Tożsamość Nieznana, NN

- 2017-06-12
- 2017-06-12
Dwa życia, dwa światy, dwie odrębne przestrzenie.
Krystian, nastolatek, który po tragicznej śmierci matki zaznaje biedy i uczy się życia z ojcem alkoholikiem, po jednej z awantur w domu zostaje wyrzucony na ulicę. Walcząc o przetrwanie, wkracza do światka przestępczego.
Lena, studentka dziennikarstwa, której ojciec - dobrze sytuowany prawnik - bezwzględnie narzuca styl życia, wraca na wakacje do Sopotu przekonana, że będzie to kolejne nudne lato u boku ojca despoty. Tymczasem tych kilka tygodni nad morzem diametralnie odmieni jej los.
Dwie kontrastujące ze sobą historie o miłości, poświęceniu i drugich szansach.
Czy Krystiana trudny start w dorosłe życie sprawi, że stoczy się na dno?
Czy wybór Leny będzie właściwy? Czy błędy młodości przekreślają szanse na godne życie?
Kup Tożsamość Nieznana, NN w ulubionej księgarni
Oceny książki Tożsamość Nieznana, NN
821 użytkowników ma tytuł Tożsamość Nieznana, NN na półkach głównych- Przeczytane 519
- 2023 14
- 2024 8
- Legimi 8
- 2021 7
- 2018 6

OPINIE i DYSKUSJE o książce Tożsamość Nieznana, NN
Calkiem znosna. Czytajac nowsze ksiazki autorki widac jaki progres poczynila.
Calkiem znosna. Czytajac nowsze ksiazki autorki widac jaki progres poczynila.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAleż to było fantastyczne. Oj nie mogłam jej odłożyć. W każdej wolnej chwili musiłam sięgnąć po nią albo słuchać. Długo nie potrafiłam połączyć bogate życie Leny i ciężko doświadczonego Krystiana. Dwa światy! Końcówka oczywiście w moim stylu czyli zupełny plot twist. Polecam❤️❤️❤️
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Nie chciałem wyjść na delikatnego chłopca, zależało mi na tym, żeby widzieli we mnie twardziela. Do tamtego momentu wydawało mi się, że zabicie kogoś to najgorsze doświadczenie w moim życiu.".
Nie możemy cofnąć czasu i zmienić wydarzeń na inne, ale zawsze możemy zacząć zmieniać swoje życie i napisać nowe zakończenie. Nigdy nie jest za późno, aby zmienić kurs i pójść zupełnie inną drogą.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDwie odrębne, całkowicie różne historie, pokazujące zupełnie różne środowiska niespodziewanie łączą się w szokującą, emocjonującą całość.
Nie możemy cofnąć czasu i zmienić wydarzeń...
Całość naprawdę fajnie się czytało, szczególnie przed „połączeniem kropek”. Końcówka jednak trochę naciągana, nie do końca ją kupiłam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDwie historie.
Lena, córka znanego adwokata. Dziewczyna chcąca żyć inaczej niż oczekuje ojciec, znajomi i środowisko w którym żyje.
Co tak naprawdę łączy tę dwójkę?
W którym momencie skrzyżowały się ich drogi ?
Wątek sensacyjno kryminalny, w moim odczuciu, zbyt odrealniony i mocno nie rzeczywisty. Dodatkowo został przykryty wątkiem romantycznym, który zbyt mocno przytłoczył ten kryminalny.
Dwie historie.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKrystian, nastolatek wyrzucony z domu przez ojca alkoholika dostaje się w tryby grupy przestępczej zajmującej się naprawdę szerokim spektrum działania
Co tak naprawdę łączy tę dwójkę?
W którym momencie skrzyżowały się ich drogi ?
Wątek...
