Uroczysko

Okładka książki Uroczysko autora Magdalena Kordel, 9788376483702
Okładka książki Uroczysko
Magdalena Kordel Wydawnictwo: Prószyński i S-ka Cykl: Uroczysko (tom 1) literatura piękna
Uroczysko (tom 1)
2010-04-06
2010-04-06

Kup Uroczysko w ulubionej księgarnii

Oceny książki Uroczysko

OPINIE i DYSKUSJE o książce Uroczysko

Opowieść o kobiecie ,która po rozstaniu z mężem , wraz z córką wyjeżdża do domku w górach. Historia pełna perypetii i przygód . Polecam - warto zobaczyć jak radzi sobie nasza bohaterka w małej mieścinie.

Życie Majki wywraca do góry nogami niewierny mąż, ale to, co miało się wydarzyć w jej życiu po doznanym upokorzeniu przeszło chyba najśmielsze oczekiwania głównej bohaterki. Gdy spontanicznie dość, zdecydowała się na przeprowadzkę, jej bliscy nie byli do końca przekonani o słuszności tej decyzji. Z resztą, sami się przekonajcie, sięgając po książkę. Ode mnie zaś kilka przemyśleń.

Fabuła jest tak zwariowana, że czytałam to jak dobrą komedię, która wprost zmuszała mnie do głośnych śmiechów. Ilość nieprawdopodobnych wpadek, które można było zaliczyć w najbardziej absurdalnych okolicznościach, po prostu napędza całą fabułę, a dzięki temu historię czyta się bardzo szybko. Główna bohaterka wcale nie jest idealna, ma swoje wzloty i upadki, a jej otoczenie stara się jak umie, żeby nadążyć za nią, choć z różnym skutkiem. Postacie drugoplanowe są dość barwne, sytuację generowane z ich udziałem bywają jednym wielkim pomieszaniem
z poplątaniem, ale to właśnie jest świetne w tej książce. Polecam każdemu, kto lubi się pośmiać, trochę wzruszyć i poszukać wśród bohaterów potencjalnych przyjaciół 😉

Interesująca i wzruszająca.

Interesująca i wzruszająca.

3106 użytkowników ma tytuł Uroczysko na półkach głównych
451 użytkowników ma tytuł Uroczysko na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Uroczysko

Cytaty z książki Uroczysko