Na końcu ulicy

The Last House On The Street
2022-08-09
2022-08-09
Michał Juszkiewicz

Kup Na końcu ulicy w ulubionej księgarnii

Oceny książki Na końcu ulicy

OPINIE i DYSKUSJE o książce Na końcu ulicy

Książka porusza bardzo ważny temat segregacji rasowej i związanej z nią niesprawiedliwości z jaką musieli mierzyć się czarnoskórzy zamieszkujący południowe Stany. Nie zdawałam sobie sprawy, że opisywane w książce bestialstwo obywało się stosunkowo "niedawno" (w moim dotychczasowym odczuciu takie wydarzenia miały miejsce za tak zwanego ” Króla świeczka" co ukazuje moją ignorancję w tym temacie). Powieść porusza emocjonalną stronę czytelnika budząc oburzenie, smutek, żal oraz poczucie niesprawiedliwości. Mimo ciężkiej tematyki czytało się bardzo dobrze, połączenie wątku współczesnego z minionymi wydarzeniami ciekawie poprowadziło całą historię.

Książka trochę mnie rozczarowała. Zabrakło mi napięcia, bardziej dynamicznej akcji. Fabuła jest ciekawa, ale zdecydowanie wolę wcześniejsze książki Diane Chamberline.
Można przeczytać.

Można przeczytać.

Książka, mimo że dotyka trudnych tematów to bardzo dobrze się ją czyta. Dla mnie poruszane w niej historie były ciekawe, bardzo lubię kiedy łączą się wątki przeszłości i teraźniejszości, zwykle nie mogę oderwać się od takich historii.

651 użytkowników ma tytuł Na końcu ulicy na półkach głównych
123 użytkowników ma tytuł Na końcu ulicy na półkach dodatkowych

Diane Chamberlain
Diane Chamberlain
Wielokrotnie nagradzana autorka osiemnastu powieści, przetłumaczonych na kilkanaście języków i plasujących się na najwyższych miejscach list bestsellerów. Obecnie mieszka w Karolinie Północnej.

Cytaty z książki Na końcu ulicy

Dodaj cytat z książki Na końcu ulicy