Prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie

- zdrowie, medycyna
- Allen Carr's easyway to stop smoking
- 2007-10-19
- 2007-10-19
- Jan Szejko
,,Prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie" Allena Carra to książka, która skutecznie pomaga w rozstaniu się z nałogiem nikotynowym - bez bólu, żalu i poczucia straty - usuwa psychiczną potrzebę palenia. Prezentuje wyjątkowo prosty sposób skończenia z nałogiem, który wymaga jedynie zastosowania się do kilku wskazówek. Osoby na całym świecie, które rzuciły palenie wyłącznie po przeczytaniu książki deklarują, że są szczęśliwe, że wreszcie i na zawsze odzyskały wolność.
,,Prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie" to pierwsza pozycja światowego guru w dziedzinie rzucania palenia - Allena Carra - wydana w języku polskim. Od czasu jej ukazania się w 2007 roku poradnik zbiera entuzjastyczne opinie czytelników i krytyków, którym pomaga w zrozumieniu mechanizmu 'pułapki nikotynowej' i trwałym rzuceniu palenia. W ,,Prostej metodzie jak skutecznie rzucić palenie" Allen Carr koncentruje się na uzależnieniu mentalnym od palenia i papierosów, którego mechanizmy dokładnie poznał będąc 33 lata nałogowym palaczem i wielokrotnie podejmując próby rzucenia palenia innymi metodami. Pomaga w ostatecznym rozstaniu się z paleniem zarówno osobom, które palą dużo, bardzo dużo i od wielu lat, tym, które wielokrotnie próbowały bezskutecznie rzucić, jak również osobom palącym mało, towarzysko i przez krótki okres czasu.
Książka Allena Carra ,,Prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie" jest najpopularniejszą i najskuteczniejszą pozycją wydawniczą w tej dziedzinie.
Przetłumaczona na ponad 20 języków, sprzedała się w ponad 11 milionach egzemplarzy i od lat jest bestsellerem w Wielkiej Brytanii, Rosji, Niemczech, Holandii, Hiszpanii, Irlandii, Austrii i Japonii.
Kup Prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie w ulubionej księgarni
Oceny książki Prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie
1954 użytkowników ma tytuł Prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie na półkach głównych- Przeczytane 1 400
- Poradniki 13
- 2013 10
- 2018 8
- 2020 8

OPINIE i DYSKUSJE o książce Prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie
Książka polegająca na coachingu. Jedyna rada to taka że pod wpływem czytania tej książki masz zmienić myślenie i stanie się cud. Nie wiem, może na kogoś to podziała. Ja tam wierzę w naukę.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak coś jest głupie, ale działa, przestaje być głupie. I tak jest z tą książką (a raczej metodą) . Oceniam wyłącznie pod kątem skuteczności. Skończyłem czytać tydzień temu. Tydzień temu skończyłem też palić. 26 lat, (paczka plus dziennie) i nagle bum. Od jednego podejścia. Rewelacja. 11/10
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka, która polecił mi Michał w maju tego roku na naszym wyjeździe majówkowym w Czarnogórze. Miał rację. Jeśli masz przeczytać jakąś książkę o rzuceniu palenia, to niech będzie to ta książka. Całkowicie zmieni postrzeganie wszelkich rytuałów związanych z paleniem. Wytłumaczy wszystko, co do tej pory było niewytłumaczalne. Wszystko siedzi w naszych głowach, a ja zamierzam rzucić palenie opierają się na metodzie Pana Autora. Trzymajcie kciuki. Polecam
Książka, która polecił mi Michał w maju tego roku na naszym wyjeździe majówkowym w Czarnogórze. Miał rację. Jeśli masz przeczytać jakąś książkę o rzuceniu palenia, to niech będzie to ta książka. Całkowicie zmieni postrzeganie wszelkich rytuałów związanych z paleniem. Wytłumaczy wszystko, co do tej pory było niewytłumaczalne. Wszystko siedzi w naszych głowach, a ja zamierzam...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUważam, że ta książka na początku może zniechęcać. Im dalej w las, tym bardziej ma się wrażenie, że to bomba informacji, które niby wszyscy znamy – momentami typowe masło maślane. Jednak autor w taki sposób przekazuje te treści i wbija je do podświadomości, że nie palę już od trzech dni. Przez ostatnich 8 lat paliłem dzień w dzień i nie wyobrażałem sobie życia bez papierosa do porannej kawy czy po jedzeniu, a jednak ta lektura realnie coś zmienia w głowie
Uważam, że ta książka na początku może zniechęcać. Im dalej w las, tym bardziej ma się wrażenie, że to bomba informacji, które niby wszyscy znamy – momentami typowe masło maślane. Jednak autor w taki sposób przekazuje te treści i wbija je do podświadomości, że nie palę już od trzech dni. Przez ostatnich 8 lat paliłem dzień w dzień i nie wyobrażałem sobie życia bez papierosa...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRewelacja. Żadna z książek, które dotąd przeczytałem ani które prawdopodobnie przeczytam w przyszłości, nie zmieni mojego życia bardziej niż ta pozycja.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSuper pozycja dla osoby chcącej pozbyć się śmierdzącego nałogu.
