Pierścień Kalifa

- e-book
- 2021-01-01
- 2000-01-01
Powieść, w której wątki sensacyjne łączą się ze świetnie podpatrzonymi migawkami obyczajowymi Jej bohaterowie uwikłani się w ciemne interesy porno-biznesu. Lata 80-te XX wieku. Niemiecki półświatek gastarbeiterów, handlarzy narkotyków, sesje fotomodelek, peep-show, Berlin, Paryż. Wśród powieściowej wirówki zdarzeń błyszczy tytułowy pierścień.
ANNA NIKLEWSKA (KlubMOrd.com):
Bohaterkami tej powieści są dwie młode kobiety. Obie mają podobne pochodzenie z biednych rodzin, olśniewa je blask wielkiego świata a każda z nich boleśnie przeżywa zetknięcie z brutalną rzeczywistością. Rzeczywistość ta jest wyjątkowo mroczna i nasiąknięta pesymizmem a pozytywnych postaci jest tu mało.
Przenosimy się do Berlina i to nie tego znanego z przewodników. Jest to miasto pełne narkotyków, przemocy, prostytutek, podejrzanych nocnych klubów oraz nielegalnych emigrantów różnorakiej narodowości, ciemne i mroczne, pełne podejrzanych interesów.
ANNA BŁASZCZYŃSKA (KlubMOrd.com):
Autorka przedstawia w książce świat modelek, modeli, półlegalnego pornobiznesu. A w tym wszystkim zagubione młode dziewczyny, o których można powiedzieć: „Wy nie jesteście złe. Wy jesteście tylko beznadziejnie głupie”.
Nota: przytoczone powyżej opinie są cytowane we fragmentach i zostały poddane redakcji.
ANNA NIKLEWSKA (KlubMOrd.com):
ANNA BŁASZCZYŃSKA (KlubMOrd.com):
Kup Pierścień Kalifa w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Pierścień Kalifa
22 użytkowników ma tytuł Pierścień Kalifa na półkach głównych- Chcę przeczytać 12
- Posiadam, Ebooki 1

przyznam,że ładna.
Skąd
biblioteka
Fabuła
Lata 80,PRL.Dziewczyna,jest modelką.I podróżuję po Europie.
W tle pierścień.Drogi
Moja opinia
Co,za postawił.To nudziarstwo w kryminałach.
Gdzie,tu był kryminał.W którym miejscu.Gdzie zbrodnia,gdzie milicja.
Gdzie napięcie.Gdzie akcja.
Nudna,banalna opowieść.
Zmarnowany czas,z to książką.
Okładka
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toprzyznam,że ładna.
Skąd
biblioteka
Fabuła
Lata 80,PRL.Dziewczyna,jest modelką.I podróżuję po Europie.
W tle pierścień.Drogi
Moja opinia
Co,za postawił.To nudziarstwo w kryminałach.
Gdzie,tu był kryminał.W którym miejscu.Gdzie zbrodnia,gdzie milicja.
Gdzie napięcie.Gdzie akcja.
Nudna,banalna opowieść.
Zmarnowany czas,z to książką.
Eeee, nie... To była pomyłka.
Eeee, nie... To była pomyłka.