Krwawe wino

Blood Vines
2010-11-10
2010-11-10
Agnieszka Andrzejewska

Kup Krwawe wino w ulubionej księgarnii

Oceny książki Krwawe wino

OPINIE i DYSKUSJE o książce Krwawe wino

Powieść trzymająca w napięciu ,zaskakujący obrót wydarzeń . Polecam dla tych ,którzy nie lubią kłaść się wcześnie spać . Przeczytałam jeszcze inne dwa tytuły tej autorki i również mnie nie zawiodły.

„Krwawym winem” nie jestem zachwycona, ale przyznam, że czytało się całkiem przyjemnie. To książka na jeden wieczór – lekka, dość ciekawa, momentami wciągająca, ale bez większych emocji. Fabuła nie jest szczególnie zaskakująca, ale ma swój klimat. Dobra na oderwanie się od codzienności, choć nie zostaje w głowie na dłużej. Nie żałuję, że przeczytałam, ale też raczej do niej nie wrócę.

Bardzo dobry kryminał, zdecydowanie w moim stylu. Mamy tu na pierwszym miejscu przede wszystkim tajemnicę rodzinną, historię rodów, gdzie wielki sukces i pieniądze ukrywają zadawnione żale i tragedie. Czyta się doskonale, ciężko oderwać się od tej historii. Postaci są ciekawe, każdy ma swoją przeszłość. Dodatkowo świetne umiejscowienie akcji wśród winnic Doliny Sonomy koło San Francisco, znanej z doskonałych win. Polecam fanom kryminałów obyczajowych, gdzie na pierwszym planie są ludzie i ich tajemnice, a nie pościgi za seryjnymi mordercami.

2350 użytkowników ma tytuł Krwawe wino na półkach głównych
645 użytkowników ma tytuł Krwawe wino na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Krwawe wino

Erica Spindler
Erica Spindler
A New York Times and International bestselling author, Erica Spindler's skill for crafting engrossing plots and compelling characters has earned both critical praise and legions of fans. Her stories have been lauded as “thrill-packed page turners, white- knuckle rides and edge-of-your-seat whodunits.” Erica loves meeting and interacting with her fans, both in person and online. She has a wicked sense of humor, an optimistic spirit and loves coffee, chocolate and red wine, not necessarily in that order. In 2002 her novel Bone Cold won the prestigious Daphne du Maurier Award for excellence. A Romance Writers of America Honor Roll member, she received a Kiss of Death Award for her novels Forbidden Fruit and Dead Run and was a four-time RITA® Award finalist. In 1999 Publishers Weekly awarded the audio version of her novel Shocking Pink a Listen Up Award, naming it one of the best audio mystery books of 1998. Erica lives just outside New Orleans, Louisiana, with her husband and two sons.

Cytaty z książki Krwawe wino