Pandemia

Okładka książki Pandemia autora A.G. Riddle, 9788380754164
Okładka książki Pandemia
A.G. Riddle Wydawnictwo: Filia Cykl: Akta zagłady (tom 1) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller

Chory świat

1599 187 105

Oceny książki Pandemia

OPINIE i DYSKUSJE o książce Pandemia

Książka akurat na dzisiejsze czasy 🙄 ale powiem, że czytało się wybornie. To była prawdziwa przyjemność. Tym bardziej, że w książce i fikcja literacka i fakty.
Dość grube tomiszcze , ale to nie był stracony czas.

Na północ od Alaski statek amerykańskiej Straży Przybrzeżnej odnajduje zatopioną łódź podwodną. Badacze, którzy schodzą na jego pokład, znajdują dowody wskazujące że prowadzono tam tajne eksperymenty naukowe.
W Atlancie dr Peyton Shaw zostaje wyrwana ze snu przez telefon, którego obawiała się od lat. Jako jedna z czołowych epidemiologów zatrudnianych przez CDC jest w grupie, której zadaniem jest błyskawiczna reakcja w obliczu potencjalnego wybuchu zarazy.
W Kenii dwóch Amerykanów zaraziło się patogenem przypominającym zabójczy wirus ebola. Zegar zagłady zaczyna tykać, a Peyton staje na czele zespołu, który dołączy do personelu WHO oraz miejscowych lekarzy. To, co odkryją w odludnej afrykańskiej wiosce, przejdzie ich wszelkie wyobrażenia.
Tymczasem w Berlinie Desmond Hughes budzi się w anonimowym pokoju hotelowym, nie pamiętając, jak do niego trafił ani kim jest. Na podłodze leży martwy ochroniarz, pracownik międzynarodowej firmy farmaceutycznej. Nieliczne wskazówki prowadzą Desmonda do Peyton Shaw. Ku swemu zaskoczeniu i przerażeniu mężczyzna dowiaduje się, że może być powiązany z wybuchem epidemii i że prawdopodobnie posiada klucz do jej powstrzymania.
Podczas gdy patogen rozprzestrzenia się po świecie, a liczba zarażonych rośnie w przerażającym tempie, Peyton i Desmond ścigają się z czasem, żeby zdemaskować spisek, który może doprowadzić do zagłady ludzkości.
Polecam ‼

Dość grube tomiszcze , ale to nie był stracony czas.

Stanowczo zbyt długa ta cała wydumana historia, bardzo szybko zaczeła nudzić.

Stanowczo zbyt długa ta cała wydumana historia, bardzo szybko zaczeła nudzić.

Niewiarygodny gnieciuch. Spoiler: Zabił Rosjanin.

Niewiarygodny gnieciuch. Spoiler: Zabił Rosjanin.

1014 użytkowników ma tytuł Pandemia na półkach głównych
178 użytkowników ma tytuł Pandemia na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Pandemia

A.G. Riddle
A.G. Riddle
AG Riddle spędził dziesięć lat na zakładaniu i prowadzeniu firm internetowych, przed podjęciej swojej prawdziwej pasji: pisania książek. Wychowywał się w małym miasteczku w Północnej Karolinie i uczęszczał do UNC-Chapel Hill, gdzie założył swoją pierwszą firmę z jednym z jego przyjaciół z dzieciństwa. Obecnie mieszka w Parkland, Florida.

Cytaty z książki Pandemia