Ballada o ciotce Matyldzie

Okładka książki Ballada o ciotce Matyldzie autora Magdalena Witkiewicz, 9788310122353
Okładka książki Ballada o ciotce Matyldzie
Magdalena Witkiewicz Wydawnictwo: Nasza Księgarnia Seria: Babie Lato literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ballada o ciotce Matyldzie

Piękna i pełna ciepła.

Piękna i pełna ciepła.

📖🎧 "Ballada o ciotce Matyldzie" Magdalena Witkiewicz

🟣 "Dawaj dobro, a dostaniesz je z powrotem. Ono zawsze wraca."

Joanka spodziewa się dziecka — ma to być chłopiec, Jaś — lecz jej ciotka Matylda twierdzi z pełnym przekonaniem, że to będzie dziewczynka. Do tego małżeństwo Joanki zaczyna się rozpadać, a ona sama czuje, że zostaje z tym wszystkim zupełnie sama. Mąż żyje na odległość, zanurzony w swojej pracy badawczej, a kiedy Joanka trafia na porodówkę, w tym samym czasie umiera jej ukochana ciotka. Małe dziecko, żałoba i rozpad relacji — wszystko spada na nią naraz. Jednak starsza pani „sprowadza” do życia Joanki dwóch przyjaciół — Olusia i Przemka, którzy prowadzą interes, w którym Matylda miała udziały…

Och, ja uwielbiam pióro autorki. Zawsze, gdy potrzebuję czegoś otulającego, dającego nadzieję, jej książki sprawdzają się idealnie. Tak było i tym razem. Lekka, momentami zabawna, a jednocześnie pokrzepiająca historia o samotnym macierzyństwie — o trudach, ale też sile i wytrwałości. Bardzo mi się podobała, przesłuchałam ją za jednym razem ❤️
Typowo kobieca lektura, idealna jako audiobook do domowych obowiązków albo czytania pod kocyk 😍

Moja ocena: 8/10

#book #bookstagram #czytam #bookreview #recenzja #czytamirecenzuje #audiobook #sluchamaudiobookow #balladaociotcematyldzie #wydawnictwofilia #magdalenawitkiewicz #powiescobyczajowa #recenzentksiazkowy #bookstagrammer #zaczytanamomof3

📖🎧 "Ballada o ciotce Matyldzie" Magdalena Witkiewicz

🟣 "Dawaj dobro, a dostaniesz je z powrotem. Ono zawsze wraca."

Bardzo przyjemna powieść, pani Magdalena Witkiewicz jest niezastąpiona w kobiecej literaturze 💜

3227 użytkowników ma tytuł Ballada o ciotce Matyldzie na półkach głównych
457 użytkowników ma tytuł Ballada o ciotce Matyldzie na półkach dodatkowych