Nawiedzony dom

Okładka książki Nawiedzony dom autora Joanna Chmielewska, 8385197168
Okładka książki Nawiedzony dom
Joanna Chmielewska Wydawnictwo: Egida Westy Cykl: Janeczka i Pawełek (tom 1) literatura młodzieżowa
literatura młodzieżowa
Janeczka i Pawełek (tom 1)
Nawiedzony dom
1991-01-01
1991-01-01
8385197168

Posłuchaj fragmentu
00:00 /00:00

Kup Nawiedzony dom w ulubionej księgarnii

Oceny książki Nawiedzony dom

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nawiedzony dom

Gorąco polecam. Zaczyna się fantastycznie (uśmiałam się do łez),a dalej jest tylko lepiej. Lektorka super.

Dynia na okładce po pierwsze nijak ma się do treści książki. A po drugie... osoby odpowiedzialne za tę grafikę powinny zapoznać się z prawdziwą historią symboli halloweenowych i nigdy więcej ich nie pokazywać, gdyż uwłacza to godności ludzkiej.

Zwariowana komedia kryminalna.

Zwariowana komedia kryminalna.

6012 użytkowników ma tytuł Nawiedzony dom na półkach głównych
1361 użytkowników ma tytuł Nawiedzony dom na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Nawiedzony dom

Joanna Chmielewska
Joanna Chmielewska
Autorka powieści sensacyjnych, kryminalnych, komedii obyczajowych, a także książek dla dzieci i młodzieży. Ukończyła Wydział Architektury na Politechnice Warszawskiej, z zawodu inżynier architekt. Pracowała m.in. w Samodzielnej Pracowni Architektoniczno-Budowlanej "Blok", w Energoprojekcie, w Biurze Projektów "Stolica". Pracowała przy budowie Domu Chłopa. Debiutowała w 1958 na łamach czasopisma "Kultura i Życie" jako prozaik. Przez pewien czas pisała w Kulturze i Sztuce na tematy związane z architekturą wnętrz. W 1964 miał miejsce debiut książkowy – wydała sensacyjną powieść Klin. Od 1970 r. zajmuje się wyłącznie twórczością literacką. Łączny nakład jej powieści w Polsce przekroczył 6 mln egzemplarzy, a w Rosji - gdzie uważana jest za najpoczytniejszą pisarkę zagraniczną - 8 mln. Jej książki tłumaczono na języki obce 107 razy.

Cytaty z książki Nawiedzony dom