Paliłem przez 15 lat i z dnia na dzień udało mi się rzucić bez żadnych substytutów typu gumy, tabletki czy plastry. Głodny nikotynowe odczuwałem sporadycznie. Teraz już palenie jest mi obojętne. Mimo że przebywam wśród płaczu i osoby w moim otoczeniu palą nie czuje chęci sięgnięcia po fajki.
Jedyny warunek to cheć pozbycia się nałogu. Bez tego szkoda marnować czasu. Natomiast jeśli jesteś na to gotowy to śmiało bierz się za lekturę. Polecam.
Super pozycja dla osoby chcącej pozbyć się śmierdzącego nałogu.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutor przedstawia mechanizmy doskonale znane każdemu palaczowi ale ukazuje to w taki sposób że trafia to do odbiorcy. W połowie lektury czułem niechęć do palenia, a po zakończeniu wręcz wstręt i odrazę.
Krótka opinia o książce - pranie mózgu, któremu należy się poddać, jeśli chce się osiągnąc to, co opisane jest w tytule. 10 lat temu przeczytałem ją od deski do deski w ciągu dwóch dni, po czym zapaliłem swojego ostatniego papierosa. 10 lat... polecam każdemu, kto chce się uwolnić od tego świństwa :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZaskakujące jak ta książka wpływa na ludzką psychikę, po jej przeczytaniu nie palę już trzy tygodnie. Zdecydowanie polecam każdemu!
Najlepiej wydane pieniądze w tym roku!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie chce spoilerować w tej opinii treści książki dlatego, że mogłoby to źle wpłynąć na proces rzucania papierosów.
Najlepiej wydane pieniądze w tym roku!
Po pierwsze - tak, ta książka to pranie mózgu i trzeba sobie zdawać z tego sprawę. Po drugie - to pozytywne pranie mózgu, które pomaga dobrze się nastawić do rzucania palenia więc do lektury trzeba podchodzić z otwartym umysłem. Po trzecie - cudów nie ma, więc jeżeli i tak nie chcesz przestać palić to ta książka nie pomoże.
Ktoś tam niżej pisze, że ta książka działa tylko na osoby słabo wykształcone - jest to oczywiście bzdura i jakaś dziwna próba samodowartościowania (lub po prostu nie udało się rzucić palenia tą metodą, ale na pewno nie z powodu bycia dobrze wykształconym :).
Mnie pomogła dwukrotnie (za drugim razem po powrocie do nałogu po ok. 9 latach za sprawą jednorazowych e-papierosów). Dlatego z czystym sumieniem mogę napisać - polecam, działa!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKtoś tam niżej pisze, że ta książka działa tylko...
Cóż, może książka ma jakieś mankamenty, ale finalnie, po jej przeczytaniu rzuciłem palenie. Więc chyba na ocenę 10 zasługuje. Dodam, że było to ponad 10 lat temu, a wcześniej paliłem ponad 10 lat codziennie. Książka dokładnie pokazuje czym jest nałóg nikotynowy (a czym nie jest!) i pozwala się od niego uwolnić. A jak już się człowiek z tym uporał to fakt, zdarza mi się pod wpływem mocnego alko raz na jakiś czas zapalić jak ktoś poczęstuje, co jest może wbrew temu co jest opisane w książce, ale jednak te 3 papierosy w roku w porównaniu do 3 paczek na tydzień...po prostu zwykły wybryk i wpływ alkoholu, a po nałogu ani śladu. Także polecam.
Do Pana co to mówi, że to pranie mózgu...szukasz chyba dziury w całym, fakt, że można to tak odbierać, ale przekaż książki jest zaskakująco prosty i nie ma nic wspólnego z praniem mózgu. Książka uświadamia, że nałóg ten to tylko i wyłącznie biologia i jak przeczekasz ten moment najsilniejszego pożądania do szlugi i w końcu Twój organizm przestanie potrzebować nikotyny, to cała reszta (czyli palenie ze stresu, gniewu, czy innych emocji) przestaje mieć znaczenie i to wcale nic nie zmienia. No i taka jest prawda. Na szczęście.