Śmierć na śniegu

- 2011-01-28
- 2011-01-28
- 978-83-930452-1-1
Z trudem się podniosłem. Wszystko mnie bolało, jakby ktoś pogruchotał mi kości. Rozejrzałem się dokoła. Gdy oczy przyzwyczaiły się do ciemności, zacząłem rozróżniać kontury otaczających mnie drzew. Stałem w głębokim lesie pokrytym śniegiem, który musiał niedawno spaść. Jednak nie to mnie zaszokowało – nie wszechogarniające zimno, nie śnieg i nie las, jak okiem sięgnąć, tylko to ciało leżące u moich stóp, plecami do góry.
Tajemnicze morderstwo popełnione w lesie wywołuje lawinę niekontrolowanych wydarzeń i mrocznych pytań. Czy zbrodnia dokonana na czarnoskórym mężczyźnie miała podłoże rasowe? Czy jest jakoś powiązana z tuszowanymi aferami sprzed lat? I co z zabójstwem ma wspólnego Krystian Rokicki, starszy aspirant katowickiej policji, znaleziony na miejscu zbrodni obok ofiary? Czy uda mu się wytropić mordercę? A może to on sam ma krew na rękach…?
„Śmierć na śniegu” Konrada Staszewskiego to rasowa powieść policyjna z wyraźnie zarysowanymi bohaterami i wartką akcją, która przenosi czytelnika m.in. do Katowic, Łodzi i Krakowa. To kryminał, który trzyma w napięciu od pierwszych do ostatnich zdań.
Kup Śmierć na śniegu w ulubionej księgarni
Oceny książki Śmierć na śniegu
- Przeczytane 2022 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Śmierć na śniegu
i takie coś jeszcze wydają w formie audio, współczuję lektorowi
i takie coś jeszcze wydają w formie audio, współczuję lektorowi
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNawet nie wiem jak to skomentować. Dawno nie czytałam tak złej książki... Ktos kto to napisał naprawdę powinien zająć się czym innym. Zastanawiam się tylko dlaczego ktoś zdecydował się to wydać? Nie marnujcie czasu - słaba intryga a właściwie jej brak, okropna stylistyka i idiotyczni bohaterowie. Nic w tej książce nie ma sensu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMam mieszane uczucia. Czegoś zabrakło. Całkiem dobrze się zapowiadała. Nawet nie mogę dobrać słów, ale nie z efektu wow
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNuuuuudy.
Nuuuuudy.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzasami, gdy książka, którą zamierzam przeczytać, ma niskie "notowania" i tak po nią sięgam.
Od początku intrygowały mnie przygody policjanta Krystiania Rokickiego, który niespodziewanie został oskarżony o zabójstwo na tle rasowym. Sprawy rozgrywające się w trzech komendach, w Katowicach, Krakowie i w Łodzi, łączą się i....zagadkowe morderstwa zostają rozwiązane.
Kto okaże się dobrym, a kto złym policjantem, dowiecie się czytając świetny , moim zdaniem, kryminał Konrada Staszewskiego.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTym razem moja opinia jest zgodna z ocenami tych czytelników, którym "Śmierć na śniegu" przypadła do gustu:)
Na pewno był potencjał, ale nie został w pełni wykorzystany. Trzeba byłoby posiedzieć nad tą książką jeszcze z kwartał i dopracować niektóre wątki, sprawdzić logikę i co z czego, a przede wszystkim po co się dzieje. Jeżeli ktoś przy drugiej książce autora napisałby, że jest lepsza, to sięgnęłabym i przeczytała. Sama z siebie - nie wiem.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążkę przeczytałam z zainteresowaniem. Są pewne braki, ale biorę pod uwagę, że to powieść debiutancka, więc na niektóre rzeczy przymykam oczy. Szkoda, że autor nie wydał więcej powieści kryminalnych.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDobry Polski kryminał , kilka trupów , dobre zakończenie , nie zła intryga ,tajemnica spalonej kamienicy , zamieszany komendant , fajny ,polecam !
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeraźliwie zła książka. Akcja bez sensu, styl i język poniżej jakiejkolwiek krytyki. Sądząc po charakterystyce postaci mam nieodparte wrażenie ze książkę napisał młodszy nastolatek
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCałkiem fajna ta książka. Może mały sentyment, bo akcja rozgrywa się w znanych mi okolicach. Ale mimo tego i tak coś się w niej dzieje. Policjant, który budzi się w lesie nie wiadomo dlaczego i z jakiego powodu. Inny policjant, który za wszelką cenę chce udowodni mu zbrodnie. Kto tak na prawdę jest winny i dlaczego tyle tu chaosu. Fajna.