiące zajęło mi przeczytanie tej książki 🤣
Ale w końcu się udało...
Typowa pozycja w dorobku autorki.... Taki średniak
4 miesiące zajęło mi przeczytanie tej książki 🤣
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAle w końcu się udało...
Typowa pozycja w dorobku autorki.... Taki średniak
Dlaczego tak cos okropnego spotyka naszych najbliższych,osoby nie zasługujące na takie traktowanie? Czy można czerpać przyjemność z czyjegoś nieszczęścia? O tuż tak.🙁
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPiąty tom przygód bohaterów Hrabstwa Grant i kolejna odsłona niesamowitej fabuły, którą autorka prowadzi bezbłędnie.
Niebawem zakończę cykl i już nie mogę się doczekać, co będzie dalej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTym razem mieliśmy do czynienia z zawiłościami życia we wspólnocie religijnej, co dodało smaczku całej powieści.
Niebawem zakończę cykl i już nie mogę się doczekać, co będzie dalej.
Nie jestem obiektywna w ocenie książek mojej ulubionej autorki. Bardzo lubię szerokie tło społeczne jakie nam zazwyczaj przy okazji zagadki kryminalnej funduje Karin Slaughter.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoziom serii utrzymany. Ale zaczyna mnie denerwować Lena. Jakby przez większość serii akcja toczyła się wokół jej osoby. A przede mną część Przywilej skóry też o .....Lenie. Ale dokończę, nie ma co!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZaskakująco dobre kryminalne story, przeplatane wątkami obyczajowymi, które jednak nieco studzą pęd policyjnego śledztwa. Jako rekompensatę dostałem lepszy zarys głównych bohaterów ubabranych w różne życiowe odmęty, choć również zyskuje emocjonalna warstwa opowieści. Autorka wyszła z tej koncepcji obronną ręką, ale jak dla mnie największe wrażenie zrobił finał historii, który czyta się już zdecydowanie na szpilach.
Zaskakująco dobre kryminalne story, przeplatane wątkami obyczajowymi, które jednak nieco studzą pęd policyjnego śledztwa. Jako rekompensatę dostałem lepszy zarys głównych bohaterów ubabranych w różne życiowe odmęty, choć również zyskuje emocjonalna warstwa opowieści. Autorka wyszła z tej koncepcji obronną ręką, ale jak dla mnie największe wrażenie zrobił finał historii,...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo było rewelacyjne i to co fabuła robiła z moją psychiką, to klękajcie narody.
Jedna z lepszych książek tej autorki
To było rewelacyjne i to co fabuła robiła z moją psychiką, to klękajcie narody.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPodczas czytania dopadał mnie bezdech, tak mocno ta pozycja trzymała w napięciu.
Jedna z lepszych książek tej autorki
Kolejna dobra książka autorki, nic dodać, nic ująć. Oprócz wątku kryminalnego, dobrze prowadzony wątek powiedzmy obyczajowy, żeby nie nazwać tego romansowym. Biorę się za ostatnią część tej serii.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo fajnie się czytało, wartka akcja, dużo lepsza niz Fatum
Bardzo fajnie się czytało, wartka akcja, dużo lepsza niz Fatum