Rita -Święta od spraw trudnych i beznadziejnych

Okładka książki Rita -Święta od spraw trudnych i beznadziejnych autora Jo Lemoine, 9788372167620
Okładka książki Rita -Święta od spraw trudnych i beznadziejnych
Jo Lemoine Wydawnictwo: ITKM biografia, autobiografia, pamiętnik
biografia, autobiografia, pamiętnik
2009-01-01
2009-01-01
978-83-7216-762-0
Janina Habela-Juin

Kup Rita -Święta od spraw trudnych i beznadziejnych w ulubionej księgarnii

Oceny książki Rita -Święta od spraw trudnych i beznadziejnych

OPINIE i DYSKUSJE o książce Rita -Święta od spraw trudnych i beznadziejnych

Książka po którą warto sięgnąć, aby poznać życie tej zakonnicy oraz aby zastanowić się co ja mam do zaoferowania Panu Bogu i bliźnim. Wzór godny do naśladowania. Święta Rita nieraz już pomogła i mnie w różnych sytuacjach. Zachęcam do przeczytania, refleksji oraz zwracania się do tej świętej w różnych trudnych sprawach. Bardzo polecam.

Słaba fabularyzowana biografia. Autorka wybiera akurat te wydarzenia z życia Rity, które są najmniej prawdopodobne (zapowiedź narodzin przekazana przez anioła, figi z ogrodu etc.). Perspektywa spojrzenia na postać jest bardzo typowa, styl mocno przeciętny, w dodatku książka chyba nie miała redaktora, bo w tekście jest masa drobnych błędów interpunkcyjnych, w zapisie dialogów itp.

Jedyny mocny pozytyw, to dodatki na końcu książki, a więc słowo o tym, jak dziś wygląda Cascia i Roccaporena oraz co można tam zobaczyć.

W ferie nie miałam co czytać u babci, więc dała mi właśnie tę książeczkę. Podobnie jak już ktoś wyżej postanowiłam po jej przeczytaniu, że na bierzmowaniu wezmę sobie imię Rita.

49 użytkowników ma tytuł Rita -Święta od spraw trudnych i beznadziejnych na półkach głównych
19 użytkowników ma tytuł Rita -Święta od spraw trudnych i beznadziejnych na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Rita -Święta od spraw trudnych i beznadziejnych

Dodaj cytat z książki Rita -Święta od spraw trudnych i beznadziejnych