Trzy oblicza pożądania

- Alex Kennedy (tom 1)
- Tempted
- 2012-10-03
- 2012-10-03
Nigdy nie zdradziłam męża. Nie miałam też żadnych powodów, by podejrzewać, że on mnie zdradził. A teraz zapraszaliśmy obcą osobę do naszego łóżka. Musiałabym być stuknięta, żeby nie czuć niepokoju.
Pożądanie zwyciężyło nad zdrowym rozsądkiem. Zupełnie jak w przeszłości, gdy moje ciało zignorowało rady umysłu i serca. Dojrzałam, ale nie zmądrzałam.
Stałam pomiędzy, ale jednocześnie ponad nimi, jak dama między dwoma królami. Byli opanowani, choć gotowi zmienić to w każdej chwili, czekali tylko na moją komendę. Nie byli podobni, ale w tej chwili całkowicie nierozróżnialni.
– Chodźcie – powiedziałam cicho, ale obaj mnie usłyszeli. Odwróciłam się na pięcie i ruszyłam do sypialni, nie oglądając się za siebie. (…)
Podniosłam powoli ręce, ujęli moje dłonie i wtedy ich przyciągnęłam. Poczułam na plecach ręce męża obok rąk Alexa. Nie byliśmy już trójkątem o ostrych wierzchołkach, lecz tworzyliśmy krąg. Spleciony z ramion, nóg i złączony wspólnym pragnieniem.
Kup Trzy oblicza pożądania w ulubionej księgarni
Oceny książki Trzy oblicza pożądania
2635 użytkowników ma tytuł Trzy oblicza pożądania na półkach głównych- Przeczytane 1 744
- 2013 43
- E-book 19
- 2014 17
- 2012 16

OPINIE i DYSKUSJE o książce Trzy oblicza pożądania
Trudno ocenić tę książkę. Była trochę powierzchowna. Ukazała trudną relację miłości trzech osób. W tle wątek alkoholizmu, bardzo nieudany, potraktowany po macoszemu, wręcz krzywdząco. Zakończenie książki nie było satysfakcjonujące.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTypowa literatura kobieca. Było rodzinnie, erotycznie. Oczekiwałem czegoś więcej z relacji trójkąta, rozwinięcia trzech oblicz pożądania. Autorka krążyła wokół tego tematu, ale moim zdaniem nie do końca wykorzystała potencjał, raczej stąpała ostrożnie wokół relacji damsko męskiej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDosyć dziwna książka, po której mam mieszane uczucia. Spodziewałam się trochę pospolitego erotyka, w którym wszystko będzie się kręcić wokół seksu. A jednak nie do końca. Powiedziałabym, że ta opowieść jest głównie o skomplikowanych uczuciach i małżeństwie. Z jednej strony dobrze, że czymś się ta książka wyróżnia, ale z drugiej... Fabuła nie porywa, z żadną z postaci nie byłam w stanie się utożsamić - a co za tym idzie, żadnej z nich nie polubiłam. Większość wątków nie była dla mnie przedstawiona odpowiednio głęboko. Generalnie określiłabym tę książkę jako dosyć lekką, z czym jeszcze się nie spotkałam w tym gatunku.
Dosyć dziwna książka, po której mam mieszane uczucia. Spodziewałam się trochę pospolitego erotyka, w którym wszystko będzie się kręcić wokół seksu. A jednak nie do końca. Powiedziałabym, że ta opowieść jest głównie o skomplikowanych uczuciach i małżeństwie. Z jednej strony dobrze, że czymś się ta książka wyróżnia, ale z drugiej... Fabuła nie porywa, z żadną z postaci nie...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa pozycja to coś między Greyem a 356 dni.
Ta pozycja to coś między Greyem a 356 dni.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHistoria opowiada o małżeństwie do którego wprowadza się przyjaciel męża bohaterki. Z czasem zaczyna się między nimi coś dziać i nie mam tylko tutaj na myśli relacji medyczną - kobieta ale całej trójki 😈.
Dawno mnie żadna historia tak nie wkurzyła jak ta a raczej jej koniec. Nie rozumiem zachowania bohaterów głównie Anne i ogólnie... miało się skończyć inaczej bo ostatecznie nikt nie był szczęśliwy na końcu xd tragedia. Mogła to być choć jedna fajna książka z trójkątem ale nie.... po co.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW bardzo wielkim skrócie - historia o małżeństwie oraz przyjacielu męża z młodości. Gdy ten zamieszkuje na jakiś czas z nimi, tworzy się pewna figura geometryczna ;).
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrochę szkoda, że książka była napisana tak dawno - ponieważ językowo... Cóż.
Trochę szkoda, że książka była napisana tak dawno - ponieważ językowo... Cóż.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ 3 pozycji ta była najsłabsza, pozostałe dwie miały w sobie jakąś głębię, bohaterowie byli ciekawi. W tej części tego zabrakło.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiezły erotyk z tego co pamiętam ;P
Niezły erotyk z tego co pamiętam ;P
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSubtelnie opowiedziana historia, ale nie do końca taka grzeczna.
Subtelnie opowiedziana historia, ale nie do końca taka grzeczna.