Ciekawa książka, większą część przesluchalam bo lektorzy super. Historia chłopaka bardzo fajnie opisana a dziewczyny to trochę tkliwy romans ale mimo to całość wciąga.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKarolina Wójciak jeszcze mnie nie zawiodła... 4ta przeczytana książka pani Karoliny:) trochę romansu, trochę wątku kryminalnego, połączenie perfekcyjne :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLena to córka bogatego prawnika, który ma bzika na punkcie jej kontroli, przez co dziewczyna czuje się bezradna i jak w pułapce. Piękna z niej kobieta, ale nie wiedząca do końca czego chce od życia. Pewnego razu poznaje przypadkiem zgraną paczkę ludzi nie z jej kręgu, nie snobów, nie dzieci bogaczy tylko normalnych, zwykłych chłopaków i dziewczyny. Igor jest tajemniczym tatuażysta, który zacznie zawracać jej w głowie, a zgrana paczka normalnych młodych ludzi przyciągać ją do siebie coraz bardziej… Jakie będą tego skutki? Myślę, że nikt z was nie spodziewa się, i nikt dobrze nie obstawia losów Leny!
Krystian to młody chłopczyk, któremu wali się życie. Matka umiera, ojciec zaczyna pić, a on z siostrą trafiają do domu zastępczego… potem ponownie wracają do ojca, który z czasem staje się jeszcze gorszym człowiekiem. Bicie zaczyna być codziennością, pewnego razu chłopak się mu przeciwstawia i przez to ląduję na ulicy, wyrzucony z domu! To co przechodzi i jak los i prawo go doświadcza przeraza, ponieważ to niestety takie prawdziwe w tych czasach… Młody chłopak w takiej sytuacji musi nauczyć się życia w brutalnym świecie ulicy, walki o przetrwanie! Nie wyobrażacie sobie czego ten młodzieniec, a potem mężczyzna doświadczy!
Książka od początku wciąga i świetnie się ją czyta. Różne postacie, różne historie, różne lata. Cały czas nie wiemy do czego dąży autorka, czego mamy się spodziewać. Autorka ma swój niesamowity styl pisania, bohaterzy są barwni, ciekawią.
Im dalej w książkę, tym bardziej można to tak ująć opadała mi szczęka czytając.
Mocna, a nawet brutalna momentami, wciągająca i przerażająca powieść obyczajowa.
Szczerze wam polecam, mnie zachwyciła!
„Takie jest życie. Coś się traci, coś zyskuje”.
Lena to córka bogatego prawnika, który ma bzika na punkcie jej kontroli, przez co dziewczyna czuje się bezradna i jak w pułapce. Piękna z niej kobieta, ale nie wiedząca do końca czego chce od życia. Pewnego razu poznaje przypadkiem zgraną paczkę ludzi nie z jej kręgu, nie snobów, nie dzieci bogaczy tylko normalnych, zwykłych chłopaków i dziewczyny. Igor jest tajemniczym...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJednak nie
Jednak nie
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOCENA - 6/10 DOBRA
Dwa odmienne charaktery. Dwa różne światy zupełnie sobie przeciwne. Dwie historie jedna sielankowa druga mroczna. Ona z inteligentnego domu, studentka dziennikarstwa, wychowana pod kloszem w luksusie, wiedzie dostatnie życie. On z rozbitej rodziny, wychowany przez ulicę, walczy o każdy dzień aby przetrwać, przestępca. Czy drogi tych dwóch postaci się połączą i co z tego wyjdzie? Tego Wam nie zdradzę, po prostu przeczytajcie.
„TOŻSAMOŚĆ NIEZNANA NN” Karoliny Wójciak to przyjemna książką, ale w niektórych fragmentach nieco przesadzona i mało realna. Nie zmienia to faktu, że warto ją przeczytać i poznać losy dwójki bohaterów. Narracja na przyzwoitym poziomie, fabuła intrygująca takie połączenie obyczaju z wątkiem kryminalnym i thrillerem. Gwarantowane emocje, wzruszenie, nawet śmiech. To moja trzecia książka tej autorki i do tej pory najsłabsza jaką miałem przyjemność czytać. Mimo wszystko polecam. Pozdrawiam. Jack_
OCENA - 6/10 DOBRA
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDwa odmienne charaktery. Dwa różne światy zupełnie sobie przeciwne. Dwie historie jedna sielankowa druga mroczna. Ona z inteligentnego domu, studentka dziennikarstwa, wychowana pod kloszem w luksusie, wiedzie dostatnie życie. On z rozbitej rodziny, wychowany przez ulicę, walczy o każdy dzień aby przetrwać, przestępca. Czy drogi tych dwóch postaci się...