Nawiedzony dom

- literatura młodzieżowa
- Janeczka i Pawełek (tom 1)
- Nawiedzony dom
- 1991-01-01
- 1991-01-01
- 8385197168
Ta książka nie posiada jeszcze opisu.
Posłuchaj fragmentu
00:00 /00:00
Kup Nawiedzony dom w ulubionej księgarni
Oceny książki Nawiedzony dom
6012 użytkowników ma tytuł Nawiedzony dom na półkach głównych- Przeczytane 5 135
- Joanna Chmielewska 52
- Kryminał 34
- Kryminały 32
- Chmielewska 30

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nawiedzony dom
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGorąco polecam. Zaczyna się fantastycznie (uśmiałam się do łez),a dalej jest tylko lepiej. Lektorka super.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDynia na okładce po pierwsze nijak ma się do treści książki. A po drugie... osoby odpowiedzialne za tę grafikę powinny zapoznać się z prawdziwą historią symboli halloweenowych i nigdy więcej ich nie pokazywać, gdyż uwłacza to godności ludzkiej.
Zwariowana komedia kryminalna.
Zwariowana komedia kryminalna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCudowna książka, w której poznajemy nieprzeciętne rodzeństwo - Janeczkę i Pawełka, a także nieprzeciętnego, wręcz genialnego psa Chabra.
Ten dom znajduje się w Warszawie, w pięknej części Mokotowa, a dzieją się w nim zdarzenia niezwykłe.
Tajemniczy strych, którego nikt nie otwierał od bardzo wielu lat i podejrzanie zachowująca się, niesympatyczna sąsiadka...
Tę książkę czyta się jednym tchem, bo człowiek nie może się doczekać tego, co wydarzy się dalej.
Joanna Chmielewska potrafiła tak pisać, że czytelnik utożsamiał się z bohaterami, razem z nimi przeżywał wydarzenia. W dodatku bazowała na rzeczywistej "scenografii", co spowodowało, że przejeżdżając ulicą Krasickiego wielokrotnie spoglądałem na narożne domy, zastanawiając się, który z nich stał się inspiracją dla Autorki.
Moim zdaniem to jednak z najlepszych książek Chmielewskiej i nie tylko dzieci, ale i dorośli doskonale się przy jej lekturze zrelaksują.
Polecam!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAkcja toczy się w latach 70., a rzecz tyczy się domu, który tata Janeczki i Pawełka dostaje w spadku.
Tajemniczy strych, którego nikt nie...
Świetnie się czyta!
Świetnie się czyta!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPełna humoru książka dla młodszych i starszych czytelników, idealna na poprawę nastroju.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo potrzebowałam czegoś na poprawę nastroju, dlatego wybór mój padł na Chmielewską. Nagle przypomniałam sobie dwoje genialnych dzieci: Janeczkę i Pawełka oraz ich wspaniałego psa Chabra. Znowu się uśmiałam, jak za dawnych czasów. Lektorka również okazała się doskonała i wyniosła opowieść na jeszcze wyższy poziom. Będę kontynuować nasłuchiwanie przygód dzieci dotąd, dopóki mi się nie znudzi. Jeszcze parę książek przede mną.
Bardzo potrzebowałam czegoś na poprawę nastroju, dlatego wybór mój padł na Chmielewską. Nagle przypomniałam sobie dwoje genialnych dzieci: Janeczkę i Pawełka oraz ich wspaniałego psa Chabra. Znowu się uśmiałam, jak za dawnych czasów. Lektorka również okazała się doskonała i wyniosła opowieść na jeszcze wyższy poziom. Będę kontynuować nasłuchiwanie przygód dzieci dotąd,...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toIstny Pan Samochodzik. Uwielbienie Milicji, wartka akcja. Dobrze się bawiłem
Istny Pan Samochodzik. Uwielbienie Milicji, wartka akcja. Dobrze się bawiłem
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCZytałam w dzieciństwie i teraz przeczytałam drugi raz z 9 letnia corka. Dalej jest to dobra ksiazka!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest to pierwsza książka jaką przeczytałam sama samiusieńka o własnych siłach... To książka, która sprawiła, że pokochałam literaturę i teraz nie funkcjonuję, kiedy nie przeczytam książki.
A coś na jej temat... Cóż, to książka dla dzieci. Rozbudza wyobraźnie, śmieszy, wzrusza i uczy. Zupełnie, jak każda inna, ale ja mam do niej sentyment. Najnormalniej w świecie cieszę się, że dałam się namówić mamie do jej przeczytania.
Polecam gorąco każdemu, kto chce oderwać się od problemów i cofnąć do czasów, kiedy sam był dzieckiem i marzył o wielkiej przygodzie
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toA coś na jej temat... Cóż, to książka dla dzieci. Rozbudza wyobraźnie, śmieszy, wzrusza i uczy. Zupełnie, jak każda inna, ale ja mam do niej sentyment. Najnormalniej w świecie cieszę się,...