forum Oficjalne Aktualności
Nad jedną miską. Bezmięsne gotowanie less waste
„The Bowl Book” to efekt pandemicznej współpracy Nat Orce i Natalii Kusiak. Oprócz inspirujących przepisów na jednomiskowe dania ten pięknie wydany album zawiera imponujące kompendium wiedzy o gotowaniu, odżywianiu, oszczędzaniu i ograniczaniu marnowania żywności. W wywiadzie dla Lubimyczytać autorki opowiadają o swoich kulinarnych korzeniach, radości z gotowania i szacunku do jedzenia.
Zobacz pełną treśćodpowiedzi [5]
Ogółem to jak robicie jakieś danie ze wszystkiego wrzuconego do jednego garnka to polecam zagęścić pod sam koniec masłem orzechowym, jest fajna konsystencja, pasuje do wszystkiego, nie ograniczy wchłaniania żelaza jak zagęszczanie śmietaną (bo zawiera mało wapnia), dodatkowe kalorie i białko
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten postProściej chyba zagęścić płatkami owsianymi dosypanymi pod koniec gotowania? Staram się nie jeśc nabiału, z różnym skutkiem, więc zagęszczanie śmietana u mnie odpada. A masła orzechowego nie robię. Orzechy oczywiście -ale zwyczajnie z owocami czy warzywami w smoothie.
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten postTego akurat nie próbowałem, ale zobaczę co z tego wyjdzie
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten postTo zdecydowanie moja bajka! Jestem wegetarianką od wielu lat i ciągle poszukuję nowych pomysłów i inspiracji. Cieszę się, że ta książka powstała. 😀
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post